גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גב תחתון
    אביב
    06/02/2012

שלום למומחים
    יש לי מזה כשלושה חודשים כאבים בגב תחתון.
    לא מדובר במשהו אקוטי. אבל זה מציק לי למשל
    אחרי ככחצי שעה של הליכה איטית אני מרגיש
    כאבים ובעיקר כשאני קם מישיבה או שכיבה .
    ניסיתי דיקור סיני אבל לא היה שיפור.
    נראה לי שזה קשור בין היתר להחלשות של שרירי
    הבטן והגב התחתון. אלא שנדמה לי שהכאבים
    התחילו אחרי שחזרתי לעשות כושר ובעיקר
    כפיפות בטן נמרצות. (אני בן 46)
    שאלתי היא כיצד ניתן לחזק שרירי בטן וגב תחתון
    בלי לעשות לעצמי נזק.
    ובכלל מה מומלץ לתחזוקה נכונה של גב תחתון.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גב תחתון

הוספת תגובה

• נ.ב

אביב
    06/02/2012

האם יתכן שנעליים שהתחלתי להשתמש בהם סמוך להופעת הכאבים
    יגרמו לשינוי באופן ההליכה של ויגרמו לכאב גב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב - תגובה

סהר צור
    06/02/2012

שלום אביב

בכל הנוגע לכאבים בגב תחתון אכן יש משמעות לחוזקם של שרירי הבטן אך לא רק.. חשוב מאוד שיהיה איזון עם שרירי הירך האחוריים - השרירים החבליים - המסטרינג, כלומר ישנו צורך בביצוע מתיחות על מנת להחזיר את האגן למנח נטרלי. חוסר איזון יגרום לכאבים בגב התחתון. כמו כן אני מציע לחזק את שרירי הישבן.

לגבי חיזוק שרירי הבטן, אני באופן אישי אוהב עבודה על בוסו או על פיתת בלאנס. העבודה יעילה מאוד, מדויקת, אינה דורשת חזרות רבות ומגייסת היטב את שרירי הבטן כמעט ללא עומס על הגב.

לנעליים יש משמעות גדולה בתרומה ליציבה תקינה ונכונה. מומלץ גם להתאים מדרסים המעניקים תמיכה נכונה ומונעים יציבה לקויה החל ממנח תקין של כף הרגל שתורם למנח יציבתי כללי נכון של הגוף.

בהצלחה ורפואה שלמה

סהר צור - מטפל בדיקור , מגע ותנועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב תחתון - תגובה

סהר צור
    06/02/2012

שלום אביב

בכל הנוגע לכאבים בגב תחתון אכן יש משמעות לחוזקם של שרירי הבטן אך לא רק.. חשוב מאוד שיהיה איזון עם שרירי הירך האחוריים - השרירים החבליים - המסטרינג, כלומר ישנו צורך בביצוע מתיחות על מנת להחזיר את האגן למנח נטרלי. חוסר איזון יגרום לכאבים בגב התחתון. כמו כן אני מציע לחזק את שרירי הישבן.

לגבי חיזוק שרירי הבטן, אני באופן אישי אוהב עבודה על בוסו או על פיתת בלאנס. העבודה יעילה מאוד, מדויקת, אינה דורשת חזרות רבות ומגייסת היטב את שרירי הבטן כמעט ללא עומס על הגב.

לנעליים יש משמעות גדולה בתרומה ליציבה תקינה ונכונה. מומלץ גם להתאים מדרסים המעניקים תמיכה נכונה ומונעים יציבה לקויה החל ממנח תקין של כף הרגל שתורם למנח יציבתי כללי נכון של הגוף.

בהצלחה ורפואה שלמה

סהר צור - מטפל בדיקור , מגע ותנועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב תחתון - תגובה

קובי אביב
    15/02/2012

שלום אביב

דרושה בדיקה מעמיקה יותר על מנת להבין האם מה שאתה מתאר מגיעה ממתיחה של שרירי הגב/ישבן/ירך אחורית או לחילופין ממקום אחר.

אני בהחלט מסכים עם עמיתי לגבי חיזוק שריר הבטן בדרכים אחרות כולל עמידות 6 למיניהם, תרגילי יציבה וכדומה

חשוב מאד לחזק את שרירי הגב, הבטן והרגליים וכמובן לשמור על תנועתיות מפרקי האגן וגמשיות השרירים.

אני מציע לפנות לבעל מקצוע לטיפול והוראה של תרגילים נכונים מותאמים לך באופן אישי.

הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו