כאבי גב בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב בבוקר
    גיא לוי
    31/01/2010

אני סובל מנוקשות וכאב בגב התחתון בעיקר בשעות הבוקר. כשאני מנסה למתוח אני מרגיש שהכל תקוע שם.. בשעות הערב זה הרבה יותר קל לי למתוח ואני גם מגיע לכפות רגליים מבלי לכופף ברכיים. יש לכם הסבר לתופעה? אני בן 32 ומתאמן שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר ועובד בעבודה משרדית כמנהל חשבונות. אם יש לכם הצעות אשמח..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב בבוקר

הוספת תגובה

• להשיל את הכאב

סהר צור
    31/01/2010

שלום גיא

כאבי גב וקישיון באזור גב תחתון ידועים ונפוצים בקרב כלל האוכלוסיה. הסיבה ששמת לב לאחרונה היא ככל הנראה בשל מודעות גוברת למצב גופך, עומס אימונים בחדר הכושר ומנח יציבתי בשעת העבודה.

ההסבר לתופעה הוא פשוט. בלילה כאשר אנו ישנים אנו מצויים במצב שהוא כמעט סטטי לחלוטין ונוזל חוט השדרה חוזר "לחלחל" בין החוליות. כאשר אתה קם בבוקר נוזל זה נמצא במלוא תכולתו בחוליות עמוד השדרה ומקשה עליך בתנועת המתיחה ומגביל את התנועה מאזור המותן. בשעות מאוחרות יותר נוזל זה מתפזר לאורכו ולרוחבו של עמוד השדרה ומאפשר לך תנועתיות טובה יותר.

ההמלצה אף היא פשוטה. ראשית אל תאלץ את עצמך בכוח להגיע למצב של מתיחה מלאה.
    בדוק עם עצמך מתי נוח לך יותר להתאמן - בשעות הבוקר או אחה"צ / ערב?

תנועות עדינות של הנעת האגן לפנים ולאחור יכולים להקל עליך בשעות הבוקר ולאפשר תנועתיות טובה יותר.

בהצלחה ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו