מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חימוםלילי23/10/2007
איך אתה מחמם את ידיך לפני כל עיסוי?
איך מחמם את שמן העיסוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבלבלתי, אז פה אני אענה על הכף רגל
יובל24/10/2007שאלת על מאיפה מתחיל הטיפול, אם מטפלים בכף רגל ואיך עוברים משם לפנים.
באופן עקרוני, ברוב המקומות לומדים שהטיפול מתחיל מהגב, עובר לרגליים (אחורי), ואז כף רגל, רגל קדמית, בטן ידיים פנים. יש שינויים מסויימים בסדר, אבל נדמה לי שזה פחות או יותר בכולם ככה.
בצורה בה אני מאמין (ולמדתי), אין הרבה משמעות מהיכן מתחילים את הטיפול, כל עוד שעוברים על החלקים ועובדים בצורה מסודרת. יש מטפלים ומטופלים שמעדיפים קודם לשכב על הבטן, לקבל קודם שימת לב לגב (שאצל רובנו צורך יותר שימת לב), ומשם להמשיך. אחרים יעדיפו להירגע על הגב, ובסוף לקבל את רוב שימת הלב של הגב.
כמו תמיד - תלוי במטפל ובמטופל.
כן, עושים את כף הרגל. למעשה זה אחד המקומות שרוב האנשים מעדיפים. מכיוון ובאמת רגל היא מקום שנמצא רוב הזמן בנעל, יכול להזיע וכדומה, יש כמה דברים שאפשר לעשות, גם על מנת שלמטפל יהיה נוח ונעים יותר לעבוד עם כף הרגל.
דבר ראשון - במידת האפשר, כדאי שהמטופל יגיע אחרי מקלחת. באופן כללי, יותר נעים לטפל באדם אחרי מקלחת, ויותר נעים לו לקבל את הטיפול נקי מטרדות היום ומריח נעים :-)
לא תמיד זה אפשרי, וגם אם כן - לפעמים בים המקלחת לקליניקה הרגל עדיין בנעל. מה שאני עושה זה מחזיק קופסא של BabyWipes, מגבונים לחים מסוג כלשהוא. לפני שהמטופל עולה על המיטה, אני מבקש ממנו לנגב את הרגליים במגבונים, וכך נפתר הקושי.
מבחינת איך עוברים לפנים - גם כאן, יש כמה שיטות. קודם כל צריך לזכור שבדר"כ עברנו מסלול על הגוף הרבה לפני שהגענו לפנים, כך שזה לא מעבר ישיר לפנים.
אם ישנה אפשרות ויש כיור במקום (ממש במקום, לא ללכת לחדר אחר), אפשר לעצור לרגע, לשטוף ידיים ואז להמשיך. אם יש לנו את המגבונים הלחים ממקודם, כנ"ל - עוצרים לרגע, מנגבים את הידיים במגבונים, מנגבים במגבת, וממשיכים לפנים.
מקווה שעזרתי עם כל התשובות :-)
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)