כאב גב ועיסוי רפואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב ועיסוי רפואי
    אדי
    12/10/2014

אני סובל 7 חודשים מכאב רצוף וגם חזק בגב תחתון (מקרין לצדדים -לא למטה). ניסיתי כמעט כל סוגי הפעילויות והטיפולים כגון: דיקור, שחייה, הזרקה אפידורלית, תרופות, פיזיותרפיה והדבר היחידי שעוזר לי הוא עיסוי רפואי עמוק שאני עושה פעם בשבוע (10 שבועות) אך העזרה היא לחצי יום וחוזר חלילה. המעסה שאני מתרשם שהוא די מקצועי ומנוסה מתפלא מאד שאין אצלי התקדמות. אני עדיין ממשיך גם בשחייה ותרגילים מתאימים.
    לפי הMRI יש לי פריצה אחת +2 בלט+סימני דלקות + שינויים ניווניים (אך כאמור דבר לא עזר).
    הרופא המומחה טוען שהממצאים לא משמעותיים ושאני לא מקרה לניתוח ואין לו הסבר טוב לעוצמה ומשך הכאבים. מהן הסיבות האפשריות שאין התקדמות באמצעות העיסוי והאם יכול להיות שהכאבים החזקים לא רק ממקור אורתופדי? האם להמשיך בעיסוי?

בתודה, אדי בן 70

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב ועיסוי רפואי

הוספת תגובה

• כאב גב ועיסוי רפואי - תגובה

סהר צור
    20/10/2014

שלום אדי

ישנן מכלול של פעולות שיש לעשות כאשר סובלים מכאב כפי שאתה מתאר.

- לבחון את סביבת הפעילות שלך ולמעשה לשים דגש על פעולות "עשה" ו- "אל תעשה".

- לבחון רצף של תרגילים משקמים כשהמטרה היא לאזן את רף המתחים והעומסים.

- טיפולי מגע או כל טיפול אחר שיקל על הכאב

אל תתייאש. המחקרים מראים שרוב הכאב חולף לאחר כשנה עם או ללא טיפולים.

תמצא רק דרך להקל על הכאב. העיסוי הרפואי אופציה מצוינת!

סהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לכאבי גב תחתון

ארמן מנוקיאן
    11/09/2016

בגיל מבוגר ישנם הרבה שינויים ניווניים אשר יכולים לגרום לכאב כגון אוסטאופיטים, הצהרת תעלה ודלקות כתוצאה מהם. כדאי לבצע תרגילים שמגדילים רווח בין החוליות ולפנות לטיפול אוסתאופתי. אוסתאופת טוב יוכל לעזור בהפחתת כאב על ידי מניפולציות עם החוליות.
    יש לקחת גם בחשבון שכאב הוא סובייקטיבי ונתפס ע"י מערכת העצבים שונה מאדם לאדם. לפי מחקרים ישנה גם השפעה פסיכולוגית על תפיסת הכאב.
    לטיפול בדלקת ארקוקסיה מסייעת בחלק מהמקרים - יש להיוועץ עם הרופא ( התרופה לא מומלצת לחלק מהאנשים שסובלים מבעיות לב וכליות).
    בברכה - ארמן מנוקיאן
    ספורט תרפיסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו