פריצת דיסק - לנתח או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק - לנתח או לא?
    יוסי
    26/11/2011

הי שלום רב,

ב13 לאוקטובר קרתה לי פריצת דיסק בL4L5 שאובחנה בCT ("בקע דיסק גדול אחורי ולשמאל עם לחץ ניכר על השק, קיים מרכיב פורמינל משמאל ללא לחץ על השורש של L4 משמאל, יתכן וקיימת נגיעה על השורש L5 משמאלבמוצאו מהשק, הדיסק נמשך נמוך אחורנית ך L5" ), הפריצה גרמה לי קושי עצום בהליכה, לאחר 5 דקות של הליכה הייתי זקוק למנוחה, כאבים בגב ולאורך הרגל השמאלית, חוסר תחושה בגב כף הרגל וחולשה בבוהן וכן חולשה בתנועה סיבובית של כף הרגל. - הומלץ לי לבצע ניתוח והחלטתי להמתין עם זה.
    היום אני יכול ללכת כבר 10 ק"מ ביום, הכאבים כמעט ולא קיימים, הבוהן וכף הרגל התחזקו באופן חלקי עך עדיין יש חולשה ויש לי חוסר תחושה בגב כף הרגל

יש לי מספר שאלות

1. אם אבצע CT חוזר האם התוצאות תהיינה זהות?
    2. מה הסכנה במידה ואחליט לא לבצע ניתוח ואחכה חהתאוששות עצמית
    3.כיום יש לי חוסר תחושה וחולשה, האם הניתוח יפתור לי את זה?
    4. השאלה הכי קשה היא האם לבצע ניתוח עכשיו לאחר ההתאוששות העצמית

אני יודע שזה מסובך לתת תשובות פרטניות אבל אשמח לקבל תשובה כללית שתיתן לי כיוון

תודה רבה

יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק - לנתח או לא?

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - לנתח או לא? - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    28/11/2011

יוסי שלום,
    ראשית, אל תצפה מהפורום להמלצה על טיפול כזה או אחר- זו לא המטרה.
    כפי שאתה מציג, ישנם מספר פרמטרים לשיקול דעת כיצד לנהוג ולהתקדם , אולם זה מעבר למטרת הפורום.
    לשם כך , כפי שאנחנו כותבים תמיד- יש ל ה ב ד ק על ידי רופא.
    אין רפואה אינסטנט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו