מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב, צד וצווארנטלי04/03/2013
שלום רב!
הרקע: נון-הוג'קינס לימפומה לא מטופלת, במעקב, שיעול שנמשך בערך 3 שנים, עקמת קלה בחלק האמצעי של עמוד השידרה, יציבה לא טובה, ישיבה מרובה מול מחשב, היעדר פעילות פיזית במשך שנים.
הבעיה: במשך 3 שבועות אחרונים אני מתעוררת בלילה 2 עד 5 פעמים מכאבים עזים וחדים בצד ימין של הגב, לאורך עמוד השידרה, כאבים בצד ימין עצמו ובצד ימין של הצוואר. הכאב רגעי, בעוצמה של 6-8 בסולם של 0-10, הנשימה בזמן הכאב נעתקת, לאחר מכן נהיית קצרה, שטחית ומהירה, הדופק עולה עד 120. בשינוי תנוחה הכאב פוחת, אבל נשאר עד שמשהו "משתחרר" בעמוד השידרה (לפעמים בעקבות שיעול, או תנועה כלשהי, ואז הכאב נהיה עמום ונסבל או נעלם. בלילה קשה מאד למצוא תנוחה שבה אני יכולה לישון, כי כמעט בכל תנוחה הגב, הצד והצוואר כואבים. במשך היום, אם אני שומרת על היציבה, המצב לרוב סביר, אבל מספיקה תנועה אחת "לא נכונה" ויש דקירה חזקה בצד, לקראת הערב זה קורה יותר, אבל לא תמיד.
ביקורים חוזרים אצל כירופרקטור ומטפל בקינזיו כמעט תמיד עזרו במקום - הפחיתו את הכאב או כמעט העלימו אותו (אם לא הצליח הגב להשתחרר לבד לפני כן), אבל בלילה הבא הכול חוזר לקדמותו. לדעתו של כירופרקטור, הבעיה העיקרית באיזור העקמת. ייתכן גם, שמאחר ובחצי שנה אחרונה התחלתי לעסוק באופן קבוע ביוגה, זה שיחרר את החוליות ואת השרירים ש"החזיקו", אם כי לא בצורה נכונה, את אזור העקמת, ומאחר ואין עדיין שרירים חזקים באזור, הדיסקים נעים טיפה בזמן השינה, כשאני לא מחזיקה את הגב ישר באופן מודע, כמו במשך היום.
השיעול שהזכרתי לעיל גרם במשך תקופה ארוכה לכאבים חדים בצד השמאלי דווקא, באיזור הצלעות. בחודשים האחרונים מצב השיעול השתפר ואין שם כאבים יותר. יש אולי סיכוי שמתרחש עכשיו מעין "פיצוי" בצד ימין עד להתייצבות המצב.
השאלה היא מה עוד אפשר לעשות, כדי להיות מסוגלת לישון בלילה ולהיפטר מהכאבים החזקים האלה? אני משתדלת להימנע מלקיחת תרופות, אבל במצב הזה מוכנה לקחת אותן בתור "עזרה ראשונה".
אודה מאד על עזרתכם וסליחה על הרבה מלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב, צד וצוואר - תגובה
סהר צור04/03/2013שלום רב נטלי
כל כך הרבה פרטים,, הרבה דיוק בפרטים..
אז כך, נראה כי את בעלת מודעות גוף - נפש גבוהה מאוד כך שזהו מצב התחלתי מעולה כשמגיעים לטיפול.
חברי ענה לך יפה ולעניין כך שאני רק אוסיף פרט קטנטן..
אם ניתן להימנע מתרופות ולהיצמד עד כמה שניתן לטבע אז מה טוב.
אבל, לפעמים צריך לתת גם לרפואה הקונבנציונלית לעשות את שלה. כלומר, אם טיפול תרופתי יעניק לך שינה רגועה יותר ואף יפחית במעט את הכאב כך שתתפני לאגור כוחות ולטפל בעצמך אז מעולה.
רפואה שלמה
אנחנו כאן לכל שאלה נוספת שתעלה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי05/03/2013סהר, תודה, בהחלט מסכימה איתך.
אני כבר יצרתי קשר עם קובי. מקווה לשיפור המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)