כאבים בשכמות ובעורף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשכמות ובעורף
    ליאור
    24/05/2009

שלום רב,
    יש לי מזה מספר שבועות כאבים בשכמות ובעורף, ואף בידיים (במיוחד ביד שמאל), בת 32, בריאה, עם עודף משקל. עובדת רוב היום מול מחשב.
    רופא שלח אותי ל- EMG ומיפוי עצמות.
    על מה זה יכול להעיד? מה אפשר לעשות ע"מ להקל?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשכמות ובעורף

הוספת תגובה

• כאבים עורף ושכמות

סהר צור
    24/05/2009

שלום ליאור

אופי העבודה שלך מצריך מהשרירים המייצבים במעלה עמוד השדרה להתאמץ על בסיס קבוע על מנת לבצע פעולה פשטוה כגון ליישר מבט למסך המחשב. מה שעלייך לעשות ע"מ לשבור סטטוס זה הוא חיזוק של שרירי חגורת הכתפיים באופן הדרגתי ועל בסיס קבוע. כמו כן אני ממליץ על טיפולי עיסוי רפואי שייתמקדו באזורי הכאב ובאזורי הקרנת הכאב. במהלך יום העבודה עלייך לקום מידי 30 דק' ולהתהלך מעט בחדר, לשתות כוס מים, להניע מעט את השכמות ורק לאחר מנוחה של 3-5 דק' לחזור לעבודה. אני יודע שזה לא תמיד מתאפשר אך זוהי השאיפה.

הבדיקות שהרופא שלח אותך אליהן EMG בדיקת מוליכות עצבית לראות האם ישנה הפרעה להולכה החשמלית של עצבי הצוואר לכיוון הזרוע ומיפוי עצמות הינה בדיקה שגרתית לצורך זיהוי איזורים של בנייה או הרס של עצם. המיפוי מסייע לרופא לאבחן מקור של כאבים לא מוסברים, במעקב אחר מחלות או מצבים (חבלות, שברים) שפוגעים בעצם קליטה רוחבית בחוליה יכולה להצביע על דחיסה או שבר של החוליה, למשל אצל נשים הסובלות מבריחת סידן.

. בכל מקרה אל חשש. אני סמוך ובטוח שהכאבים הם השלכה ישירה של עבודתך וחוסר הפעילות הגופנית שלך. בכל מקרה את יכולה כבר להתחיל ליישם את עצותיי בזמן שאת ממתינה לבדיקות.

בהצלחה ונשמח לעדכונים.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אני אעדכן!

ליאור
    28/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו