שאלה והתייעצות בנוגע לניתוח ע"ש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה והתייעצות בנוגע לניתוח ע"ש
    אודי
    15/02/2012

שלום רב רופאים נכבדים. אני בן52. אני סובל מכאבי גב עזים שמקרינים לרגל שמאל. לפי הצילומים והמימצאים של ct ע"ש צווארי גבי ומותני והבדיקה הגופנית,היום האורטופד בקופת חולים הימליץ לי על ניתוח דחוף לפריצת דיסק. לדברי אורטופד,שום טיפול תרופתי ושום זריקת אפידורל/דיפרוספן,לא יפתרו את בעיות הגב שלי פרט לטיפול ניתוחי. מי מחליט מה גורם למה ומה מקרין לאן ואיפה בדיוק איזה מקום לנתח בגב? על סמך ct או לפי המקום שאני חש בכאבים? אני חש בכאבי גב עזים,גב עיליון יותר מאשר ותחתון. לכן אני מבקש מכם לתת לי תמונה כללית בנדון. תודה רבה מראש עבור תגובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה והתייעצות בנוגע לניתוח ע"ש - תגובה

ד''ר גד ולן
    16/02/2012

אין לי מספיק מידע מהשאלה אך באופן כללי:
    1. ניתוח "דחוף" זה במצב בו קיימת הפרעת שליטה על הסוגרים ( כיס שתן ופי הטבעת).
    2. ניתוח רצוי כאשר יש חולשה של שרירים ברגל הכואבת.
    3. ניתוח הוא אפשרות טיפולית כאשר הכאב עז, ומבחינתי יש מקום לניתוח אם הסבל של המטופל עקב הכאב גדול יותר מהפחד שלו מניתוח.
    4. אני לא מקבל החלטה לנתח ללא שראיתי MRI ולא CT של עמוד השדרה.
    רק לאחר שארה את בדיקת ה-CT שלך, ואולי רק לאחר שאראה בדיקת MRI אוכל לקבוע האם מה שרואים בהדמייה זה אכן הגורם לכאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו