כאב רגל תוצאה של בלט דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב רגל תוצאה של בלט דיסק
    קובי
    06/01/2013

שלום רב,
    בן 38, לפני כמעט שנה החלו כאבים חזקים בעכוז ימין, בעיקר לאחר קימה מישיבה. הכאב חלף לאחר שחרור קל. נטלתי ארקוקסיה 10 ימים והכאב כמעט חלף. לאחר סיום הטיפול כאב חזר אך בעוצמה פחותה, למעט פרק זמן קצר שאז נטלתי שוב ארקוקסיה. במשך הזמן הכאב שינה את אופיו לאורך כל רגל ימין, לא קבוע, בד"כ תוצאה של ישיבה ממושכת (עובד בעבודה משרדית). בדיקת EMG יצאה תקינה אך אולי בוצעה מוקדם מידי. בצילום CT נמצא בין היתר בלט דיסק אחורי L3L4 L4L5 עם לחץ קל על השק, כמו"כ נמצא L5S1 בלט דיסק אחורי ולטרלי דו"צ עם לחץ על השק ועל המוצא של העצבים ההיקפיים יותר מימין. הייתי בפיזיותרפיה למשך כחודשיים ללא שיפור של ממש. עברתי סדרה של ארבעה עיסויים רפואיים וכן דיקור ללא הצלחה. נועצתי ברופא מומחה שהמליץ על דיקור ספינאלי לטיפול בכאב. אני חושש מהטיפול האמור ושואל האם יש טיפול אחר שיכול לסייע לי ?
    תודה על הסיוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב רגל תוצאה של בלט דיסק

הוספת תגובה

• כאב רגל תוצאה של בלט דיסק - תגובה

קובי אביב
    06/01/2013

שלום קובי

בהחלט כמו שכבר בטח אמרו לך הכאבים ברגל מגיעים מהבלטים בגב והלחץ על העצבים.

לצערי לא כל שיטה עובדת על בני האדם אותו הדבר, יש כאלו שמוצאים מזור בפיזיותרפיה, דיקור עיסוי וכדומה ויש כאלו שלא ויחד עם זאת אני ממליץ להמשיך ולנסות.

הכאב נובע מהלחץ על העצבים ובגישת העבודה שלי לתת דברים לשיכוך כאב זה טוב על מנת להקל עלייך ביומיום אבל לא פותר את הבעיה ולשם כך יש לעבוד על האזור שלוחץ וחבריו בכדי שלא יווצר לחץ חזק מדי עד שהגוף יבצע את תהליך ההחלמה הטבעי.

אתה יכול לבדוק את שיטת ה trigger point therpay יחד עם תנועה משקמת ששם נוכל ללמדך גם איך לאמן את שרירי הגוף הרלוונטיים לקחת את העומסים הנכונים, לחזק או להרפות במידת הצורך את הגב, בטן, רגליים וכדומה.

יש עוד שיטות רבות שיכולות לעזור לך אבל איני יודע בדיוק מה כן.. תמשיך לנסות ואל תתייאש, גם זה חולף.

הרבה בריאות
    קובי אביב - שיקום תנועתי אורטופדי, עיסוי רפואי ורפלקסולוגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו