שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אביעד
    25/06/2008

שלום רב, אני עובד במשרד בישיבה כל היום. ברצוני לדעת כל כמה זמן מומלץ לקום, להמתח ולחלץ עצמות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

סהר צור
    27/06/2008

שלום אביעד

בזמן ישיבה מופעלים לחצים גדולים על עמוד השדרה, פי שניים וחצי מהלחצים המופעלים בזמן עמידה!
    בעמידה נשמרות העקומות הטבעיות של עמוד השדרה. בישיבה גודל העקומות משתנה וכתוצאה מכך נאלצים המבנים התומכים בגב-שרירים,רצועות והדיסקים לעבוד קשה יותר. כפיפה לפנים תוך כדי ישיבה מגבירה את העומס על עמוד השדרה ע ו ד י ו ת ר !!!
    לכן בראש ובראשונה חיוני לשבת בצורה נכונה: כסא שיאפשר תמיכה במקומות שנדרש לשם שימור יציבת הגב. תנוחת הישיבה צריכה להיות כזאת שעמוד השדרה זקוף,ארוך ונתמך.

הישיבה הממושכת וחסרת התזוזה הרסנית לגב. במהלך עבודה בישיבה הכרחי לקום מדי פעם, להתהלך, לשחרר את הגב וחגורת הכתפיים/צוואר, להניע חלקי גוף אחרים ורק אח"כ לחזור לישיבה.

לגבי כל כמה זמן.. ההמלצה שלי היא להיות קשוב לגוף וברגע שישנו איתות ולו הקטן ביותר –לקום ולבצע מספר דקות תרגילי שיחרור.

מכיוון שאני מציאותי.. כדאי לך אביעד לכוון שעון שבכל 30 דק' (ולא יותר מ-45 דק') יתזכר אותך לקום מהכסא וימנע ממך במעט את נזקי הישיבה.

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו