מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקנהאורחת01/08/2012
לקחתי למשך חודש כל בוקר כפית בכוס מים - משקה כלורופיל של גרמזה-
והרגשתי כאבים חזקים בראש ודקירות בראש = כאבי תופת
ולא יכולתי לישון מהכאבי ראש החזקים שנגרמו מהמשקה כלורופיל
מדוע המשקה כלורופיל גרם לי לכאבי ראש חזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
זילי אורבך06/08/2012שלום
הכלורופיל מסייע בסילוק רעלים מהגוף.
יכול להיות שהיה לך "משבר ניקוי"\ בו הרעלים עוברים מהכבד וממערכת העיכול לזרם הדם, ואז מרגישים כאבי ראש ועייפות או אלרגיה.
במקרה זה יש להפסיק השימוש בתכשיר ולשתות הרבה מים על מנת לסייע בניקוז הרעלים מהגוף.
סיבה נוספת, ייחתכן שאת רגישה לחומרים הנילווים לפורמולה. בדקי מה רשום ברכיבים שעל התוית.
כלורופיל מצוי באופן טבעי בעלים ירוקים כמו עלי מנגולד, עלי תרד, עלי סלק, ברוקולי, עשבי תיבול, פירות אדומים כמו סלק אדום, צמחי מרפא ירוקים וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזילי
מאיה29/08/2012כתבת לי ש"ייחתכן שאת רגישה לחומרים הנילווים לפורמולה". "בדקי מה רשום ברכיבים שעל התוית. "
בדקתי!
להלן הרכיבים של התוית:
1) סורביטול
2)סודיום קופר כלורפיל
,3) טעם מנטה,
4) חומצה ציטרית,
5)גוארגם,
6)פוטסיום סורבט,
7) סודיום בנזואט,
8) מים,
האם הרכיבים הללו גרמו לי לכאבי ראש חזקים ולדקירות בראש?
האם יכולים להיות רגישות לאחד הרכיבים הכתובים לעיל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה - תגובה
ד''ר קובי שמיר29/08/2012שלום.
במיקרה שהכלורופיל גורם לך לבעיות את אמורה להפסיק ויתכן והוא מקור הבעייה.
תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
2. סתימה בנקבוביות העור.
3. התרבות חיידקים.
4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.
הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.
טיפול ההמשך בבית הוא חשוב לא פחות ומהווה גורם משפיע בהצלחת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בהריוןורד01/08/2012
שלום
אני בשבוע 34 ,סובלת מכתמי עור חומים ובולטים בעצמות הלחיים ומעל השפה .וממש מיואשת !
מורחת כל יום קרם הגנה 50 לפני חשיפה לשמש אך זה לא מועיל !!
כיצד ניתן לטפל בכתמים הללו בהריון??
מדןע אסור למרוח תכשירי הבהרה על הפנים בהריון ובהנקה ,כיצד זה אמור להשפיע על העובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה בהריון - תגובה
זילי אורבך06/08/2012שלום ורד,
כתמי העור בהריון נגרמים מהשפעת ההורמונים על התאים שמייצרים את הפיגמנט מלנין.
לאחר הלידה, הכתמים מתבהרים באופן טבעי עקב הירידה ברמת הורמוני ההריון.
רצוי לטפל בהם לאחר הלידה ולא במהלך ההריון, כי לא תראי תוצאות דרמטיות כשאת בהריון . התאים ממשיכים להפריש צבען באופן חריג במהלך ההריון.
אכן חשוב למרוח מסנן קרינה ולהימנע מחשיפה לשמש על מנת למנוע התכהות נוספת של הכתמים. חשוב לחבוש כובע ולהיות בצל ככל האפשר.
התאזרי בסבלנות עד לאחר הלידה ולאחר מכן התחילי בטיפול להבהרה.
בינתיים את יכולה להכין לעצמך מסכות ביתיות להבהרה .
לדוגמה
גביע יוגורט
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית דבש
למרוח על הפנים למשך כ 10 דקות ולשטוף.
א]פשר להכין מחית פירות וירקות ירקות ולמרוח על העור למשך 5-10 דקות ולשטוף.
לא לשפשף את העור יתר על המידה.
טיפול בשתייה המסייע להבהרה:
צמחי מרפא דה טוקס DETOX – טיפות צמחים או תה צמחים ייחודיים לניקוי רעלים מהכבד והדם.
מזונות ירוקים העשירים בכלורופיל, הידוע כמנקה דם ומבהיר כתמי עור( מיץ עשב שעורה, אצה כחולה ירוקה וכדומה.)
פירות יער כגון אוכמניות, חמוציות, דמדמניות, רימונים, גוצ'יברי וכו' המכילים נוגדי חימצון מסוג אנטוציאנידינים להבהרת העור.
פיקנוגנול ומיצוי זרעי ענבים , נוגדי חמצון מקבוצת הביופלבונואידים המסייעים להבהרה ולייצור קולגן ואלסטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיגמנטציה בהריון - תגובה
ד''ר קובי שמיר18/08/2012שלום.
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.
איין מניעה לטיפולים בהריון בדרך כלל הטיפול והתכשירים מטפלים בשכבות העליונות של האפידרמיס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באף לאחר ראוקוטןיובל31/07/2012
שלום נטלתי רואוקטן לפני 4 חודשים למשך תקופה ארוכה ומאז שהתחלתי לקחת את הכדורים ניהיה לי בעיה באף אני חושב שזה יובש ברירית אני כול הזמן מצונן ותמיד שאני קם בבוקר אז אני קם מצונן מאוד ומסיים כימעט טישו שלם וניסתם לי האף וגם במשך היום לא משנה מה המזג אוויר בחוץ גם שחם מאודד אני מאוד מצונן ואני מיתעטש בלי הפסקה ויש לי דיגדוגים באף מה עלי לעשות איזה תרופה יש לתופעה הזאת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה באף לאחר ראוקוטן - תגובה
ד''ר קובי שמיר18/08/2012שלום
ממליץ לגשת לרופא שנתן לך את הרואקוטן ולעדכן בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה באף לאחר ראוקוטן - תגובה
זילי אורבך27/08/2012שלום יובל,
התופעה שאתה מתאר היא תגובה אלרגית. לא בטוח שזה נגרם מנטילת הרואקוטן.
אכן הרואקוטן גורם ליובש בריריות, ולכן כדאי ללכת חרופא אף אוזן גרון שיבדוק אם אכן כך.
במקביל, אני ממליצה להשתמש צמחי מרפא כמו איופרזיה, סרפד, סמבוק שחור וכו, להקלה על הנזלת.
ויטמין C גם יקל על האלרגיה ויש פורמולת צמחים סיניים מסורתית לטיפול במעברי אף, נזלות ואף סתום.
נסה אינהלציות עם שמנים אתריים כמו שמן אקליפטוס, במבער או בהרחה.
טיפות אף על בסיס מלח ים יכולים להקל.
נסה לגלות מה הגורם לאלרגיה ולהתעטשויות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת קרםסיגל26/07/2012
שלום
אני רוצה להכין קרם התפחה להוצאת קומודונים לעור רגיל /מעורב מחומרים טבעיים, אשמח לקבל מתכון.
תודה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה עוד לתשובה.....
סיגל14/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת קרם - תגובה
ד''ר קובי שמיר17/08/2012סיגל שלום.
הכנת חומרי התפחה מיקצועיים ויעילים לעור הינו תהליך מורכב במיוחד עקב נושא הקומודונים(שחורים) בעור.
המלצתי לך לגשת למרכז שיווק לקוסמטיקאיות ולנסות לרכוש שם חומר מיקצועי ויעיל.
בהצלחה.
הכנה ביתית אינה יעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת כתמי אקנהלילך20/07/2012
שלום רב,
יש לי בפנים כתמים שנשארו לי כתוצאה מפצעי אקנה..
הייתי מעוניינת לדעת מה אפשר לעשות על מנת להבהיר אותם באופן טבעי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת כתמי אקנה - תגובה
ד''ר קובי שמיר21/07/2012לילך שלום.
כתמים וצלקות לאחר פצעי בגרות דורשים טיפול יסודי.
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כהים בגב מה עושים?מירי14/07/2012
שלום,
אני בת 44 מזה כשנה וחצי יוצאים לי פצעים בגב שמתיבשים ומשאירים סימן של כתם כהה וממש לא אסטטית.
הלכתי לרופא עור שאמר שאין מה לעשות ושהפעצים הם פצעי אקנה ואלה כתמים שהם משאירים. הוא נתן לי משחה כדי להבהיר את הכתבים שלא ממש עוזרת.
האם אוכל לקבל ממך עצה איך להיפתר מהכתמים.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שתיית מיםענבר12/07/2012
הבנתי שמומלץ לשתות הרבה נוזלים כדי לשמור על עור פנים צעיר ויפה. השאלה כמה יש לשתות? חורף וקיץ אותה כמות?
מה עוד ניתן לעשות כדי להאט את הזדקנות עור הפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים הם חיינו
אורלי16/07/2012הבנת נכון ;) לגבי המינונים אני לא יודעת להגיד לך במדויק אבל כדאי שתהי צמודה לבקבוק מים כל היום (גם כשאת בבית) ופשוט תדאגי למלא אותו במהלך היום. זה גם חשוב מבחינת עור הפנים, גם תורם לעיכול האוכל וגם מונע התייבשות...אני אישית שותה רק מים מינרליים, מכורה למי עדן אבל זה לא משנה, העיקר לשתות מים! לגבי טיפים נוספים, תדאגי שאת בחוץ למרוח קרם הגנה על הפנים וגם לשים כובע. כמה שזה נשמע מגוחך זה מאוד עוזר!! שיהיה קיץ נפלא :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים - תגובה
זילי אורבך19/07/2012שלום ענבר,
מומלץ לשתות כוס מים כל שעתיים, בין 8-10 כוסות.
גם פירות וירקות הם מקור למים, וכמובן תבשילים ומשקאות כמו מרקים, מיצי ירקות, שייקים וכו'.
אך אין תחליף למים צלולים ונקיים בתדירות גדולה , חצי כוס עד כוס כל פעם, בהתאם לצימאון האישי.
כמות גדולה של מים בבת אחת תגרום לשיתון גבוה יותר, לכן מומלץ ל"אכול" מים, להחזיק בפה, למולל עם הרוק ולבלוע, כמויות קטנות. זה נספג הרבה יותר טוב לגוף ומרווה אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
אורחת06/10/2012האם שתיית 10 כוסות מים ביום יכולה להפחית פצעים בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בפנים
אורח10/11/2012האם שתיית 10 כוסות מים ביום יכולה להפחית פצעים בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים - תגובה
ד''ר קובי שמיר07/10/2012ענבר שלום.
רצוי באותה מידה לשתות מים
. להגן מהשמש. השמש היא הסיבה הגדולה ביותר להזדקנות העור. יש להשתמש במקדם הגנה מדי יום גם בקיץ.
. להפסיק לעשן. עישון סיגריות מזרז את תהליך ההזדקנות, "מפשיט" את העור מחמצן ומאט את קצב התחדשות התאים. זה עלול לגרום לעור להראות אפור וחסר מרץ, וגורם לקמטים מסביב לפה.
להוסיף לחות. עם השימוש בקרם לחות באופן יום יומי, ניתן גם להמריץ את רמת המים בעור באופן שבועי. ניתן להשתמש במסכת פנים מזינה או למרוח שכבה עבה של קרם הלחות שלך או קרם הלילה שלך.
