מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק - לנתח או לא?יוסי26/11/2011
הי שלום רב,
ב13 לאוקטובר קרתה לי פריצת דיסק בL4L5 שאובחנה בCT ("בקע דיסק גדול אחורי ולשמאל עם לחץ ניכר על השק, קיים מרכיב פורמינל משמאל ללא לחץ על השורש של L4 משמאל, יתכן וקיימת נגיעה על השורש L5 משמאלבמוצאו מהשק, הדיסק נמשך נמוך אחורנית ך L5" ), הפריצה גרמה לי קושי עצום בהליכה, לאחר 5 דקות של הליכה הייתי זקוק למנוחה, כאבים בגב ולאורך הרגל השמאלית, חוסר תחושה בגב כף הרגל וחולשה בבוהן וכן חולשה בתנועה סיבובית של כף הרגל. - הומלץ לי לבצע ניתוח והחלטתי להמתין עם זה.
היום אני יכול ללכת כבר 10 ק"מ ביום, הכאבים כמעט ולא קיימים, הבוהן וכף הרגל התחזקו באופן חלקי עך עדיין יש חולשה ויש לי חוסר תחושה בגב כף הרגל
יש לי מספר שאלות
1. אם אבצע CT חוזר האם התוצאות תהיינה זהות?
2. מה הסכנה במידה ואחליט לא לבצע ניתוח ואחכה חהתאוששות עצמית
3.כיום יש לי חוסר תחושה וחולשה, האם הניתוח יפתור לי את זה?
4. השאלה הכי קשה היא האם לבצע ניתוח עכשיו לאחר ההתאוששות העצמית
אני יודע שזה מסובך לתת תשובות פרטניות אבל אשמח לקבל תשובה כללית שתיתן לי כיוון
תודה רבה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - לנתח או לא? - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/11/2011יוסי שלום,
ראשית, אל תצפה מהפורום להמלצה על טיפול כזה או אחר- זו לא המטרה.
כפי שאתה מציג, ישנם מספר פרמטרים לשיקול דעת כיצד לנהוג ולהתקדם , אולם זה מעבר למטרת הפורום.
לשם כך , כפי שאנחנו כותבים תמיד- יש ל ה ב ד ק על ידי רופא.
אין רפואה אינסטנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?