מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשאלה18/05/2012
שלום,
אני בת 23. כבר יותר משנה יש לי שני כתמים חומים (אחד מתחת לשני) על השפה התחתונה. (הכתמים קצת יותר גדולים מנמשים). מה זה? איך ניתן להעלים אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכתמים
שרון אלוש20/05/2012כתמים יכולים להיות עקב חוסר איזון הורמונלי (בעקבות היריון, גלולות וכו) וחשיפה לשמש
מאחר ולא ניתן להמליץ על מותג, אני כן אייעץ לך (גם מנסיון אישי), שקרמים עם רכיבים סינתטיים דווקא החמירו את הבעייה, אולי זה הפרבנים בחשיפה לשמש. אולם קרם המכיל שמנים אתריים: רוזווד וחי-עד, ממש שיפר את המצב, ובכלל את מרקם העור. אבל אם את רוצה לעשות שימוש לבד בשמנים- חובה למהול בשמן בסיס (כגון שמן חוחובה, זית, חמאת שיאה וכו).
שמן לימון גם מבהיר אבל פוטוסנסטיבי- כלומר בחשיפה לשמש המצב עלול דווקא להחמיר. אז אם להשתמש- אך ורק בערב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
זילי אורבך21/05/2012שלום
כתמי עור הן עודף צבען(מלנין) הנגרם כתוצאה מסיבות שונות כגון: השפעה הורמונאלית משימוש בגלולות למניעת הריון, הריון, חשיפה לשמש, פצעים, גינטיקה וכו׳.
שלב ראשון יש לגשת לרופא עור לאבחן כתמי עור ושומות על מנת לשלול תסמינים מסוכנים כגון גידולים טרום סרטניים ובכלל לקבל אבחנה מקצועית לגבי אופי הכתמים.
במקביל ניתן למרוח קרם הבהרה המונע יצירת עודף מלנין. קרמים להבהרה מכילים חומר בשם הידרוקינון , חומצה קוג׳ית, ויטמין c וכו׳, שמסייעים להבהרת הכתמים.
שלב נוסף חשוב מאוד הוא להימנע מחשיפה לשמש. יש למרוח קרם מסנן שמש עם מקדם הגנה גבוה 15-50spf. ללכת בצל, לחבוש כובע. אפשר למרוח מייק אפ.
לא ניתן להעלים כתמים אלא להבהירם. דרושה התמדה וסבלנות בטיפול.
הטיפול בכתמי עור אינו חד פעמי. יש להופכו לדרך חיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודהאלעד09/05/2012
האם יש נזק בסודה לשתייה בבית שחי?
יש לי גירוי כתוצאה מהסודה לשתייה,מה ניתן לעשות?
ראיתי את ההמלצות של זילי היא כתבה שצריך לעשות את התערובת ב500CC..אך בתוכנית בטלויזה אמרת 50 CC..
אשמח לדעת כמות מדוייקת..כי בהתחלה שמתי את הכמות של ה500 CC מים ועדיין יש ריח מסריח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה - תגובה
זילי אורבך10/05/2012שלום אלעד
בתכנית נתתי מרשם להכנת דאודורנט טבעי בנפח של 50 מ״ל.
המלצתי להוסיף חצי כפית סודה לשתיה.
סודה לשתיה מנטרלת את הסביבה החומצית ומקלה על תופעת הריח הלא נעים שנוצר כתוצאה מפעילות החיידקים על הזיעה.
אם יש לך גירוי מהאבקה, הפסק לשים אותה ומצא דרכים אחרות לטיפול.
האם התכוונת לטפל בהזעת יתר, בריח הזיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת עורVHH08/05/2012
החלק שבאזור השפם אצלי הוא כהה כיצד ניתן להבהיר זאת ומה המחיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת עור - תגובה
זילי אורבך08/05/2012שלום,
ניתן לרכוש קרם הבהרה על בסיס הידרוקינון המסייע בהבהרת כתמי עור.
