מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבת דיסק - חובה MRI ?גל כהן27/02/2008
ד"ר שלום,
אני סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון מזה שנתיים.
בסריקת C.T נראו הממצאים הבאים:
1. שחזורים מולטי פלנריים בצילום הצדדי הצרות מרוח דיסקלי L5 -S1 .
2.בסריקת L5 - L4 -בלט דיסק היקפי מינמלי.מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולתיים.
3. בסריקת L5 - S1 -בלט דיסק אחורי הלוחץ מעט על השק. בלט דיסק קדמי. זיז לטרלי הנוגע בשורש העצב במוצאו מהנקב אשר נראה מעובה.הצרות הנקבים דו"צ ויותר מימין.מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית.
בהדגמה מוגבלת של אברי האגן והבטן העליונה המודגמים בסריקה אין רואים ממצא חריג במגבלות העדר הזרקת דיו.
לאחר מכן נדרשתי לעשות בדיקת מיפוי עצמות ונכתב בתשובה: קליטה ב-L5 S1 .
הוצע לי ע"י הרופא לעבור צריבת דיסק אבל הייתי מבקשת לקבל את חוות דעתך מכיון שקראתי בפורום שלך שצריבת דיסק עושים רק עם תוצאות בדיקת MRI .
1. האם במקרה שלי (של CT ומיפוי עצמות) אפשר להגיע לאבחנה שצריבת דיסק יכולה להצליח .
2. האם הצריבת דיסק משפיעה על ההצרות מרווח של L5 S1 ?(או רק על הבלט דיסק ?)
3. אם הצריבת דיסק לא משפרת את מצבי, האם יכולה לגרום להחמרה במצב ? האם ישנו סיכון בפעולה זו כמו למשל פגיעה בעצב ושיתוק ?
מצטערת על אורך השאלה מקווה שתענה לי בפירוט.
גל כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גל כהן
ד``ר ליאור מרום27/02/2008באופן עקרוני , לפי ההדרכות של החברה שמפיצה את השיטה, צריבה תוצע על סמך בדיקת MRI משום שרק בדיקה זו יכולה לתת איכות אבחנה בכדי שהפרוצדורה תהיה יעילה, או לכל הפחות תוצע כאופציה .
יתכן וישנם כאלו שמציעים צריבה על סמך CT, אולם זו אינה המלצת היצרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?