שרירי צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירי צוואר
    ציפי
    26/02/2010

שלום,
    אני בן 50, לפי ממצאי MRI , יש לי בקע דיסקאלי משמעותי משהו באזור C4-C7 , עם לחץ על שורש ימני.
    ככל הנראה זה גורם לקיצור בשרירים מסויימים בצד ימין באזור צוואר + כתפיים.
    מזה מספר שנים הראש שלי נוטה לצד ימין, מה שמוגדר כדומה לטורטיקוליס.
    ניסיתי פיזיותרפיה, מחטים ,עיסויים, עשיתי תרגילי מתיחה שונים ולא עזר, או לעיתים עזר זמנית בלבד.

האם אכן נראה הגיוני שהטורטיקוליס נובע מהסיבה הזו של לחץ על שורש ימני?

מה אפשרויות הטיפול ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירי צוואר

הוספת תגובה

• יתכן שיש קשר

סהר צור
    26/02/2010

שלום דני

צר לי שכל מאמציך לא צלחו.

לחץ דיסקאלי מתמשך על העצב אכן יכול לגרום לספאזם על השריר ולגרום לטורטיקוליס.
    אני מוכרח לציין שלא נתקלתי בטורטוקליס מסיבות של לחץ דיסקאלי אך תיאורתית זה מסתדר.

אתה כותב שחלק מהטיפולים עזרו זמנית בלבד. מה זה אומר? שהנטיה של הראש הצידה נעלמה לתקופות מסויומות? או רק הכאב? אם ישנו בכלל כי לא הזכרת כאב.

מצב של לחץ על העצב לרוב חולף לאחר תקופת מה ומעבר לזמן המוגדר כהגיוני-נאמר מספר חודשים.. שבהם מנסים מגוון רחב של טיפולים יש לשקול על הליך כירורגי-ניתוח. האם זה לא משהו שעלה בפגישות עם אורטופד מומחה?

על כל מקרה מהמעט שכתבת נראה כי יש צורך בטיפולי פיזיותרפיה צפופים ולאורך זמן על מנת לשקם את טווח התנועה. מספר שנים זה זמן רב ולא מבוטל על מנת להיפתר מבעיה שכזו. אך כדאי לנסות.

אני ממליץ גם לפנות למטפל בשיקום תנועתי שאולי יוכל לסייע לך במגע עם שילוב תרגילי תנועה לשיפור טווחי התנועה.

רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו