מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גבאבי17/10/2009
בן 30, משקל תקין, בריא, יושב מול מחשב במהלך רוב שעות היום,
לא מתאמן במכון כושר, לא עושה ספורט באופן מסודר (בצעירותי התאמנתי בחדר כושן)
מאז ומתמיד היו לי כאבי גב מידי פעם, לא משהו שמפיל אותי לקרשים, אבל כואב ומציק.
הכאב הוא בעיקר בגב התחתון כאשר אני עומד במקום זמן רב (ואז כאשר מתחיל ללכת, הכאב מתפוגג)
וכאשר אני מסתובב עם התינוקת על הידים, הכאבים עובדים להיות יותר בחלק האמצעי של הגב.
לפני כשנה בוצע צילום רנטגן לגב, שבו רואים את עמוד השידרה מאמצע הגב ועד הסוף,
אין עקמת, אין בלט, אין פריצת דיסק, מרווחים תקינים בין החוליות, הרופא אמר שהכל נראה תקין.
אך למרות זאת, עדיין כואב כאשר אני עומד במקום למשך למעלה ממספר דקות,
וכאשר אני מסתובב עם התינוקת (5 ק"ג) על הידיים.
אשמח לדעת מה ניתן לעשות, הן מבחינה רפואית (בדיקות כלשהן),
והן מבחינה אישית (תרגילים לחיזוק שרירי הגב ? פילאטיס ? ספורט ?),
וגם לקבל טיפים כאלה ואחרים שעשויים לסייע.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה יודע את התשובות
סהר צור17/10/2009שזה יפה לכשעצמו..
אך אתה צריך לבצע פעילות גופנית. לחזק את שרירי הבטן ולמתוח את השרירים החבליים -ירך אחורית.
שילוב של נשיאת משקל ותנועה הוא לכל הפחות מזיק ולכן אני ממליץ לכווץ את שרירי הבטן כאשר אתה מרים את התינוקת ונע איתה במרחב.
בדיקות רפואיות כאשר הצילום תקין- אין לי המלצות.
פילאטיס מצוין-בדיוק מה שאתה זקוק לו-חיזוק שרירי הליבה-מרכז הגוף.
תשתדל ליישם. כרגע המצב פתיר וזאת רק שאלה של ריכוז והתמדה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתיקון הגב ולא לניתוח
רוזנה31/10/2009Inversion היא שיטת טיפול עתיקת יומין אשר בבסיס הטיפולי עומדת ההנחה שכח הכובד הוא הגורם המשפיע ביותר על כאבי גב.
השיטה באה לשנות את המצב הרגיל בו נמצא הגוף כל שעות היממה על ידי היפוך: רגליים למעלה וראש כלפי מטה בזויות משתנות על ידי המשתמש. במהלך היום כוח הכובד גורם ללחץ רצוף על עמוד השדרה לכל אורכו וכתוצאה מכך מאבדים הדיסקים מהנוזל העובר בהם. דוגמה לכך היא לחיצה על ספוג ספוג במים שהלחיצה עליו סוחטת אותו. הדיסקים שאמורים להיות מופרדים זה מזה על ידי נוזל השדרה מתקרבים אחד לשני ונגרם לחץ על שרשי העצבים- ומכאן הכאב. כמו כן נפגעת גמישותו של עמוד השדרה. במהלך הזמן ולפני גיל 70, יאבד הגוף כ-2-4 ס"מ מאורכו כתוצאה ישירה של לחץ כוח הכובד.
תנועת ההיפוך על גבי השולחן- גב back במשך 20 דקות ביום בזוית משתנה שבין 20-60 מעלות, מקלה ומשחררת את הלחץ על עמוד השדרה ומאפשרת לנוזל תנועה חופשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)