מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוית קיפוטית ממוצעתרועי18/01/2008
שלום
אני בן 25 בעקבות הליכה שפופה ו round back עשיתי צילום LP לגב, כדי לבדוק אם הקיפוזיס מבני או תנוחתי. (אני מתכוון לקיפוזיס ולא לסקוליוזיס).
הצילום הראה שהזוית הקיפוטית היא בת 40 מעלות. האורטופד אמר לי שזו הממוצע העולמי.
השאלה שלי - אם זהו אכן הממוצע, והאם הממוצע הוא אותו ממוצע בכל שכבות הגיל
או שבגיל שלי הקיפוזיס שלי נחשב הרבה מעל ההמוצע? והאם זהו מצב טוב או שזוית של 35 מעלות נחשבת יותר טובה לגב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עומרי
ד``ר ליאור מרום18/01/2008צודק האורטופד שבדק אותך.
הממוצע הוא באפיצות של +\- 5 מעלות לכל כיוון.
אין מצב של "טוב" או "לא טוב ".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות על הקיפוזיס
עומרי19/01/2008תודה על התשובה המהירה.
ברשותך, יש לי כמה שאלות נוספות בעניין:
1.האם הממוצע כולל אנשים מבוגרים שפיתחו קיפוזה של הזיקנה / אנשים עם מחלת שוירמן וכו' ואז הממוצע אצל גברים צעירים ובריאים אמור להיות הרבה יותר נמוך.
2. האם הליכה שפופה - קיפוזיס תנוחתי ויציבה שגויה בגיל ההתבגרות יכול לגרום להחמרה של הקיפוזיס המבני? אם לא, האם הזוית נקבעת על הגנטיקה בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות על הקיפוזיס
ד``ר ליאור מרום19/01/2008הממוצע מדבר על אנשים ללא כל תחלואה.
לשאלתך השניה- יש מרכיב כלשהוא בענין זה, אם כי הוא לא ברור ומוגדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה הבהרות בקשר לקיפוזיס..
עומרי22/01/20081. באתרים עם מידע על קיפוזיס באינטרנט כתוב שהקיפוזה הנורמלית נעה בין 20 ל 40 מעלות- למשל:
http://www.scoliosis.org/resources/medicalupdates/kyphosis.php
" The degree of normal kyphosis is usually considered to be between 20 and 40 degrees."
אם נתון זה נכון, כיצד יכול להיות ש 40 מעלות היא הזוית הממוצעת ולא 30? או שהנתון באתרים הוא שגוי?
2. אם בעקבות חולשה וחוסר איזון שרירים יש לי גם קיפוזיס יציבתי, זה מתבטא ב40 מעלות שנראו בצילום? כלומר האם חיזוק שרירים ושיפור יציבה יכול להוריד את זה ל35 - 30? אם כן, כיצד ניתן לדעת כמה מעלות מתוך ה40 פונקציונליות וכמה מעלות הן מבניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה הבהרות בקשר לקיפוזיס
ד``ר ליאור מרום22/01/2008להזכירך שרפואה זה לא מדע מדויק ומדברים על ממוצע, (נא עיין בהגדרה של מה זה ממוצע)
לשאלתך השניה - אין תשובה, נסה ותראה , זה רק יכול להועיל.
לשאלתך השלישית- זה לא משנה כלל, ואין לכך כל חשיבות מעשית .
ושוב, זו רפואה ולא מתימטיקה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?