שנה לאחר ניתוח למינקטומי- צליעה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנה לאחר ניתוח למינקטומי- צליעה..
    אני - גבר
    28/01/2012

ששלום ד"ר. לפני כשנה ושבועיים עברתי את הניתוח במדיקל .
    מתנצל על אורך ההודעה פשוט יש לא מעט רקע, אז מודה לך מראש..
    אני 40- שלום, לפני כ שנה ושבועיים עברתי ניתוח למינקטומי עקב פריצת דיסק גדולה בגב תחתון עם הקרנה חזקה לעצב ברגל שמאל עד שכבר לא הרגשתי את המותן.
    וההליכה היתה קשה. לפי הרופא הניתוח הצליח. ועדיין יש כאב בתנועות בגב התחתון ועדיין קצת מוגבל בתנועה. עד היום אני לא מרגיש את הצד האחרוי של השוק וברגל שמאל יש לי עקצוצים יחד עם חוסר תחושה בצד שהמאלי חיצוני עד הקרסול.
    ב 23/8 עשיתי MRI:

"הודגמו שינויים ניווניים במרווחים ובמפרקים הבין חולייתיים. הוגגמה סקוליוזיס קלה קמורה לימין. שינויים ניווניים במפרקים הבין חולייתיים ובמרווחים הדיסקליים.
    במרווח L3-L4 בלט דיסק דיפוזי מרכזי עם לחץ על השוק הדורלי עם שינויים ניווניים קשים.
    במרווח L4-L5 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם לחץ על השוק, עם שינויים ניווניים קשים.
    במרווח L5-S1 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם שינויים ניווניים קשים, הצרות רצסים והתעבות פאסטים.
    יש לציין שהנ"ל אחרי למינקטומיה ודיסקטומיה בגובה L5-S1 עם צניחה אחורית של השוק הדוראלי ללא עדות ללחץ אפידורלי על השק עם שינויים ניווניים:

מאז הייתי בביקורת אצל המנתח וכן אצל עוד רופא עשיתי CT חוזר וMRI. לפי הרופא שראה את ה MRI הלחץ הוסר לחלוטין . הוא אמר שההרגשות שלי הן בגלל העצב שנפגע ועוד לא התאושש, ולא בגלל אישזושה השפעה נוספת מהגב. הוא גם אמר לי שהגעתי לניצוח מאוחר ובגלל זה העצב ניזוק.
    עכשיו לשאלה העיקרית שלי: ברגל השמאלית עדיין לא מרגיש כמעט את שוק שמאל בחלק האחורי שלה ובאזור כף הרגל והקרסול .
    אני צולע ברגל שמאל (מן מצב של חצי פלאט פוט) וההליכה של עקומה.כתוצאה מכך לדעתי רוב משקל הגוף נופל על רגל ימין.
    לפני כחודש וקצת בתחלתי להרגיש במותן ימין כאב בדריכה על הרגל ימין כעת מרגיש את זה גם לא בזמן הליכה למשל בזמן נהיגה . אני מרגיש את רגל ימין "כבדה" יותר . האם בגלל הצליעה של רגל שמאל רגל ימין נושאת את רוב המשקל וזה גורם לכאב?
    אם זה כך - מה אפשר לעשות? הומלץ לי לפני כחצי שנה על הידרותרפיה שאני מתחיל רק עכשיו , מלבד זאת שוחה פעם-פעמיים בשבוע.
    האמת שזה די מלחיץ כי אני מקווה שזה לא משהו מהגב שוב שמשפיע על רגל ימין כמו שאז התחילה ההשפעה והכאב על רגל שמאל .האם לדעתך מדבור בעומס על רגל ימין כתוצאה מהצליעה של שמאל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שנה לאחר ניתוח למינקטומי- צליעה.. - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    28/01/2012

אלכס שלום,
    התופעות שאתה מתאר לרגל שמאל,בצד המנותח תואמות את שאמר המנתח, ככל הנראה נשאר נזק בלתי הפיך.
    לגבי רגל ימין, תצטרך לבצע MRI חדש ועדכני לראות מה קורה בימין היות וכבר בבדיקה באוגוסט היו סמנים של לחץ- כדאי לראות מה השתנה ולפי זה לפעול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו