כאבים בגב אמצעי ימני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב אמצעי ימני
    גבי
    21/01/2009

שלום, בימים האחרונים החל לכאוב לי הצד האמצעי ימני של הגב (באזור הקרוב לעמוד השדרה).הכאב חזק במיוחד כאשר אני מכופף את הגב ומתיישר. בנוסף יש לציין כי הכאב לא התחיל באופן פתאומי (עקב תנועה אחת) אלא הלך והתגבר במשך כיומיים, עד למצב הנוכחי. כיצד אני יכול לדעת האם הגב "רק" תפוס או שמדובר במשהו חמור מכך? בכל מקרה, מה אני יכול לעשות על מנת להקל על הכאבים? במידה שיש לכך חשיבות - אני בן 23, וכן מתאמן בחדר כושר באופן קבוע. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב אמצעי ימני

הוספת תגובה

• כאבים בגב

סהר צור
    21/01/2009

שלום גבי

מתיאורך נראה כי זהו שריר תפוס או יותר נכון קבוצת שרירים-זוקפי הגו.

על כל מקרה אני ממליץ לך לגשת ראשית לרופא אורטופד שיאבחן את מקור הכאב.

מקלחת חמה יכולה להקל מעט מהכאב.

אשמח לעדכון על מצבך בהמשך.

רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוד (ושאלה נוספת)

גבי
    23/01/2009

היי סהר, תודה על התגובה. הייתי אתמול אצל רופא (כללי, לא אורטופד) והוא אבחן את הבעיה בתור שריר תפוס והביא לי משחה למריחה וכדורים נגד כאבים. עד עכשיו לא חל שיפור משמעותי בכאבים, נראה כי כואב בעיקר בשעות הבוקר לאחר שאני יוצא מהמיטה (לאחר מעט השעות שאני מצליח לישון). האם קיימים תרגילים (פיזיוטרפיסטים) כלשהם שאני יכול לבצע על מנת לזרז את תהליך ההחלמה? (מתיחות וכד') או שהדרך המהירה ביותר להחלמה היא מנוחה מוחלטת? שוב תודה, גבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

סהר צור
    24/01/2009

היי גבי

מכיוון שכאבך כרגע הוא אקוטי (חריף) אני נמנע מלהמליץ על תרגילים ספיצפיים ללא איבחון אצלי בקליניקה.

מה שאני כן מציע מלבד מקלחת חמימה זה לכווץ את שרירי הבטן שלך במהלך כל פעילות שגרתית שאתה מבצע. שרירי הבטן המכווצים יעניקו תמיכה לעמוד השדרה כך שפחות תרגיש את הלחץ על זוקפי הגב התחתון.

דבר נוסף. האם אתה מרגיש את הכאב בצד אחד יותר מהשני או שהכאב מפושט על כל הגב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו