מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקות של tetracosactide depotאילנית08/12/2011
אני אישה בת 38 ולפני 9 שבועות פרצתי דיסק כתוצאה מהרמה של משהו כבד.
הרופא נתן לי במיידית כדורי ארקסוסיה למשך 8 ימים ופיזיוטרפיה. לאחר שלקחתי 8 כדורים היתה הטבה קטנה אך הפיזיוטרפיה לא עוזרת לי כלל למרות שאני מקפידה מאוד על התרגילים 3 פעמים ביום, אני עדיין סובלת מכאבים עזים בחוליות התחתונות קצת מעל עצם הזנב עם הרגשה של דקירות חדות בתנועתיות אפילו קלה במיוחד לשמאל. הרופא נתן לי כעבור 9 שבועות זריקת סטראואידים קורטיזון ישירות לגב שלא עזרה ומכיוון שלא היה שיפור המליץ על שתי זריקות של tetracosactide depot ליומיים רצופים. יש לציין שאני חייבת לטפל בסיפטמים במהרה כי יש לי תינוקת בת 4 חודשים.בכל החומר שקראתי לא נתקלתי בזריקות מסוג זה לפריצת דיסק.
שאלותי הן: האם זריקות מסוג זה אכן מתאימות למצב כזה? והאם מותר לחולי אסטמה (יש לי אסטמה קלה וגם חוסר G6PD ) ומה תופעות הלוואי שלהן?
או האם כדאי להמשיך בזריקות קורטיזון? ומה בנוגע להרמה של תינוקת כבדת משקל האם זה עלול לגרום לי כרגע לנזק יותר רציני?
אודה לתשובה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות של tetracosactide depot - תגובה
ד''ר גד ולן08/12/20111. אין בעיה לקבל זריקות אלו.
2. כל עוד את בהתקף חד של כאבי גב תחתון תמנעי ככל האפשר מלהרים את התינוקת ככל שאת יכולה.
3. התקף כאב כזה עקב "פריצת דיסק" חולף תוך כ-6 עד 12 שבועות ב-90% מהאנשים למרות כל מה שאנחנו עושים להם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילנית08/12/2011תודה על התשובה המהירה והמקצועית עכשיו אני הרבה יותר רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?