מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלט דיסק בגב תחתוןתומר06/03/2009
יש לי מספר שאלות על בלט דיסק בגב תחתון l1-s5 הכאבים מופיעים אצלי אם אני עומד מעל שעה או הולך מעלה שעה וחצי. השאלות הם כאלה: 1. למה כשאני עומד במקום הגב מתחיל לכאוב מהר יותר מאשר כשאני הולך או רץ? 2. שמעתי על מושג: טיפול בעזרת שאיבת דיסק, האם זה מומלץ לעשות את זה? 3. כשאני מקבע את המקום הכואב עם תחשובשת אלסטית כמו ששמים על כל איבר בגוף זה עוזר, אבל התחבושת לא נועדה לזה. רציתי לשאול אם יש חגורות מסוימת לגב התחתון שאפשר לשים וזה יתן הרגשה של יותר קיבוע. אם כן איפה מוכרים את זה(שם חנויות,אתרים). רציתי להשתמש בזה למטרת ריצה ופעילות ספורט לשים את זה בעת הצורך ולא לשימוש יומ יומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק
סהר צור06/03/2009שלום תומר
ראשית אני מניח שהתכוונת לחוליות L5 ו- S1.
בזמן עמידה מופעלים עומסים שונים על עמוד השדרה מאשר בזמן תנועה. כאשר גופנו בתנועה העומס מתחלק על איזורים נוספים ולכן בזמן עמידה ממושכת אתה חש כאב גדול יותר. אגב בזמן ישיבה העומסים הם הגדולים ביותר ונהיגה ברכב - שילוב של ישיבה וויברציה זה השילוב הגרוע ביותר לאנשים בעלי נטיה לכאבים בגב התחתון.
אני לא בקיא בהצלחות של הניתוחים השונים. אני מציע לפנות לפורום אורטופדיה וכאבי גב.
בכל מקרה עליך להבין שניתוח מבצעים רק כאשר ישנה הפרעה משמעותית לתפקוד תקין בפעולות יומיומיות.לרוב בבלט דיסק אין תופעות קשות כמו בפריצת דיסק. אם אתה מסוגל לרוץ אז אתה ממש לא מועמד לניתוח..
תחבושות אלסטיות וחגורות גב באות להחליף בטן חלשה. אם אתה מרגיש צורך בחגורת גב בזמן ריצה אז תתייעץ עם אורטופד. אני לא בעד אלא אם גורם מיקצועי ימליץ לך אחרת. חגורות הגב מחלישות את השרירים ומונועות תנועה תקינה. משתמשים בהם במקרים ספיציפיים ולמעט זמן.
אין לי המלצות לחנויות למכירת אביזרים אורטופדיים ואינני יכול להמליץ כאן. אני מציע שתקיש בגוגל ותקבל אינספור.
שיהיה בהצלחה תומר והמון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)