מורחים את הקרם בערב. בבוקר שוטפים ומורחים קרם עם מקדם הגנה גבוה (SPF 30).
יש להימנע מחשיפה לשמש גם כשמורחים קרם הגנה.
מומלץ למרוח סרום ויטמין C, בשילוב עם קרם ההבהרה.
במידה וקרם הבהרה קוסמטי לא מבהיר,
מומלץ לפנות לרופא עור לקבלת מרשם להבהרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לק לציפורניים מחומרים טבעייםמיה07/05/2012
שלום
האם יש לק לציפורניים שהוא מחומרים טבעיים? אם כן איזה?
יש לי פטריות בציפורניים ואני רוצה לשים לק עם צבע על הלק הרפואי לטיפול שניתן בקופת חולים (לוסיריל)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לק לציפורניים מחומרים טבעיים
מיה10/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלק לציפורניים מחומרים טבעיי - תגובה
זילי אורבך11/05/2012שלום מיה,
אין לק טבעי.
את יכולה למרוח לק רגיל במקביל לטיפול עם הלסריל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלק לציפורניים מחומרים טבעיים
ש14/08/2016יש לק טבעי בחנות הטבע של נעמה ..תנסי לעשות חיפוש בגוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לסדנא להכנת קרמים ושמפו טבעילימור23/04/2012
צריכה בבקשה המלצה על סדנא להכנת קרם פנים ,מסכה , פילינג , הבהרה , סרום ושמפו טבעי , תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לסדנא להכנת קרמים ושמפו טבעי - תגובה
זילי אורבך24/04/2012שלום. לימור,
מידע בנושאים שציינת נלמד במסגרת לימודי רוקחות, קוסמטיקה, ארומתרפיה ובקורסים ברפואה משלימה.
כמו כן תוכלי למצוא מרשמים ומידע באתרי האינטרנט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן לבנדר ואלרגיהנעמה22/04/2012
קניתי שמן לבנדר כדי לנסות להעלים כתמים בעור (בילדותי היתה לי אסטמה של העור, אך כיום זה "רדום")
כל גירוד או חצ'קון שעובר משאיר לי סימן ואפילו עקיצת יתוש משאירה לי כתם שעובר רק לאחר חודשיים...
אבל!! יש לי כל סוג של אלרגיה אפשרית .... ונזלת כרונית ..
אני אלרגית לקרדית אבק הבית, פרוות חתולים/כלבים, ועוד דברים.
השאלה שלי, היא האם זה בטיחותי בשבילי להשתמש בשמן?
יצא לי לקרוא שזה לא מומלץ למי שיש אלרגיות ...
בנוסף, קניתי גם שמן עץ התה, ובחנות נאמר לי שאפשר לערבב עם שמן זית, זה בסדר אם אשתמש בשמן זית שקונים מהסופר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן לבנדר אורגני
נירית21/06/2012היי, את חייבת לנסות במקום קטן כמו כף הרגל לפני שאת משתמשת, אני ממליצה לך רק על חברת לבידו, יש להם שמן אורגני עם אישור אורגני וזה הכי נקי שיש, יש הרבה שמנים בשוק שהם חיקוי זול ולהם בטוח תפתחי אלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן לבנדר ואלרגיה - תגובה
זילי אורבך25/06/2012שלום נעמה,
אין שום בעיה לערבב שמן לבנדר עם שמן זית כתית מעולה עם רמת חומציות נמוכה של לפחות 0.5%.
טפטפי 5-10 טיפות שמן לבנדר לכפית שמן ועסי את האזור הבעייתי.
יש לציין שאת שמן הלבנדר, בניגוד לשמנים אתריים אחרים,מותר למרוח ישירות על העור.
שמן הלבנדר הוא רב שימושי, שרצוי ומומלץ להחזיקו בבית לעזרה ראשונה לכל בעיות העור , לכוויות, לגרד, לשריטות וכו'. הוא מאחה ומזרז את החלמת הפצעים.
מתאים לנשים בהריון ולחולי סוכרת.
בנוסף, יש לו השפעה מרגיעה על מערכת העצבים במצבי לחץ וחרדה.
בהרחה ובהדפה בחלל החדר עם מבער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר משמראורלי20/04/2012
שלום,
ברצוני לעשות את כל מוצרי הניקוי והקוסמטיקה מחומרים טבעיים בביתי (סבונים, קרמים, קוסמטיקה וכו'). אך לא מצאתי חומר משמר ראוי להוסיף כך שהתוצרים יחזיקו יותר משבועיים. כלומר גם החומרים הטבעיים נכתבים כלא בריאים לעור.
האם יש חומרים משמרים טובים שגם לא מזיקים?
תודה, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר משמר
אילנה חלווה20/04/2012החומר הכי טבעי שהוא משמר קרמים לקוסמטיקה הוא ויטמין e
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין E
אורלי21/04/2012כן, רק שהוא מאד מאד יקר, וגם ממה שקראתי אינו חומר משמר טוב (כלומר לא מאד אפקטיבי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים משמרים
מיכל01/05/2012שלום אורלי,
כדי להכין סבונים מוצקים בבית אין שום צורך בחומר משמר כלשהוא והם יכולים להחזיק מעמד בערך כשנה (תלוי באיכות השמנים בהם השתמשת ובאורך חיי המדף שלהם.)
ניתן גם להכין קרמים שלא מכילים מים אלא רק שמנים כדוגמת חמאת גוף המכילה שמני בסיס ושמנים אתריים, ואז הקרם יכול להחזיק הרבה זמן ללא חומר משמר.
אם בכל זאת את מעוניינת להכין תכשירים המכילים מים לתצרוכת אישית,ממילא את מכינה כמות קטנה ואז כמות קטנה של ויטמין E לא משמעותית מבחינה כלכלית, בטח יחסית לקניית מוצר טיפוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד לעיתים תכופות בשקע שבין העינישירית19/04/2012
שבין העיניים לשקע האף. מאוד מציק. אני לעיתים מורחת קרם עיניים אבל כנראה שהסיבה היא לא יובש. אשמח לקבל תגובה תודה מראש.
בנוסף אני מרגישה שעור הפנים שלי קיבל תאוצה ב"להיזדקן" וזה מתסכל אותי . (בת 39) יש לי קצת פיגמנטציה ונהיו לי סימנים מתחת לשפה התחתונה מעין קמטי הבעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עור מזדקן מחשוףגלית17/04/2012
היי
אני בת 40 ושמתי לב שהעור שלי באזור שבין הצוואר ומטה למחשוף נראה יבש ו"זקן". האם פילינג יעזור? יש מה לעשות כדי לשפר את המראה? (יכול להיות שזה בגלל שאני לא מורחת קרם שיזוף באופן יומיומי באזור הזה והוא ספג המון שמש? בפנים העור שלי נהדר, ללא כל טיפולים (גנטיקה...(-: )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מזדקן מחשוף - תגובה
ד''ר קובי שמיר17/04/2012גלית שלום.
בעיות עור באזור החזה (דקולטה),נובעים מפגיעה מצטברת בסיבי הקולגן והאלסטין שבעור, ועל מנת לשמור על עור בריא. יש להקפיד ולשמור על רמת לחות נכונה, שימוש בקרם הגנה בעל מקדם יעיל המנטרל רדיקלים חופשיים, וכן להימנע ככל האפשר מחשיפה לקרינת השמש.
על מנת לתחזק את העור ולשמור על צעירותו, מומלץ להשתמש בפילינגים טבעיים, המעניקים פעילות מחודשת לתאים היוצרים סיבים בעור.
