מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכשיר הזלפה לקרמיםאורית מ.16/10/2012
אני מחפשת פיתרון טוב כדי להזליף קרם/ג'ל בתוספת קרם כאשר אני צריכה להכניס החומר לבקבוקון עם משאבה. ניסיתי מזרק גדול של 50 CC, אך מחפשת משהו יותר מקצועי. המזרקים לא תמיד עובדים. האם יש פיתרון? רעיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר הזלפה לקרמים - תגובה
זילי אורבך17/10/2012שלום
נסי שקית זילוף המשמשת בתעשיית הקונדיטוריה. מלאי אותה בקרם.ג'ל ומלאי את הבקבוק.
אכן המזרק אינו מהווה פתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10רחלי14/10/2012
שלום, לילדי בן ה 10, שחורים על האף. ופצעונים בעיקר בסנטר ומעט על המצח. מעבר לזה עורו חלק. הוא מתאמן 4 פעמים בשבוע וכנראה שלזיעה חלק עיקרי בעניין. כיצד ובמה כדאי להשתמש לניקוי הפנים, ושמירה על עור חלק ונקי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 10 - תגובה
זילי אורבך14/10/2012שלום רחלי,
יש לרחוץ את הפנים עם סבון אנטיספטי לעור בעייתי ושמן, רצוי סבון עם רמת חומציות של PH 3.5.
אפשר למרוח ספירט סליציל 2% . הוא מסייע בייבוש הפצעונים מזיעה.
ישנם תכשירים לייבוש נקודתי של פצעונים,. אפשר למרוח מייבשון באופן נקודתי.
בגיל צעיר כזה, יש להקפיד על הגיינה ושטיפה של העור וייבוש הפצעונים.
במידה ויש החמרה התייעצי עם רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבון לניקוי פנים
רחלי15/10/2012האם תוכלי להמליץ לי על תכשירים או חברה המייצרת תכשירים מהסוג שציינת ומותאמים לילדים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבון לניקוי פנים - תגובה
זילי אורבך17/10/2012שלום רחלי,
אי אפשר למסור שמות של יצרנים בפורום.
הכנסי לבתי מרקחת או רשתות הפארם והתייעצי עם הרוקח/רוקחת.
או נסי להיכנס לאתרים באינטרנט ולחפש מוצר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת קרם פנים מקרם בסיסטלי09/10/2012
שלום,
אני בת 54, מעוניינת להתחיל להכין לעצמי קרם פנים מקרם בסיס שאותו ארכוש מוכן.
אודה לקבלת מתכון להכנת קרם לילה וקרם יום מקרם בסיס ?
האם הוספת השמנים והויטמינים לקרם בסיס ולא כחלק מהכנת הקרם תתן תוצאה טובה ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת קרם פנים מקרם בסיס - תגובה
זילי אורבך17/10/2012שלום טלי,
את יכולה לרכוש קרם בסיס ולהוסיף לתוכו ויטמינים ושמנים כגון:
ויטמין E מכמוסה.
ויטמין A מכמוסה
COENZYM Q 10 מכמוסה.
שמנים צמחיים כגון: שמן חוחובה, שמן שקדים, שמן זרעי ענבים.
שמנים אתריים נדיפים כגון: שמן לבנדר, שמן גרניום, שמן עץ הסנדל, שמן שושנים, שמן וניל
התוצאה תהיה טובה בתנאי שתקפידי על הכנסת כמות קטנה של שמן צמחי לקרם הבסיס:
לכל 100 גרם הוסיפי 10 מ"ל שמן צמחי. ו סך 40 טיפות שמן אתרי.
הוסיפי בהדרגה על מנת לשמור על מרקם קרמי ולא נוזלי מדי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת קרם פנים מקרם בסיס
טלי18/10/2012תודה רבה לך על התגובה.
מבקשת הבהרה נוספת כדי לוודא שהבנתי:
האם שמנים צמחיים הם מה שמכנים גם שמני בסיס או שמני נשא ?
האם ויטמין E מגיע גם כחלק משמן צמחי ואפשר לשלבו באופן הזה ? באם כן, האם יש הבדל בתוצאה ?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת קרם פנים מקרם בסיס - תגובה
זילי אורבך18/10/2012שלום טלי
אכן שמנים צמחיים הם שמנים נשאים.
לגבי ויטמין E, הוא מצוי בשמן נבטי חיטה. הוא יעיל יותר כשמשתמשים בשמן לעיסוי, מבלי למהול אותו.
בקרמים אני ממליצה לרכוש שמן ויטמין E מרוכז ולטפטף אותו לקרם.
השמן המרוכז מכיל 1000 יחידות ויטמין E ב 1 מ״ל, בעוד שבשמן יש כ - 3 יחידות ויטמין E ב 1 מ״ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת קרם פנים מקרם בסיס
טלי18/10/2012זילי תודה רבה לך על ההסברים, עזרת לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת יבשה מאודשול08/10/2012
שלום,
יש לי קרקפת מאוד מאוד יבשה, עם מה ניתן לתת לה קצת "חיים" ?
תודה אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרקפת יבשה מאוד - תגובה
ד''ר קובי שמיר08/10/2012אריק שלום
שמנים אתרים טובים לקרקפת יבשה הם עץ התה, גרניום, קמומיל, לבנדר סטלריה.נר הלילה .ויטמין E וכל התערובת הנל בשמן בסיס קוקוס.
יוכלו לרקוח לך בכל בית מרקחת שמתמצא בתחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרקפת יבשה מאוד - תגובה
זילי אורבך09/10/2012שלום אריק,
ליובש בעור ובקרקפת יש צורך בשימוש במרקחו ת המעניקות שומניות ולחות לאזור היבש. בנוסף יש לעודד את זרימת הדם לאזור היבש על ידי עיסוי האזור.
אפשר להשתמש במיגוון שמנים כגון: שמן זית, שמן שקדים, שמן נבט חיטה, שמן אבוקדו וכו׳ בתוספת שמנים אתריים כגון: שמן רוזמרין, שמן לבנדר, שמן גרניום וכו׳.
מוספים לכל כפית שמן כ- 5 טיפות שמן אתריי ומעסים את האזור היבש.
מומלץ להקפיד על תזונה נבונה עשירה בחומצות שומן חיוניות , אומגה 3-6-9.
חומצות שומן חיוניות מצויות בדגי ים, בזרעים ואגוזים, בשמן זית, בזרעי צ,יה, בזרעי פשתן ועוד.
יש להקפיד על שתייה מספקת של נוזלים, לפחות 8 כוסות ביום, על מנת להעניק לחות וזרימת דם תקינה לגוף.
זרימת הדם לקרקפת היא בעייתית יותר כנגד כוח הכובד. שתיית נוזלים ופעילות גופנית משפרים את המצב.
פירות וירקות יתרמו למאגר הויטמינים והמינרלים שלהם תפקיד חשוב בשמירת הלחות לעור.
יש להשלים ויטמין D . ידוע היום, שיש מחסור בויטמין זה באחוז גבוה של האוכלוסיה.
מומלץ להיבדק על ידי רופא עור לשלול מחלות עור שמתבטאות ביובש בקרקפת כמו: סיבוריאה דרמטיטיס, פסוריאזיס, פטרת וכו׳.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםהילה07/10/2012
שלום,יש לי כמה שאלות:
* יש לי כמה ורידים בולטים ברגליים,איך אפשר לטפל בזה? איך אפשר למנוע? והאם הטיפול בורידים גורם להם להיעלם לגמרי?
* הבנתי שחומצה הילאורונית זה טוב לעור,מונע קמטים,יש תוספי תזונה,אבל אני רוצה משהו טבעי אז יש דרך טבעית לצרוך את החומצה הילאורונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עור שמןאורחת06/10/2012
יש לי עוד שמן מאוד
אמרו לי שלא יהיה לי בחיים קמטים בפנים בגלל שיש לי עור שמן
האם זה נכון מה שאמרו לי?
האם בגלל שיש לי עור שמן אז לא יהיו לי בחיים קמטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמן - תגובה
ד''ר קובי שמיר07/10/2012שלום.
כל עור מזדקן וכמובן גם עור שומני. להבדיל מאלו המטפלים בעורם באובססיביות, . נכון שעור שמנוני נוטה פחות לקמטים, אך זהו עור הנוטה לנפילת עור המתבטאת בקו הלסת, קמטי הבעה היורדים מסוף האף לכיוון הפה וכמובן קמטי המריונטה מסוף השפתיים לכיוון הסנטר. עור זה צריך טיפול בנוגדי חמצון, קילופים עדינים והגנה מהשמש כחלק משגרת הטיפוח והטיפול להאטת הזדקנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמש
אורח10/11/2012אם אני אמרח על הפנים בכל יום קרם הגנה מהשמש- אז לא יהיו לי קמטים בחיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור שמן - תגובה
זילי אורבך19/11/2012שלום,
להיווצרות קמטים יש גורמים רבים מלבד עור יבש.
קמטים נוצרים כשרקמת החיבור המכילה את החלבונים קולגן ואלסטין מתרופפת, אותן סיבים המחזיקים את רקמת העור ונותנים לה תמיכה וחוזק נחלשים ונוצרים קמטים.
העור נעשה דק יותר, כמות המים והלחות אף הם מתמעטים עקב שינויים הורמונאליים
בגיל המעבר.
גם לגינטיקה יש תפקיד בנדון.
ישנן נשים בעלות עור שמן ומקומט, זה לא חד משמעי.
מעבר להתייבשות העור ישנם גורמים נוספים להיווצרות קמטים כמו:
ירידה בסיבי הקולגן והאלסטין, אורח חיים, שתית נוזלים ומים, חוסרים התזונתיים,
מחלות, תרופות, חשיפה לקרני שמש, עישון, שינויים הורמונליים, מתח ולחץ ועוד.
אף אחד לא יכול להבטיח שלא יהיו לך קמטים. יהיו לך קצת ואת יכולה למנוע ולטפל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Cאורחת06/10/2012
האם תוסף של ויטמין C בכמוסות יכול לטפל בפצעים ובצלקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין C - תגובה
התפקיד של ויטמין C קשור ברובו לתכונות האנטי אוקסידנטיות (נוגדות חימצון) של הויטמין. ויטמין C הוא אנטי אוקסידנט חשוב שמפחית את האפקט ההרסני של הרדיקלים החופשיים (הרס מיקרו מולקולות בגוף שומנים, חלבונים ו ה DNA). האפקט של הרדיקליים החופשיים יכול להתבטא במחלות כרוניות כמו מחלות לב, שבץ, ואף סרטן. ויטמין C מנטרל רדיקלים חופשיים, ויכול לשחזר אנטיאוקסידנטים אחרים כמו ויטמין E. כל אלה משפיעים לטובה על התפתחות תהליכי מחלה ,ולכן חשוב מאד לשמור על רמה נכונה של הויטמין בדם. תכונה חשובה נוספת של ויטמין C היא גירוי מערכת החיסון. הוא משפיע על תאים רבים הקשורים למערכת החיסון , ולכן טוב בזמן הצטננות ואלרגיה. אמנם ויטמין C נמצא בשפע בפירות וירקות אך יש לזכור שאיכות התוצרת החקלאית במערב מבחינת תכולת ויטמינים ומינרלים נמצאת בקו ירידה בגלל שיטות החקלאות המודרניות, ומצד שני עולים בהתמדה צורכי הגוף לויטמין C לניטרול הזיהום הסביבתי ההולך ועולה. בנוסף, ויטמין C הוא חומר עדין ורגיש מבחינה כימית ולכן מתפרק מהר לדוגמה בחשיפה לחמצן, בקילוף והשרייה, ובחימום /בישול מזון המכיל את ויטמין ,ואף באחסון המזון . בנוסף לכך, לחץ, עישון, אלכוהוליזם, חום, מחלות ויראליות ומחלות כרוניות,שימוש בתרופות מסוימות ( אספירין אנטיביוטיקה ועוד) גורמים לירידה מואצת ברמות הויטמין C שבדם ולכן במצבים אלה יש לצרוך יותר ויטמין C. מינון מומלץ לקראת החורף למבוגרים- עד 1 גרם ביום של ויטמין C. מרבית התוספים למבוגרים מגיעים במשקל של 500 מ"ג או 1000 מ"ג. לאנשים הסובלים מצרבות וחומציות יתר בקיבה מומלץ לבקש מהרוקח ויטמין C לא חומצי . לויטמין C יש אפקט משתן ולכן חשוב להרבות בשתייה כשלוקחים אותו. לחולים במחלות כרוניות מומלץ להתייעץ עם הרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין C - תגובה
זילי אורבך14/10/2012שלום,
ויטמין C נחוץ לייצור קולגן ולחיזוק רקמות חיבור. הוא עשוי להועיל במצב בו נדרש ייצור מוגבר של קולגן כגון: כוויות, חתכים, שברים, פציעה , דימום ועוד.
ניתן למרוח ויטמין C על העור כטיפול תומך בטשטוש צלקות בשילוב עם ויטמין E.
תוספים נוספים לעור הם אבץ וויטמיני B.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקי האקנהאורחת06/10/2012
האם נטילת "פרוביוטיקה" יכול לטפל באקנה?
האם החיידקים הטובים שבפרוביוטיקה הורסים את חיידקי האקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידקי האקנה - תגובה
מהן ההשפעות הבריאותיות של החיידקים הפרוביוטיים: הם מסייעים לחילוף חומרים תקין, מסייעים לתנועתיות המעיים, עיכול וספיגה טובים יותר, מסייעים בייצור לקטאז, האנזים הדרוש לפירוק סוכר החלב. הפרוביטיקה מסייעת בסילוק רעלים ובהגנה על מערכת החיסון – מזרזים יצירת נוגדנים המונעים התרבות של חיידקים מזיקים. במערכת העיכול תורמים לשיפור ספיגת רכיבי המזון: מגבירים הגנה נגד חיידקים ונגיפים, שיקום המעיים לאחר חשיפה לאנטיביוטיקה/ תרופות/ כימותרפיה/הקרנות, מעלים חומציות במעי הגס וכך יוצרים סביבה עוינת לחיידקים המזיקים ולקנדידה, שמירה על העור – רעלים המצטברים בגוף יכולים להגיע לעור ולגרום לאקנה, שינויים בגוון העור ופסוריאזיס.
איזון רמות כולסטרול בדם
סיוע בייצור ויטמינים – קבוצת B, K , E
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד העתקה קטנה
עצה09/11/2012"אנדומטריוזיס וחשיבות מערכת עיכול תקינה – חלק ה'"
הקליקו בגוגל ותקבלו בדיוק את אותה התשובה באתר של אנד"י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשותשול05/10/2012
שלום, אני סובלת מידי פעם מחולשות (אני בת 61) המלוות בעייפות.
האם יש לכם המלצה כלשהיא בנושא הנ"ל?
שאלה נוספת: האם לשמן קוקוס יש שימושים אחרים בנוסף לשימושים לצורך גסטרונומי?
(את השאלה השניה שאלתי בשבועות האחרונים ולא נעניתי).
תודה אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשות - תגובה
. הגדרת עייפות (Fatigue ) היא תשישות מנטלית או גופנית לאחר תקופה ארוכה של פעילות איטנסיבית. אך עייפות עשויה להיות קבועה, ללא קשר לכמות או איכות המנוחה, יכולה לנבוע ממחלה סמויה, אך לעתים קרובות אי אפשר למצוא לה שום סיבה רפואית ממשית.
תוספים שיכולים לעזור:
אומגה 3 - נמצא במחקרים כי משפר מצבי לחץ ומתח.
ויטמין B - עוזר למצבי לחץ ומתח.
מולטי-ויטמין - כתוסף לשלמת רכיבי תזונה שחסרים
ברזל רך.
פרוביוטיקה.
ג'ינג'ר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשות - תגובה
זילי אורבך17/10/2012שלום,
לגבי טיפול בחולשות, אני ממליצה לגשת לרופא ולברר את הסיבות.
ישנם גורמים שונים לחולשה ועייפות כגון:
1. עייפות מוצדקת – מחוסר שינה- לא ישנים מספיק כ 7-8 שעות. מהפרעות שינה, ממתח גופני או נפשי, מעומס עבודה.
2. ממחלות חום- תשישות חום, מצב הנובע מחשיפה ארוכה לחום, יש איבוד נוזלים ומלחים (אלקטרוליטים), מחזור הדם ותפקוד המוח משתבשים, הותוצאה תשישות , עייפות גוברת, חולשה, חרדה וזיעה מרובה.
הדם נאגר בכלי הדם ברגליים, פעימות הלב
3. אנמיה –חוסר ברזל, B12 וחומצה פולית לא מגיע מספיק חמצן לרקמות והתוצאה חולשה, קור בקצות כפות הידיים והרגליים, סחרחורות וחוסר ריכוז.
כנ"ל לגבי נשים בהריון, בתשישיות אצל חולי סוכרת, בגיל מבוגר
4. תת פעילות בלוטת התריס שאחראית לחילוף חומרים. מלבד עייפות טמפרטורת הגוף נמוכה, רגישות לקור, עור יבש ושביר וציפורניים דקות ושבירות.חולשת שרירים ונוקשות מפרקים
5. קנדידה – מדובר בפטרייה הקיימת באופן טבעי במערכת העיכול. כשרמתה עולה תתיכן עייפות.
6. מחלת התשישות הכרונית CFS – מחלת היאפים.עייפות חמורה עד כי המאמץ ולו הקטן ביותר כמו הליכה קצרה או עבודות בית קלות מתישות.
7. הצטברות רעלים בכבד ובדם גורמת לתחושת עייפות.
8. חוסר פעילות גופנית.
הטיפול המומלץ:
פעילות גופנית.
השלמת חוסרים תזונתיים
תזונה נבונה
שתיית מים ונוזלים.
ניקוי רעלים.
תמיכה בבלוטת האדרנל שמפרישה את הורמוני הלחץ.
שימוש בצמחי מרפא לעייפות ותשישות כגון:
ג'ינסינג סיבירי, מרווה רפואית, שורש זנגביל, שוש קרח, רוזמרין.
ניקוי כבד עם שן הארי, גדילן מצוי, סרפד וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרמוריה04/10/2012
שלום רב
יש לי בעיה שנורא מפריעה לי
אני מזיעה באזור השפה העליונה בלבד!
אני לא מזיעה בשום אזור בגוף אך פעם
רק באזור הספציפי הזה וזה ממש לא נעים ומפריע
מה הסיבה לכך ? ומה אפשר לעשות על מנת למנוע את זה
האם יש משחות כלשהם או טיפול
אני ממש אשמח לקבל עזרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר - תגובה
ד''ר קובי שמיר07/10/2012הפני שאלתך לפורום שעוסק בנושא הנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לזיליאורחת30/09/2012
לקחתי למשך חודש כל בוקר כפית בכוס מים - משקה כלורופיל של גרמזה-
והרגשתי כאבים חזקים בראש ודקירות בראש = כאבי תופת
ולא יכולתי לישון מהכאבי ראש החזקים שנגרמו מהמשקה כלורופיל
מרכיבים:
1)סורביטול
2)סודיום קופר כלורפיל
,3) טעם מנטה,
4) חומצה ציטרית,
5)גוארגם,
6)פוטסיום סורבט,
7) סודיום בנזואט,
8) מים.
ולעומת זאת כשלקחתי את המשקה כלורופיל של נייצרס סנשיין אז לא היה לי כאלה תופעות בגלל שהמשקה הכיל רק כלורופילין ושמן מנטה בלבד ללא החומרים שבמשקה כלורופיל של גרמזה.
זאת לא הייתה ריאקציה!!!
זה היה בכלל הרכיבים שהוסיפו למשקה:
1)סורביטול
2)סודיום קופר כלורפיל
,3) טעם מנטה,
4) חומצה ציטרית,
5)גוארגם,
6)פוטסיום סורבט,
7) סודיום בנזואט,
8) מים.
הרי באכילת ירקות ירוקים אין ריאקציה.
היו לי מהמשקה כלורופיל של גרמזה כאבים חזקים בראש ודקירות בראש
ולא יכולתי לישון מהכאבי ראש החזקים שנגרמו
ולעומת זאת כשלקחתי את המשקה כלורופיל של נייצרס סנשיין אז לא היה לי כאלה תופעות בגלל שהמשקה הכיל רק כלורופילין ושמן מנטה בלבד ללא החומרים שבמשקה כלורופיל של גרמזה.
האם יכול להיות אלרגיה לסורביטול?
האם יכול להיות אלרגיה לחומצה ציטרית?
האם יכול להיות אלרגיה לגוארגם?
האם יכול להיות אלרגיה לפוטסיום סורבט,?
האם יכול להיות אלרגיה לסודיום בנזואט,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזילי - תגובה
זילי אורבך02/10/2012שלום,
בהחלט יכול להיות שהיתה לך תגובה אלרגית למוצר אותו ציינת. את יודעת ומרגישה הכי טוב מה גורם לך להרגיש טוב או רע.
הפסיקי השימוש במוצר החשוד והשתמשי במוצר שלא גורם לך לתגובה.
קשה לקבוע ודאות לאיזה רכיב את אלרגית. שאלי את הרופא.
הכי פשוט זה לנקוט בשיטת האלימינציה, דהיינו, להתרחק מהגורם לבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אורחת06/10/2012האם יכול להיות אלרגיה לסורביטול?
האם יכול להיות אלרגיה לחומצה ציטרית?
האם יכול להיות אלרגיה לגוארגם?
האם יכול להיות אלרגיה לפוטסיום סורבט,?
האם יכול להיות אלרגיה לסודיום בנזואט,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה לטיפול באקנהאורחת30/09/2012
אפשר בבקשה לדעת אילו תוספי תזונה יכולים לטפל באקנה?
האם כדי לטפל באקנה צריך טיפול חיצוני או פנימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה לטיפול באקנה - תגובה
ד''ר קובי שמיר08/10/2012ראי תשובתי הקודמת בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה לטיפול באקנה - תגובה - תגובה
זילי אורבך09/10/2012שלום,
תוספי תזונה לאקנה כוללים אבץ, הידוע בהשפעתו על בריאות העור, הוא מזרז ריפוי והגלדה של פצעים, הוא חיוני לתאי עור בריאים והוא מאזן פעילות הורמונאלית עודפת , שהיא אחת הסיבות להיווצרות פצעי אקנה עקב השפעתה על ייצור מוגבר של חלב בבלוטות החלב(סבום).
ויטמין A וויטמין E חיוניים להתחדשות תאי העור הפגועים.
צמחי מרפא כמו שיח אברהם, שן הארי, תלתן אדום, אכינציאה, לפה יסייעו לטיפול בדלקת.
תלינים כמו כורכום ושום שלהם תכונות אנטי בקטריאליות נוגדות דלקת, יסייעו בריפוי הדלקת ובטיפול בזיהום ובפצעים.
תזונה נבונה, עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים וכמות מספקת של נוזלים.
פעילות גופנית תשפר זרימת דם ותסייע בניקוי הרעלים .
ניקוי והגיינה של העור השמנוני בעזרת תכשירי חיטוי , בוקר וערב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאורחת30/09/2012
האם נטילת "פרוביוטיקה" יכול לטפל באקנה?
האם החיידקים הטובים שבפרוביוטיקה הורסים את חיידקי האקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
ד''ר קובי שמיר08/10/2012שלום
תוכלי להיעזר בתשובתי לעיל בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה כרוני וצלקות בפניםסיגלית29/09/2012
אפשר בבקשה לדעת אילו תוספי תזונה יכולים לטפל באקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה כרוני וצלקות בפנים - תגובה
זילי אורבך02/10/2012שלום סיגלית,
מחלת האקנה מושפעת מפעילות הורמונאלית הגורמת לפעילות יתר של בלוטות החלב ולפצעונים.
תוספי המזון כוללים מינרלים כמו אבץ, ויטמיני C ו B וצמחי מרפא לאיזון הורמונאלי כמו שיח אברהם, תלתן אדום, סרפד, אכינציאה, דקל ננסי וכו.
לגבי צלקות בפנים יש צורך בטיפול חיצוני המשלב פילינג וסרום ויטמינים.
אני ממליצה שתתיעצי עם רופא עור לגבי טיפול בצלקות. יש צורך לראות ולבדוק בא יזה דרגת צלקת מדובר ולשקול טיפול רפואי בנוסף לטיפול הקוסמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנת מתוקה לפניםכרמלה26/09/2012
בטעות השארתי אותה כל הלילה עליי, האם יתכן נזק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)