מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאי רנטגן גבמשה26/06/2014
שלום בן 27 סובל מכאבים במרכז הגב בעמידה ממושכת אובחן אצלי קיפוזיס.
ממצאי הרנטגן הם:
צילום ע"ש מותני
עמדה תקינה
מבנה גרמי שמור
יש לציין הנמכה מינינלית של גוף חוליה L1
מרווחים בין חוליתים שמורים.
צילום ע"ש גבי
הכל תקין
רציתי לשאול מה זה אומר ההנמכה הזאת בL1?
הופניתי לפיזותרפיה איך אני יכול לשנות את הקיפוזיס והגב הכפוף האם זה אפשרי בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי רנטגן גב - תגובה
סהר צור27/06/2014שלום אבי
הנמכה זה אומר שישנו שינוי במרווח הדיסק הבין חולייתי.
קיפוזיס ולורודוזיס הנים חלק מעקומות טבעיות של עמוד השדרה. היפר קיפוזיס לעומת זאת מהווה שינוי במבנה התקין של עקומות אלו.
ברגע שישנו שינוי מבני לא ניתן לשנות אך כן ניתן למנוע החמרה על ידי תרגול נכון וחיזוק חגורת הכתפיים ולהשיג הקלה משמעותית.
רפואה שלמה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אבי27/06/2014הגב שלי תמיד כך מגיל בית ספר אני כפוף תמיד העירו לי. אי אפשר לתקן יציבה שאהיה יותר ישר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
סהר צור27/06/2014הי אבי
כפי שציינתי. זהו מבנה גרמי לכן לא ניתן "ליישר".
כן ניתן לבצע תרגילים ואף עיבוי שרירי למשל בעבודת חדר כושר ולהקנות מראה יציבתי נכון ובריא יותר.
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסהר צור...
משה27/06/2014אם זה היה קיפוזיס גרמי לא היו אומרים לי ברנטגן?
כי רשמו
עמדה תקינה
מבנה שמור
מרווחים בין חולייתים שמורים.
מה אתה אומר?
האם פיזותרפיה בשיטת שרוט תעזור פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסהר צור... - תגובה
סהר צור27/06/2014היי אבי
כתבת שבאבחון היה כתוב לך קיפוזיס. אני מניח שאם זה היה קיפוזיס תקין ולא היפר קיפוזיס אז לא היו מציינים זאת כלל.
לגבי השיטה הזו בפיזותרפיה - לא מכיר - לא בתחום שלי..
אני בעד לנסות.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)