המריץ את מחזור הדם. קני ספוג מקרצף פנים והשתמשי בו פעם בשבוע כדי לשמור על פנייך רכות וחלקות. זה יגדיל את זרימת הדם לשכבה החיצונית של העור ויעודד חידוש תאים. את יכולה להשיג את אותו האפקט בהקצפת קרם מנקה בעזרת מברשת גילוח של הגברים (ההיא של פעם).
לשים לב לטמפרטורה. חום או קור קיצוני יכול לפגוע בחיוניות הלחות בעורך, לגרום לעור יבש או להפוך את העור לרגיש יותר לנזקים. לחימום בבית יכולה להיות אותה השפעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי האשכול שלי לגבי נשירת ריסיםשמוצקין09/07/2012
אמרת שצריך לשים את התמיסה כשהיא חמה על העין...גם אמרת שצריך לחלוט את התמיסה למשך 20 דק'.....אם אני אשרה את זה במשך 20 דק' התמיסה לא תאבד מהחום שלה..? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי האשכול שלי לגבי נשירת ריסים - תגובה
זילי אורבך10/07/2012שלום גק
התמיסה נשארת חמימה לאחר 20 דקות. אפשר להשרות צמחים לחליטה גם לפחות זמן כמו 10-15 דקות. החום לחליטה לעיניים צריך להיות בערך 40 מעלות.( כמו החום של השתן בבוקר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באלכוהול כתחליף לדאורדורנטכפיר07/07/2012
שלום,
ראיתי במספר מקורות באינטרנט שמציעים להשתמש באלכוהול במקום להשתמש בדאורדורנט בתור אלטרנטיבה זולה יותר ואף בחלק מהמקרים יעילה יותר.
אשמח לדעת אם יש סיכונים רפואיים בשימוש באלכוהול בתור דאורדורנט (כלומר על בסיס יום יומי)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באלכוהול כתחליף לדאורדורנט - תגובה
זילי אורבך08/07/2012שלום כפיר,
האלכוהול משמש כחומר חיטוי ויש לו אפקט מייבש.
אם הוא לא גורם לך לגירוי או יובש בעור, אין מניעה שתמרח אותו. נסה ריכוז לא גבוה, כ-30% אלכוהול . אפשר להוסיף שמן אתרי נדיף כמו שמן מרווה, שמן לבנדר או שמן אחר שתבחר. 40 טיפות לכל 50 מ״ל .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה שטחיתנרקיס02/07/2012
היי
אני קוסמטיקאית ועשיתי ללקוחה שלי פילינג בינוני (שיוף של עור הפנים שבין 5-10 ימים העור מתקלף) היא יחסית כהת עור וכנראה שייפתי מידי ונוצר קילוף מעט של העור עצמו
היא טענה יום אחרי זה שזה מפריש נוזלים
איך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה שטחית - תגובה
ד''ר קובי שמיר03/07/2012נרקיס שלום.
כעיקרון צריך לבדוק איזה סוג הפרשה מדובר.
יש להקפיד על ניקוי עדין של העור. יש לזכור כי ניקוי יתר לא ימנע הפרשת סבום מבלוטת החלב ואף יכול להחמיר את המצב. שימוש פעם ביום – בערב בסבון ניקוי עדין, יסיר את השומן העל עורי. מי פנים, המכילים ריכוז נמוך בפורמולה של חומצה סליצילית חומצה אלפא ליפואית וחומצה אזלאית לשימוש פעמיים עד 3 בשבוע, יעזרו לשמור על המראה נקי של העור. החומצה הסליצילית, והינה בעלת יכולת טובה להמיס שומן. אין להרבות בשימוש, כדי למנוע ייבוש יתר וגירויים
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מקומטקים02/07/2012
שלום
אני בת 27 ושנים נהגתי לעשות פילינגים ולא דאגתי לשמירת הלחות בעור. עכשיו העור יבש סדוק במקצת עם קמטים דקים בלחיים ומעט רפוי והוא מאוד דק. מה ניתן לעשות עכשיו בשביל להחזיר את העור שיהיה רווי לחות ועם נפח כמו שהיה קודם? האם ניתן להעלים את הקמטוטים ואת הסדקים בעור ? הקרמים סרומים מסיכות לחות וכדומה יכולים לעזור ? תודה רבה
קים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מקומט - תגובה
ד''ר קובי שמיר03/07/2012קים שלום.
אנטי איי'גינג
פנים צעירות נמדדות על פי גוון העור, מוצקות ומרקם. עור חלק מוצק ויפה הוא חלומה של כל אישה בכל גיל. אולם ישנם גורמים המסבים לעור פנינו נזקים שונים וקמטים: שמש, שינויי מזג אויר, אימוץ שרירים מסוימים והחשיפה לרדיקלים חופשיים. נוסיף לכך תרופות ואת העור הדק במיוחד באזור הפנים הטיפול – פילינגים בהתאמה אישית להמסה ו/ או קילוף העור- מסיר ומחייה עור עייף ורפוי, ממצק את העור, מעורר את העור לחידוש ורענון, מבהיר את גוון העור וכתמי פיגמנטציה, מאפשר החדרה יעילה של חומרים פעילים לעור שילוב הטיפולים עם מרכיבים המאפשרים חידוש אמיתי, מיצוק והזנה לעומק כמו:
1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
3. ויטמינים ומינרלים
4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור .
הטיפול בסוג עור כמו שלך מחייב טיפול יסודי מיקצועי ומיתמשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד''ר קובי שמיר05/07/2012אני מציע לך לגשת לטיפול ואיבחון מיקצועי ולא להיסתפק בטיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור מקומט - תגובה
זילי אורבך08/07/2012שלום קים,
הטיפול בעור יבש ומקומט כולל סרום שומני המכיל ויטמינים מסיסי שומן כמו : vitamin A-E בתוספת קואנזים קיו 10 וחומצה ליפואית שלהם תכונות נוגדות חמצון המאיטות את תהליכי הזדקנות העור. בנוסף ניתן לעסות את הפנים עם שמנים אורגניים כמו שמן זרעי ענבים, שמן שקדים, אבוקדו בתוספת שמן חוחובה.
ישנם שמנים אתריים מחדשי רקמות כמו שמן ורדים, שמן סנדלווד, שמן גרניום, ש מן לבנדר, וניל ועוד. אותם אפשר להוסיף לתערובת השמנים.
אם העור סדוק, אני ממחיצה על קרם עם אגוז שיאה להזנת העור.
הקפידי על תזונה נבונה וניקוי רעלים מהדם.אכלי מזון מגוון וצבעוני.
ליובש בעור חשוב להקפיד על צריכת חומצות שומן אומגה 3 .
השלימי חוסרים תזונתיים לפי צרכייך האישיים.
הקפידי על שתיית מים נקיים בתדירות גבוהה יותר.(כל שעתיים ).
המנעי מחשיפה לשמש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קים09/07/2012תודה רבה ! אני אגיע אליך לרכוש את המוצרים שרשמת לי, שמנים ותוספי תזונה עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב
קים09/07/2012טיפולי מזותרפיה יכולים לעזור גם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להכנת קרםאיילי29/06/2012
שלום
אני רוצה להכין קרם/חמאת גוף, ברשותי חמאת שיאה, חמאת קוקוס, שמן זרעי ענבים, שמן אבוקדו ושמנים אתריים: יסמין אבסולוט, ורד אבסולוט, גרניום, אילינג-אילניג, נרולי, לבנדר.
אני רוצה ליצור ריח חושני - במה ממולץ להשתמש ואיזה מינון עבור 50 מ"ל של קרם?
אשמח גם לדעת במה מומלץ להשתמש עם אותם חומרים שציינתי קודםי + אלוורה עבור קרם פנים לאישה בגיל 40?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להכנת קרם - תגובה
זילי אורבך08/07/2012שלום איילי
ערבבי 25 מ״ל תערובת שמנים עם 25 גרם חמאת שיאה. ערבבי לקבלת מרקם חלק.
הוסיפי סך 10 טיפות מתערובת השמנים האתריים. מכל סוג בערך 1-2 טיפות לתוך 50 מ״ל קרם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים לאחר מריחת קרם הגנה וזיעהיובל25/06/2012
שלום
אני לאחר טיפול בראווקוטן של תקופה הרוכה שסימתי לפני 4 חודשים
לא גודל לי פצעים ביום יום אומנם אני מישתמש בבנזק כול לילה
אני בבוקר רץ והולך למכון כושר ואני מהבוקר שם קרם הגנה דמי מייקאפ בשל כתמי אקנה שנישארו לי ואני מזיע בכול שעות היום ורק בליליה אני מוריד את הקרם הגנה מהפנים וזה גורם לי לגדילת פצעים לפעמים פצעים מוגלתיים גדולים אז מה עושים האם להתחיל לקחת מינוציקלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים לאחר מריחת קרם הגנה וזיעה - תגובה
זילי אורבך25/06/2012שלום יובל,
מומלץ לפנות לרופא על מנת לבדוק שימוש באנטיביוטיקה מינוציקלין.
יש לנסות לייבש את הפצעונים באמצעים טבעיים.
קומפרס של עלי מרווה מסייע הבהפסקת הזעת היתר ואף מסייע בחיטוי הפצעים.
יש לחלוט כף עלי מרווה בכוס מים רותחים, להוסיף חצי כפית סודה לשתיה ולהרטיב את הפנים למשך 5-10 דקות.
ישנם תכישירים להמשך חידוש תאי העור באזור שנפגע, כמו חומצה גליקולית וחומצות בטא הדרוקסיות.
בבוקר חובה למרוח קרם מסנן שמש SPF-15-30 , על מנת למנוע סימנים וכוויות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי נשירת ריסיםשמוצקין30/05/2012
לפני כשנתיים חליתי בשעורה קשה בעין ימין..באזור בו הייתה השעורה נשרו לי חלק מריסי העין ונוצר חלל קטן שמפריע מאוד..עברו שנתיים ועדיין במקום זה לא צמחו ריסים אז השלמתי עם העבודה שכנראה זה לא יקרה .. מה שכן מפריע לי הוא שבאותה עין נושרות לי ריסים בתדירות גבוה,אמנם לא כל יום אני מגיע למצב שנושרות לי ריסים אבל לפחות פעם או פעמיים בשבוע בשבוע זה קורה כשלאחרים זה אמור לקרות אחת להרבה זמן.. זה קורה לי בד"כ שאני קם משינה ועין ימין שלי מלאה ב"יבש" של הבוקר..אני רוצה גם לציין שקו הריסים התחתון שלי בעין ימין תמיד אדמומי..חשבתי אולי שזה מדלקת שלא עוברת אבל כשהלכתי להיבדק במכון להסרת משקפיים נאמר שהעיניים שלי בריאות ונטולות מחלות...
שאלה נוספת האם במקום כל ריס שנושר יצמח אחר במקומו? והאם זה ודאי?
סליחה על ההודעה הארוכה ואשמח לעזרתכם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי נשירת ריסים - תגובה
זילי אורבך30/05/2012שלום ג'ק,
נראה לי שהבעיה שלך בריסים היא עודף חלב "סבום", אותו שומן שעוטף את זקיק השיערה ומשמן אותה.
כשהבעייה היא באזור העין נדרשת זהירות בטיפול.
השלב החשוב ביותר הוא הגיינה.
מומלץ להשתמש במגבונים מיוחדים לניקוי העיניים. יש אותם בבתי מרקחת וברשתות הפארם.
המלצה נוספת היא לעשות קומפרסים עם מים חמים, רצוי עם חליטת צמחים כמו קמומיל, קלנדולה, עלי פטל אדום, זרעי שומר וכו'.
לחלוט כפית גדושה של עלים בכוס מים רותחים, להשרות כ 20 דקות ולשטוף או להרטיב הריסים עם מים חמים .
אפשר למרוח שמן ויטמין E נקי בשילוב עם שמן ציפורני חתול(קלנדולה), .
להיזהר ממוצרים עם חומרים משמרים וריחות בגלל הקרבה לעין.
אם בסיס הריס לא יהיה סתום בעודף שומן, הריס יצמח שנית.
נסה את ההמלצות, ואין חכם כבעל ניסיון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך רק עוד כמה דברים ..
שמוצקין30/05/2012מאין אני משיג צמחים כמו קמומיל, קלנדולה, עלי פטל אדום, זרעי שומר?.. ובעזרת מה אני עושה את הקומפרסים...? מטלית,מגבון..מה הכי עדיף? וכיצד מתבצעת החליטה?..
אם תוכלי אבקש התייחסות לכל חלקי השאלות,תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך רק עוד כמה דברים .. - תגובה
זילי אורבך31/05/2012שלום ג׳ק,
ניתן לרכוש צמחי מרפא בבתי מרקחת בבתי טבע וברשתות מסוימות.
אפשר לרכוש סוג אחד מהרשימה כמו פרחי הקלנדולה .
החליטה של הצמח פירושה השריית הצמח במים רותחים למשך כ 20 דקות.
כפית גדושה בכוס מים רותחים.
לאחר שמתקבלת תמיסת תה, טובלים פיסת גזה או צמר גפן בנוזל ומניחים על הריסים כשהעיניים עצומות למשך 5 דקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה זילי...ומה המינון
שמוצקין04/06/2012כמה פעמים ביום וכמה להרטיב בכל פעם ...ומתי אני אומר לראות בערך תוצאות ...תודה על סבלנותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה זילי...ומה המינון - תגובה
זילי אורבך04/06/2012שלום ג'ק,
נסה להרטיב פעמיים ביום.
בדוק מה קורה לאחר 10 ימים.
לא ניתן לחזות תוצאות.
גש לרופא מקצועי, עור או עיניים לקבלת אבחנה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
ג'ק19/06/2012אמרת שצריך לשים את צמר הגפן על העין עם התמיסה כשהיא חמה ..אך אם אני אשרה את התמיסה למשך 20 דק'.. אחרי 20 דק' זה יאבד מחום התמיסה לא ?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר תשובה אני אודה מאוד
שמוצקין25/06/2012...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר זילי התייחסות רק לשאלה האחרונה
שמוצקין02/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אמינית פרוליןשלומי24/05/2012
שלום רב
רציתי לדעת האם חומצה אמינית פרולין חודרת לעור במריחה מאחר וראיתי מוצר הטוען לגברת יצור קולגן, טיפול בקמטים וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אמינית פרולין - תגובה
ד''ר קובי שמיר25/05/2012שלומי שלום.
חומצה אמינית זו היא אחת המרכיבים העיקריים בקולגן והיא פועלת יחד עם ויטמין C.אחראית על מבנה גידים רצועות ומפרקים. חומצה אמינית זו נחוצה לריפוי סחוסים, מפרקים, גידים ושריר הלב. משתמשים בחומצה אמינית זו לטיפולים קוסמטיים כנגד הזדקנות העור. מקורות מהתזונה: בשר,מוצרי חלב ,וביצים למשל.
כדי להפיק תועלת ממרכיב פעיל הנמרח על העור, עלינו לוודא שהוא חודר בעד השכבה החיצונית ביותר – האפידרמיס, ומגיע לאתר היעד. חומרים פעילים רבים ידועים כמשפיעים על תפקוד הדרמיס – השכבה האמצעית, אולם הם גדולים מכדי להגיע לשם באמצעות מריחה חיצונית .
שימוש בנשאים חדשניים כגון:
ליפוזומים, ודומיהם –מולקולות זעירות עשויות מליפידים, שמכילות בתוכן את החומר הפעיל מגבירים את חדירות החומצה האמינית מאפשר לחומר הפעיל לחדור ביעילות רבה יותר לתאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)