מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קיבועאני19/09/2011
שלום רב. 10 שנים מאז פריצת דיסק L5S1. ב-3 שנים אחרונות החרפה הכוללת הקרנה חזקה לרגל וליעיתים גרירתה. פגיעה קשה באיכות חיים. טיפולים שמרניים לרבות זריקות אפידורל וקובלציה (צריבת דיסק) לא עזרו.
בצילום MRI עדכני נראה כי הדיסק מנוון (שחור לגמריי) והומלץ לי על ניתוח קיבוע בינחולייתי.
שאלותיי:
1. זמן החלמה משוער מהניתוח. כלומר תוך כמה זמן ניתן לחזור לעבוד בעבודה משרדית ? (10 שעות ישיבה ביום)
2. האם מצריך שיקום כגון פיזיותרפיה או שרק מנוחה ?
3. עיקר הכאב שלי הוא דווקא ברגל. האם אופייני לניוון דיסק?
אגב אני בן 33 ובריא (למעט הכאבים הנ"ל..)
תודה יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיבוע - תגובה
ד''ר גד ולן20/09/2011אלה השאלות שאתה צריך לשאות את המנתח כי יש כאלה שאצלם יום אחרי הניתוח אתה על הרגליים, יומיים אחרי אתה בבית ותוך 6 עד 12 שבועות שוכח שהיה ניתוח.
יש כאלה שזה ייקח הרבה יותר זמן.....
תישאל את המנתח שלך מה הניסיון שלו עם התאוששות אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ולן ו-
אני21/09/2011האמת שהייתי אצלך בעבר.. (לפניי שנה). באתי לאחר שד"ר קינן הציע לי קיבוע. אתה היית באותה דעה והצעת TLIF ואמרת שלדעתך צריבה לא תעזור כי הדיסק מנוון. הלכתי למומחה שלישי, פרופסור גיפשטיין, שאמר מיד (תוך 3 שניות...) שהמקרה שלי הוא קלאסי לצריבה. העדפתי את הפתרון הקל - וביצעתי אצלו את הקובלציה. אין שום שינוי, לא לטובה ולא לרעה. בחודשים האחרונים אני מבצע הרבה הליכות (5 פעמים בשבוע 6-8 ק"מ כל פעם) בשביל להוריד את הבטן (שכמובן משפיעה על הגב) ולהזרים חמצן לדיסק. ההליכות לרוב עוזרות, בעיקר לכאב בגב, אם כי ההקרנה לעיתים גוברת וישנם ימים שלאחר מספר דקות אני מפסיק את ההליכה עקב התחזקות ההקרנה.
הבעיה: התחילו לי כאבים מאוד חזקים בשוקיים הקדמיות, בחלק החיצוני לעצם הגדולה.(תסמונת מדור אולי?!? מקווה שלא..) כאבים אלו מתנהגים ביחס הפוך לכאב הגב/הקרנה לרגל. כלומר לאחר מספר ימי מנוחה הכאב בשוקיים פוחת אך כאב הגב/הקרנה גובר. הליכות "עושות טוב" לדיסק אך כאמור גורמות לכאב אדיר בשוקיים שלא פוחת לאחר הפעילות אלא רק לאחר מספר ימים (הכאב אף גובר בלילה שאחרי הפעילות שאני שוכב לישון חש שהרגליים ממש רועדות מהכאב).
שאלתי: האם יתכן שהכאב בשוקיים מקורו בדיסק הפגום או שעליי לבדוק כיוונים אחרים (כמו למשל צורך במדרסים). אודה אם תענה על שאלה זו. ברור לי שאין תחליף לייעוץ פרונטלי ואני אכן שוקל שוב לבצע את הקיבוע שהצעת לי בעבר כך שבכל מקרה אצטרך להגיע על-מנת שנשקול זאת יחד, אך שאלתי הינה האם בעצם מדובר בשתי בעיות שונות (ואז עלי לפנות אולי למומחה כף רגל) או שיתכן שזו אותה בעיה.
מצטער על החפירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ולן ו- - תגובה
ד''ר גד ולן21/09/2011כאבי הרגליים שאתה מתאר יכולים בפירוש להיות תוצאת הדיסק המנוון.
מדרסים לא יעזרו פה.
ואין תחליף לבדיקה ועיון בהדמייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות לסיום
אני22/09/20111. מהו זמן ההמתנה (משוער) אצלך לביצוע ניתוח קיבוע TLIF ?
2. אני רו"ח בן 33. זמן המתנה משוער מרגע הניתוח עד לחזרה לעבודה ?
3. אם תוכל מעט להסביר על ניתוח זה אשמח. (האם מוציאים את הדיסק ושמים דיסק מלאכותי? או שכורתים חלק מהדיסק? המ בדיוק מקבעים - את החוליות אחת לשניה או את החוליות לדיסק?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות לסיום - תגובה
ד''ר גד ולן23/09/2011זמן ההמתנה שבועיים עד חודש וחצי תלוי בעומס.
אפשר לחזורלעבודה משרדית חלקית תוך 6 שבועות ולעבודה מלאה עד 3 חודשים.
בניתוח זה מגיעים לדיסק מהצד כך שלא צריך להסיט את השורש(עצב) ולא מפעילים עליו לחץ. מוציאים את מרבית רקמת הדיסק ובמקומה מכניסים שתל עצם מקומי ( מהעצם שהוסרה מהחוליה כדי לחשוף את הכניסה לדיסק) ובלוק מחומר פלסטי ששומר על גובה הדיסק.
זה לא ניתוח השתלת דיסק מלאכותי אלא ניתוח קיבוע של החוליות מעל ומתחת לדיסק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה
אני11/10/2011האם ההחלמה מניתוח קיבוע TLIF היא עצמאית או שמצריך שיקום?
ושוב תודה על ההסבר הענייני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה - תגובה
ד''ר גד ולן11/10/2011מאד נדיר שצריך שיקום, בד״כ משתחררים מאישפוז יומיים לאחר הניתוח וממשיכים בבית עם פיזיוטרפיה ובעיקר הליכה סדירה מדי יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?