שנוי תחושה ברגל לאחר ניתוח דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנוי תחושה ברגל לאחר ניתוח דיסק
    אילה
    27/05/2012

אני אישה בשנות ה-30 לחייה. לפני כחודש התחלתי לסבול מכאבים מחמירים והולכים ברגל שמאל (עכוז ומטה) שאובחנו כפריצת דיסק גדולה, לטרלית L4/L5 (בנוסף- רדימות בכף הרגל).אושפזתי לטיפול בכאב וקיבלתי זריקת סטרואידים Nerve root block.

לאחר ההזרקה הייתה הקלה בכאב ובתנועתיות אבל כעבור יומיים הופיעה שוב החמרה ועמה תחושת שריפה וצריבה פועמת בכף רגל שמאל. לאחר 3 שבועות עברתי ניתוח להוצאת הדיסק וקיבוע. הכאבים חלפו מיד לאחר הניתוח אבל תחושת השרפה (paresthesia) לא השתנתה. אני מטופלת באנלגטיקה ו - LYRICA

האם זה סביר שאין שינוי בכלל כשבועיים לאחר הניתוח? מה הסבירות שהכאבים והשריפה בכף הרגל יחלפו ומה צפי הזמן לכך? איזה טיפול קיים או מה לעשות אם הבעיה לא חולפת?

תודה מראש על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שנוי תחושה ברגל לאחר ניתוח דיסק - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    27/05/2012

אילה שלום,
    יש להבדיל בין כאבים לשריפה: כאבים מקורם בלחץ על השורש משארית מדיסק שיתכן ונותר באזור.
    שריפה והפרעות תחושה יכולות להמשך זמן רב מאוד , לעיתים לא עובר כלל.
    אם מדובר בכאב לאורך הרגל- לדבר עם המנתח שלך בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתחושה ברגל לאחר ניתוח קיבוע

אילה
    28/05/2012

תודה לך דר על התגובה המהירה,

יש לי אכן גם כאב בכף הרגל. התחושה (מלבד הצריבה והשריפה) היא של משיכה חזקה כביכול בגידים בגב כף הרגל השמאלית, בעיקר מתחת לבוהן הגדולה, גם בשכיבה ומנוחה .בעמידה יש גם משיכה קלה בשריר השוק מאחורה.

שתי התופעות כואבות מספיק כדי שאקח אופטלגין וליריקה מסביב לשעון ועדיין כואב לי.

האם זה סביר?

בתודה שוב

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו