מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצת טיפיםמורן01/10/2007
לשכמות תפוסות, ברמה הביתית : האם לישון קצת על הריצפה, האם להתרחץ במים חמים יותר? אשמח לתשובתך. וגם אם יש לך עוד טיפ או שניים,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יורשה לי
יובל01/10/2007מים חמים יותר - אני לא הייתי ממליץ. אני אישית מאסכולת הקירור ולא חימום, במיוחד מיקוד של מים חמים באיזור מסוים.
החימום יוצר טשטוש של מערכת העצבים, כך שנדמה שלא כואב, והתרחבות של כלי הדם והשריר, כך שלרגע - ה"תפיסות" עוברת.
אחרי המקלחת הגוף מחזיר מהר את השריר המחומם לחום הגוף הרגיל, מה שגורם להיתפסות מחודשת. בנוסף, אם יש דלקת חום רק מעודד אותה, ודבר אחרון - חום בכלל יוצר מצב שהשריר עושה חילוף חומרים ברמה מהירה יותר, ולכן "מתייעף", דבר שלא תורם לו.
לגבי לישון על הריצפה - אני לא שמעתי על עצה כזאת.... יש לה סיבה, או פשוט תרופת סבתא שלא היכרתי? :-)
באופן כללי, מעניין אותי לדעת מהבדיוק הבעיה - קשה להרים את הכתף, לסובב את היד, תחושה של "תפוס", כאבים? שכמות זה איזור די נרחב עם לא מעט שרירים, ולכן כל פרט יכול לעזור יותר בעצה.
אם אין בעיה פתולוגית משמעותית שידועה לך (מכה, קרע וכדומה), אפשר לעשות מתיחות פשוטות, בעדינות. אפשר לנסות לעסות את המקום לבד - לקחת כדור, להישען על הקיר וליצור מצב בו הגוף יוצר לחץ עם הכדור על השריר.
אישית גם שמעתי על שיטה שבה הבן/בת זוג לוקחים מברשת שיער (עם שיניים לא קשות מדי) ו"מריצים" על הגב - זה יכול לעזור להזרים דם לאיזור, מה שיכול לעזור בניקוי פסולת.
וכמובן - כמו שטל תמיד ממליץ - ללכת למעסה מקצועי שיודע מה הוא עושה :-) אפילו טיפול אחד או שניים יכולים לתרום, ואותו מטפל/ת יוכלו לתת אבחנה טובה ועצות מעשיות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)