מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגב אמצעי ימניגבי21/01/2009
שלום, בימים האחרונים החל לכאוב לי הצד האמצעי ימני של הגב (באזור הקרוב לעמוד השדרה).הכאב חזק במיוחד כאשר אני מכופף את הגב ומתיישר. בנוסף יש לציין כי הכאב לא התחיל באופן פתאומי (עקב תנועה אחת) אלא הלך והתגבר במשך כיומיים, עד למצב הנוכחי. כיצד אני יכול לדעת האם הגב "רק" תפוס או שמדובר במשהו חמור מכך? בכל מקרה, מה אני יכול לעשות על מנת להקל על הכאבים? במידה שיש לכך חשיבות - אני בן 23, וכן מתאמן בחדר כושר באופן קבוע. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב
סהר צור21/01/2009שלום גבי
מתיאורך נראה כי זהו שריר תפוס או יותר נכון קבוצת שרירים-זוקפי הגו.
על כל מקרה אני ממליץ לך לגשת ראשית לרופא אורטופד שיאבחן את מקור הכאב.
מקלחת חמה יכולה להקל מעט מהכאב.
אשמח לעדכון על מצבך בהמשך.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוד (ושאלה נוספת)
גבי23/01/2009היי סהר, תודה על התגובה. הייתי אתמול אצל רופא (כללי, לא אורטופד) והוא אבחן את הבעיה בתור שריר תפוס והביא לי משחה למריחה וכדורים נגד כאבים. עד עכשיו לא חל שיפור משמעותי בכאבים, נראה כי כואב בעיקר בשעות הבוקר לאחר שאני יוצא מהמיטה (לאחר מעט השעות שאני מצליח לישון). האם קיימים תרגילים (פיזיוטרפיסטים) כלשהם שאני יכול לבצע על מנת לזרז את תהליך ההחלמה? (מתיחות וכד') או שהדרך המהירה ביותר להחלמה היא מנוחה מוחלטת? שוב תודה, גבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סהר צור24/01/2009היי גבי
מכיוון שכאבך כרגע הוא אקוטי (חריף) אני נמנע מלהמליץ על תרגילים ספיצפיים ללא איבחון אצלי בקליניקה.
מה שאני כן מציע מלבד מקלחת חמימה זה לכווץ את שרירי הבטן שלך במהלך כל פעילות שגרתית שאתה מבצע. שרירי הבטן המכווצים יעניקו תמיכה לעמוד השדרה כך שפחות תרגיש את הלחץ על זוקפי הגב התחתון.
דבר נוסף. האם אתה מרגיש את הכאב בצד אחד יותר מהשני או שהכאב מפושט על כל הגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)