המסת הקמטים מתאפיינת בזירוז תהליכים טבעיים ומחדשים בגוף, המאפשרים חידוש אמיתי וטבעי של העור. תכשירי המסת עור אינם משווקים לצרכן הסופי, אלא מותאמים באופן פרטני לכל מטופל או מטופלת, לאחר סדרה של בדיקות ומדדי וסיווג העור.
התהליך אורך בין ארבעה לשמונה טיפולים המתמשכים כ-שעה בכל פעם, מידי חודש, והוא מיועד בעיקר לאלו הסובלים מהזדקנות מוקדמת של העור המלווה בפיגמנטציה והתקמטות יתר של העור באזור הצוואר וגם באזור המחשוף.
התכשירים מורכבים מחומרים טבעיים, המאפשרים את המסת קרטין בעור הישן ומחומרים האחראים על זירוז טבעי והתחדשות עור צעיר תחתיו.
המסת קמטים איננה פילינג עמוק, ורק אסטתיקאים בכירים יכולים לבצע את ההליך החדיש הזה. החומרים הביולוגים הטבעיים לטיפול והמסת בקמטים הינם:
גופרית- (SULFUR) חומר ממיס קרטין, חומר אנטיספטי (נוגד דלקת) ופעיל כנגד קשקשים בעור.
חומצה סליצילית המופקת מכהלים של צמח הלבנה, ובעלת תכונות אנטיספטיות.
אנזימים ממיסי חלבון הפועלים בתאים העליונים של העור. האנזימים הינם מהצומח: ארפסין מופק מהמלפפון, ברומאלין מהאננס, פפאין מהפפאיה ופיצין מהתאנה.
חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות, המופקות מפירות וצמחים: חומצה לקטית - שמקורה בחלב או אוכמניות, חומצה ציטרית שמקורה בפרי הדר, וכו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור מזדקן מחשוף - תגובה
זילי אורבך18/04/2012שלום גלית,
הטיפול והטיפוח של העור בין הצוואר ומטה למחשוף בעייתי יותר מאשר בעור הפנים.
אין ספק, שחשיפה לשמש מזרזת את הזדקנות העור והתיבשותו.זה אכן מתבטא בעיקר בצוואר ובמחשוף.
נסי למרוח סרום ויטמינים שומני המכיל נוגדי חמצון A-E-Q10 ושמנים אתריים מחדשי רקמות, מעליו מרחי את קרם ההזנה או הלחות שלך.
נסי פילינג על בסיס חומצה גליקולית, שהיא חומצת פירות.
לגבי פילינג רפואי, התייעצי עם רופא המתמחה באסטטיקה של העור.
המשיכי להגן על עורך מפני חשיפה לשמש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמניםמיה14/04/2012
שלום
אני מעונינת להכין תערובת שמנים להבהרת כתמים כהים בגב שמאד קשה להסיר אותם (אני משתמשת במשחות הבהרה וזה כנראה תהליך ארוך, נראה לי ששמן יספג יותר טוב)
אילו שמנים כדאי לערבב ובאיזה יחס?
תמליצי לי בבקשה על חברת שמנים איכותיים שניתן לקנות בבתי הטבע.
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמנים - תגובה
זילי אורבך18/04/2012שלום מיה,
סוגי הפיגמנטציה החריגה של העור מתבטאים בצורות שונות:
נמשים, כתמי "כבד", שומות שטוחות, כתמי "זקנה", "כתמי הריון", כתמים עקב נטילת גלולות למניעת הריון, או עקב נטילת תרופות מסוימות, כתמים שלאחר זיהומים ודלקות בעור, כתמים מבשמים, כתמים מאלרגיה לתמרוקים וכמובן נזקי קרינה עקב חשיפת יתר לקרני השמש.
יעילות התכשירים לטיפול בכתמי העור, משתנה מאדם לאדם, למשל אצל שחומי עור עם כתמי עור שלאחר מחלת עור זיהומית, הפיגמנט שקוע עמוק בעור והטיפול ממושך יותר.
טיפול בכתמי עור הוא עניין לטווח ארוך, שבמהלכו אין לגרות את העור ולא לחשוף אותו לשמש.
אני ממליצה להתאים קרם הבהרה המכיל הידרוקינון, למרוח אותו על העור כל ערב.
בבוקר חובה למרוח מסנן שמש עם מקדם הגנה 15-50.
אני לא חושבת ששמן עשוי להבהיר. ספיגתו בעייתית יותר.
אני ממליצה על סרום ויטמין C בנוסף לקרם הבהרה.
הזהרי משימוש יתר בפילינג הוא עשוי להחמיר פיגמנטציה.
התייעצי עם רופא עור לגבי חיזוק קרם ההבהרה.
סבלנות והמנעות מחשיפה לשמש הם המפתח להצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנה לפניםשלי08/04/2012
שלום לכם
אני מורחת קרם הגנה לפנים ללא מקדם הגנה ולאחר מכן מורחת את מקדם ההגנה
רציתי לדעת אם סדר המריחה הוא נכון או שצריך להיפך
תודה רבה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה לפנים - תגובה
זילי אורבך09/04/2012שלום שלי
סדר המריחה נכון.
קרם ההגנה יכול לשמש כקרם לחות ולא תמיד ציך שני קרמים. את יכולה למרוח קרם לחות בערב ובבוקר את קרם ההגנה, או כפי שאת עושה. המתיני שקרם הלחות ייספג ואז מרחי את מסנן הקרינה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים בפניםנועם03/04/2012
שלום
אני לקחתי רקואטן לפני שלוש חודשים הפצעים עברו ונישאר טיפה כתמים אבל מה שפריע לי זה החורים שזה הצלקות שנישארו חורים עמוקים ולא מעטים בשתי הלחיים ובין הגבות ובלילה אפשר להסתיר אותם אם טיפה מייקאפ אבל ביום בשמש רואים אותם ממש ואי אפשר להסתיר את זה אני כבר לא יודע מה לעשות ומדוכא מאוד מאוד מזה רציתי לעשות פיליניג כימי עמוק אבל אמרו לי שצריך לחכות חודשים מנטילת ראוקוטן ואמרו לי שיכול להיות שזה יעשה לי פני חרסינה כאילו אני עשוי אז מה לעשות אי אפשר לחיות אם הדבר אני מחפש טיפול שיוריד לי את זה לגמרי מהפנים כי אני לא יכול להיסתכל על עצמי במראה ביום וגם בלילה בלי מייקאפ אני מתגייס עוד מעט ולא יוכל להשים מיי קאפ וזה מוריד לי לגמרי את הביטחון מה לעשות איך ממשיכים חייב תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים בפנים - תגובה
ד''ר קובי שמיר03/04/2012נועם שלום.
זה מה שאפשרי לעשות בתחום לבעייתך.
פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחורים בפנים - תגובה
זילי אורבך04/04/2012שלום נועם,
הטיפול ברואקוטן שקבלת מהרופא אמור היה לייבש את הפצעונים ולחדש את תאי העור הפגועים עד לדרגת שיפור מסויימת.
אני מבינה שיש לך עור בעייתי עם נקבוביות פתוחות, ושנשארו סימנים וצלקות מהפצעים(כנראה שהיה לך אקנה ציסטי חריף).
מצב זה דורש טיפול רפואי בלבד.לא ניתן לסלק צלקות עמוקות על ידי קרמים.
תזדקק לפילינג רפואי על ידי רופא מוסמך, יש גם פילינג בינוני וקל שלא משאיר פני חרסינה. היוועץ ברופא המטפל והוא יסביר לך את כל האפשרויות שמתאימות למצבך.
לא בטוח שהכתמים שיש לך הם עודף מלנין, ולכן קרם הבהרה לא יבהיר.
אחרת הרופא היה רושם לך מרשם לקרם הבהרה.
המשך לנקות את הפנים עם סבון חומצי, לטפל באופן נקודתי בפצעונים ע"י חיטוי וייבוש נקודתי, על מנת למנוע סימנים נוספים מפצעונים עתידיים.המשך לשמור על הגיינה חיצונית ופנימית.
מרח קרם מסנן קרינה על בסיס מים בבוקר, ומעל מייק אפ לטשטוש הסימנים.
אני מאוד ממליצה לגשת לרופא לפני הגיוס.זה ירגיע אותך וייתן לך תמונת מצב מקצועית ואחראית.
בהצלחה
חג פסח שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתראורחת29/03/2012
תמיד לאחר גילוח בבית שחי נהיה לי צלקת, שריפה וכוויה אדומה ומלא חתכים עם קוצים שחורים. ותוך יום השיער עוד פעם גודל! מה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר - תגובה
ד''ר קובי שמיר30/03/2012שלום.
ישנם חומרים שונים לטיפול בבעיה לפני ואחרי הסרת שיער.
לשם כך לפי תאורך ותופעות הלוואי אני מציע לך לקבל ייעוץ מיקצועי כדי שהבעיה לא תחזור או תחמיר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחותאורחת29/03/2012
שלום, אני מורחת כל יום מלא משחות לפנים= בנזמיצין, לוקסיד, אדפרין בכמויות מאוד גדולות, ורציתי לשאול אם המשחות נכנסות לזרם הדם ומשפיעות כמו תרופות בבליעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחות - תגובה
ד''ר קובי שמיר30/03/2012שלום.
חלק קטן מהמישחות נספגות בגוף באופן מזערי
כמובן שתרופות בבליעה ניספגות כמעט במלואן וזאת הכוונה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקסידאורחת29/03/2012
האם בגלל שמרחתי על כל הפנים "לוקסיד" בנדיבות ובכמות גדולה נהייה לי כוויות אדומות בפנים? מרחתי שפופרת שלמה של לוקסיד על הפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקסיד - תגובה
ד''ר קובי שמיר30/03/2012שלום
לוקסיד Locacid היא תרופת מרשם לטיפול באקנה קלה עד בינונית.
לוקסיד למעשה מהווה פילינג קל המפחית הופעת קומדונים ('ראשים' שחורים או לבנים)
לעיתים ישנה בתחילת הטיפול החמרה ולכן חשוב ליצור קשר עם רופא העור ולבוא לבדיקה לפחות פעם בחודשיים.
אני מציע לך לגשת לבדיקה שלא תיתכן החמרה עקב השימוש במינונים גבוהים של המישחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע ישנה בתחילת הטיפול החמרה ???
דנה03/05/2012מדוע הלוקסיד גורם להחמרה באקנה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע ישנה בתחילת הטיפול החמרה ??? - תגובה
זילי אורבך08/05/2012שלום דנה,
הלוקציד היא תרופה הנתנת עם מרשם רופא.
היא גורמת לקילוף וגירוי של העור, לכן יש למרוח אותה בזהירות ועל פי הנחיות הרופא.
יש להימנע מחשיפה לשמש.
אם העור צורב, יש לשטוף את העור מיד.
הלוקסיד לא גורם להחמרה באקנה, להיפך הוא מסייע לטיפול בבעיה.
התייעצי עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
שרון אלוש20/05/2012היי, מכיוון שזה פורום לקוסמטיקה טבעית
אני רוצה להוסיף שישנם פתרונות טבעיים כגון קרם המכיל למונגראס שמכווץ נקבוביות ומתאים לעור שמן או חימר ירוק שמעולה להניח נקודתית, סופח רעלים ובכלל כמסכה לעור שמן/אקנה. לבנדר וגרניום למשל מתאימים לאיזון העור. והם נעימים יותר לעור ולבריאות :) אחלה יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לוקסיד זה נקרא פילינג כימי?
אורחת06/10/2012האם לוקסיד זה נקרא פילינג כימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)