זוית קיפוטית ממוצעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוית קיפוטית ממוצעת
    רועי
    18/01/2008

שלום

אני בן 25 בעקבות הליכה שפופה ו round back עשיתי צילום LP לגב, כדי לבדוק אם הקיפוזיס מבני או תנוחתי. (אני מתכוון לקיפוזיס ולא לסקוליוזיס).

הצילום הראה שהזוית הקיפוטית היא בת 40 מעלות. האורטופד אמר לי שזו הממוצע העולמי.

השאלה שלי - אם זהו אכן הממוצע, והאם הממוצע הוא אותו ממוצע בכל שכבות הגיל

או שבגיל שלי הקיפוזיס שלי נחשב הרבה מעל ההמוצע? והאם זהו מצב טוב או שזוית של 35 מעלות נחשבת יותר טובה לגב?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוית קיפוטית ממוצעת

הוספת תגובה

• הודעה של: עומרי

ד``ר ליאור מרום
    18/01/2008

צודק האורטופד שבדק אותך.
    הממוצע הוא באפיצות של +\- 5 מעלות לכל כיוון.
    אין מצב של "טוב" או "לא טוב ".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות על הקיפוזיס

עומרי
    19/01/2008

תודה על התשובה המהירה.
    ברשותך, יש לי כמה שאלות נוספות בעניין:
    1.האם הממוצע כולל אנשים מבוגרים שפיתחו קיפוזה של הזיקנה / אנשים עם מחלת שוירמן וכו' ואז הממוצע אצל גברים צעירים ובריאים אמור להיות הרבה יותר נמוך.
    2. האם הליכה שפופה - קיפוזיס תנוחתי ויציבה שגויה בגיל ההתבגרות יכול לגרום להחמרה של הקיפוזיס המבני? אם לא, האם הזוית נקבעת על הגנטיקה בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות על הקיפוזיס

ד``ר ליאור מרום
    19/01/2008

הממוצע מדבר על אנשים ללא כל תחלואה.
    לשאלתך השניה- יש מרכיב כלשהוא בענין זה, אם כי הוא לא ברור ומוגדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה הבהרות בקשר לקיפוזיס..

עומרי
    22/01/2008

1. באתרים עם מידע על קיפוזיס באינטרנט כתוב שהקיפוזה הנורמלית נעה בין 20 ל 40 מעלות- למשל:
    http://www.scoliosis.org/resources/medicalupdates/kyphosis.php

" The degree of normal kyphosis is usually considered to be between 20 and 40 degrees."
    אם נתון זה נכון, כיצד יכול להיות ש 40 מעלות היא הזוית הממוצעת ולא 30? או שהנתון באתרים הוא שגוי?

2. אם בעקבות חולשה וחוסר איזון שרירים יש לי גם קיפוזיס יציבתי, זה מתבטא ב40 מעלות שנראו בצילום? כלומר האם חיזוק שרירים ושיפור יציבה יכול להוריד את זה ל35 - 30? אם כן, כיצד ניתן לדעת כמה מעלות מתוך ה40 פונקציונליות וכמה מעלות הן מבניות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה הבהרות בקשר לקיפוזיס

ד``ר ליאור מרום
    22/01/2008

להזכירך שרפואה זה לא מדע מדויק ומדברים על ממוצע, (נא עיין בהגדרה של מה זה ממוצע)
    לשאלתך השניה - אין תשובה, נסה ותראה , זה רק יכול להועיל.
    לשאלתך השלישית- זה לא משנה כלל, ואין לכך כל חשיבות מעשית .
    ושוב, זו רפואה ולא מתימטיקה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו