זריקות של tetracosactide depot

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות של tetracosactide depot
    אילנית
    08/12/2011

אני אישה בת 38 ולפני 9 שבועות פרצתי דיסק כתוצאה מהרמה של משהו כבד.
    הרופא נתן לי במיידית כדורי ארקסוסיה למשך 8 ימים ופיזיוטרפיה. לאחר שלקחתי 8 כדורים היתה הטבה קטנה אך הפיזיוטרפיה לא עוזרת לי כלל למרות שאני מקפידה מאוד על התרגילים 3 פעמים ביום, אני עדיין סובלת מכאבים עזים בחוליות התחתונות קצת מעל עצם הזנב עם הרגשה של דקירות חדות בתנועתיות אפילו קלה במיוחד לשמאל. הרופא נתן לי כעבור 9 שבועות זריקת סטראואידים קורטיזון ישירות לגב שלא עזרה ומכיוון שלא היה שיפור המליץ על שתי זריקות של tetracosactide depot ליומיים רצופים. יש לציין שאני חייבת לטפל בסיפטמים במהרה כי יש לי תינוקת בת 4 חודשים.בכל החומר שקראתי לא נתקלתי בזריקות מסוג זה לפריצת דיסק.
    שאלותי הן: האם זריקות מסוג זה אכן מתאימות למצב כזה? והאם מותר לחולי אסטמה (יש לי אסטמה קלה וגם חוסר G6PD ) ומה תופעות הלוואי שלהן?
    או האם כדאי להמשיך בזריקות קורטיזון? ומה בנוגע להרמה של תינוקת כבדת משקל האם זה עלול לגרום לי כרגע לנזק יותר רציני?
    אודה לתשובה
    אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקות של tetracosactide depot

הוספת תגובה

• זריקות של tetracosactide depot - תגובה

ד''ר גד ולן
    08/12/2011

1. אין בעיה לקבל זריקות אלו.
    2. כל עוד את בהתקף חד של כאבי גב תחתון תמנעי ככל האפשר מלהרים את התינוקת ככל שאת יכולה.
    3. התקף כאב כזה עקב "פריצת דיסק" חולף תוך כ-6 עד 12 שבועות ב-90% מהאנשים למרות כל מה שאנחנו עושים להם....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אילנית
    08/12/2011

תודה על התשובה המהירה והמקצועית עכשיו אני הרבה יותר רגועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו