מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודי עיסוידייב17/09/2007
אני מתעניין ברפואה משלימה ושוקל ללמוד עיסוי. עוד מעט אני מסיים צבא ומתחיל לחשוב מה אני רוצה לעשות עם עצמי.
מה המסלול ללימודי עיסוי בארץ?
עדיף ללמוד בארץ או לנסוע למזרח כדי ללמוד שם ביחד עם עוד שיטות?
יש תואר בארץ שמשלב לימודי עיסוי ולימודים אחרים כמו דיקור סיני ונתורופטיה באופן רציני?
אני לא רוצה ללמוד תואר שילמדו אותי את הכל וזה יהיה רק טעימה מכל דבר, בגלל זה אני מתלבט אם כדאי ללמוד תואר שלם בארץ או לנסוע לחו"ל ולהתמקד רק במשהו אחד.
תודה רבה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי הצנועה
יובל18/09/2007היי,
אני לא יודע להגיד על כל מסלולי הלימוד, רציתי רק לחזק את ידך בהחלטה להתמקד ולא להתפרש.
אישית, אני חושב שעדיף ללמוד כל תחום ותחום באופן רציני ולעומק, ולהכיר טוב, ואז "להתפרש לצדדים". אני לא פוסל שום דבר, אני מבחינתי מוצא שמטפל שהתמקצע בשיטה מסוימת (כלומר, למד אותה לתקופה ולעומק), ורק לאחר מכן עבר ללמוד שיטה אחרת, מכיר את השיטה ויודע להפנים ולשלב אותה טוב יותר ממישהו שלמד כפי שציינת כמה וכמה שיטות ביחד בטעימה מכל אחת.
בנוסף, אחרי שלומדים משהו לעומק, ואז לוקחים "לרוחב", צורת הלמידה ורמת ההבנה שונות - אתה לומד את הנושא ממקום אחר, מובן יותר ומבין יותר.
אבל זה רק אני :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי עיסוי
טל זיו19/09/2007שלום דייב.
צודק יובל בגישה של - כדאי להתמקד ולהתמקצע באחד מהתחומים.
ניכר שאינך יודע בדיוק לאיזה כיוון 'ללכת'.
המלצתי - בדוק כל תחום שמעניין אותך ואז תוכל לדעת טוב יותר.
מוסדות ההוראה הגדולים והפרטיים מאפשרים מפגשי מבוא, שיחות ייעוץ וכו' על מנת לתת מידע למתעניינים.
בקש להיות נוכח בשיעורים שוטפים ולדבר עם המורה/מורים...
בלימודים בתחום הרפואה המשלימה יש חשיבות קריטית למי שמלמד אותך....לא איזה מוסד... מי המורה/מורים.
ערוך סקר עמצי על כל התחומים... איפה לומדים, מי מלמד, כמה זמן, מה לומדים... ערוך השוואות של תוכניות לימוד.... וכו' וכו'..
הלימודים בכל התחומים (בעיקר במגע ובאנרגיות) מתקיימים לא רק בבתי ספר גדולים אלה בהרבה קליניקות פרטיות של מורים מוכרים ומקצועיים.
לעיתים יש יתרונות בלימודים במוסדות 'משפחתיים' יותר מאשר בבתי הספר הגדולים
שים משקל רב יותר, במכלול השיקולים של היכן ללמוד, על ידע, מקצועיות והתנסויות....הן יותר חשובות...אל תתפתה להנחות ולתנאים פיזיים של מוסד כזה או אחר...
בדוק שהמוסד והמורה/מורים חברים באיגוד המקצועי של התחום בו תבחר - האיגוד מבקר את תוכניות הלימוד ואת הכשרת המורה / מורים.
בהצלחה ואשמח לסייע בהמשך.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי עיסוי בוינגייט
אביגייל22/11/2007שלום רב,
אני למדתי במחלקה לרפואה משלימה שבבית הספר למאמנים שבמכון וינגייט בקורס עיסוי רפואי לדרגת מוסמך ולאחר בדיקה מעמיקה במספר בתי ספר, ההיתי רוצה לומר שרמת הלימודים גבוהה שיעורי המדעים (אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה) והשיעורים המעשיים (עיסוי שבדי, עיסוי רפואי)מועברים ע"י סגל מקצועי שמעבירים את החומר בצורה ברורה ומובנת .
לאחר קבלת התעודה ניסיתי להתקבל למספר מקומות ויש לומר שהתעודה של וינגייט באמת עזרה לי. מומלץ בחום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)