מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לטל זיו ולבנותדינה16/10/2007
היי,
יש לי שאלה שבטח מנהל הפורום נתקל בה ואשמח לשמוע ממנו ומנסיון אישי של בחורות שלמדו.
אני רוצה ללמוד עיסוי אבל פוחדת מהסטיגמה שיש לזה ומזה שלא משנה מה אני יגיד, אנשים עדיין יחשבו שזה מסאז' + "הרפייה".
מכירים מקרים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורות
רענן17/02/2008שלום לך
אכן לרבים יש "חור בהשכלה" לגבי התחום, אך רבים אחרים מזהים את המקצוע כאמצעי טיפולי לצורך רפואי גם אם מדובר רק בהרגעה של הגוף הנפש,
לכן כדאי להכיר את התחום מהתנסות אישית, במרכזים השונים - בתי מלון ומרכזי ספא.
לאחר תום הלימודים כדאי להתחיל את ההתנסות במקומות דומים, מכך תוכלי ללמוד לעצמך איך ליצור את ההתנהגות הנכונה, וכמו שכבר נאמר, בבתי הספר משתדלים להכין אותך מראש להתנהגות מתאימה בתחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תעצרי את עצמך רק בגלל פחד מסטיגמ
מישהי17/10/2007בכל מקצוע או עבודה יש את החסרונות שלו/ה והקשיים שלו/ה.
אם נמשיך לפחד לא נתקדם לשום מקום בחיים.
זה ועוד איך משנה איך תגידי ומה תגידי, כי אם תגידי לאנשים שלמדת במכללה כזו או אחרת ואת עובדת בספא בבתי מלון ועושה טיפולי ספא כמו עיסוי שוודי, אבנים חמות, עיסוי ארומתרפי או מה שלא יהיה. תאמיני לי שאף אחד לא יחשוב שאת עוסקת בזנות. הכל תלוי באיך אומרים את זה.
ואם בטיפול מישהו מטריד ומציע הצעות מגונות להיות אסרטיבית ובשום אופן לא להסכים למגע מיני.
אני עובדת בזה ונהנית מאד מהעבודה, ותאמיני לי שאין לך מה לפחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לטל זיו ולבנות
טל זיו18/10/2007דינה שלום.
תודה על שאלתך.
הסטיגמה קיימת, ואנשים יכולים לחשוב..אבל יש הרבה יותר אנשים שכבר לא חושבים כך כשהם באים לטיפול.
הסטיגמה לא תעשה לך דבר.
התנהגותך היא זו שקובעת ותקבע. את היא זו שתקבע את המקום והזמן ובמי וכמה.....למטע אם תעבדי במקום מסודר.
ובאם תלמדי את כללי האתיקה המקצועיים כראוי (במהלך לימודיך), תקבלי כלים נוספים שיאפשרו לך לשמור טוב יותר על עצמך.
גם מטפלים גברים חוששים מהסטיגמה הזאת ועצתי אליהם היא דומה.
מקצועיות ומקצוענות מורידה את הדעות הקדומות והופכת את המשוואה בהתייחסות אלינו המטפלים.
מעבר לנאמר בפורום, אני מציע לך לשוחח עם מספר מטפלים ומטפלות (גשי למרכז קרוב..) ולשמוע מהם על צעדיהם הראשונים ועל איך הם מתמודדים עם הנושא ועם החששות...
אשמח לייעץ בהמשך
בהצלחה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא בתור בן אני רוצה לענות :-)
יובל18/10/2007אני אתחיל ואקדים ואומר - לכי על זה, בלי חשש מהסטיגמות.
הסטיגמה שאת מדברת עליה קיימת, מכיוון ולצערי אין מודעות מספקת בארץ ליכולות הטיפוליות גרידא של עיסוי, וכל מגע על עור חשוף נחשב כמיני.
אני מודה שאני יכול להבין את זה, מהצד השני. קשה לאנשים לנתק את העובדה שהמטופל/ת שוכבים כמעט עירומים על מיטה (מכוסים כמובן, ועדיין..) ומישהו נוגע להם בגוף ולנתק את זה מההשלכה המינית המתבקשת.
כמטפל זכר, אני נתקל בבעיה מהכיוון השני שלה, אם אפשר לקרוא לזה כך - גברים מעדיפים להיות מטופלים ע"י נשים בעקבות החשש ל"השתחלות מינית" לטיפול, וכנ"ל נשים, כך שאני מוצא את עצמי לעיתים בקושי מהכיוון השני.
נוספת על כך הסטיגמה בה גברים מטפלים חזק ונשים חלש ועדין יותר - מניסיון, אין לזה שום ביסוס.
בדיוק כפי שרשמו טל ו MIKA - זה תלוי רק בך. אם תציגי את זה כטיפול לכל דבר, ללא חשש, כך זה יועבר. והיה ומישהו הבין את זה אחרת - יש דרכים עדינות יותר ופחות להבהיר במה בדיוק מדובר.
היום, עם מה שרשמתי קודם, המודעות גדולה יותר. עדיין יש את הבדיחות מסביב, ועדיין יש את השטויות מסביב, אבל יש הרבה יותר פתיחות, רצון והבנה שיש עיסוי ללא כל אלמנט מיני.
בהצלחה וללא חשש! :-)
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך להצעה של טל, אם תרצי
יובל18/10/2007עזרה בתחילת הדרך, לשמוע, לראות, לחוות, לשאול ובכלל להתייעץ ולדבר על הנושא - אשמח לסייע :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)