טיפול בחולה עם הפטיטיס c

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחולה עם הפטיטיס c
    גדי
    11/06/2008

שלום לחברי הפורום ולמנהלים

שמי יעל ואני מטפלת בעיסוי הוליסטי במרפאה לרפואה טבעית באחת מקופ"ח באזור המרכז.

השאלה שלי היא כזאת.. לפני כשבוע הגיעה אליי למרפאה מטופלת וככה בין טיפול לטיפול הספקתי להציץ בתיק שלה. ראיתי שמסומן כי המטופלת היא נשאית של הפטיטיס מסוג C. בלימודי רפואה מערבית שלמדתי הבנתי שאין חיסון למחלה זו וכי היא עוברת ממש כמו איידס. מה לעשות?? באותו היום תירצתי שאין לי אפשרות לטפל בה מסיבות אחרות ומה הלאה? אודה לכם אם תחזרו אליי..
    כל מי שיש לו ניסיון עם מקרים כאלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחולה עם הפטיטיס c

הוספת תגובה

• הפטיטיס מסוג C

סהר צור
    11/06/2008

שלום יעל

הפטיטיס C, המוכרת יותר כמחלת הצהבת מסוג C, הינה דלקת בכבד הנגרמת על ידי וירוס המכונה "HCV" בעבר נגיף המחלה הועבר מאדם לאדם בעיקר דרך דם ומוצריו ובדקירות, בדומה לדרכי ההדבקה ממחלת האיידס. אך חשוב להבין, שזוהי מחלה עם יכולת הדבקה נמוכה, הנגרמת רק כאשר מועברות כמויות גדולות של דם מזוהם לאדם אחר.

עם זאת במקרה שלך כמטפלת בעיסוי הוליסטי לא הייתי ממליץ (ויש שיחלקו עליי) לטפל במחלות נגיפיות דוגמת הנ"ל וזאת מכיוון שחתכים בכלי דם בעור המטופל עלולים לחשוף אותך לנגיף -במידה וישנם גם חתכים בידייך.

מס' דברים נוספים:
    * אם החלטת שלא לטפל אנא תיידעי את הממונים עלייך בכך שזוהי החלטה גורפת מבחינתך.
    * במידה ואת נקלעת לסיטואציה כזאת בעתיד - אנא תדאגי לשמור על כבודו של המטופל.
    * במקרים כאלו מובנת מידת החשיבות של השאלון/בירור הרפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו