צריבת דיסק - חובה MRI ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריבת דיסק - חובה MRI ?
    גל כהן
    27/02/2008

ד"ר שלום,

אני סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון מזה שנתיים.
    בסריקת C.T נראו הממצאים הבאים:
    1. שחזורים מולטי פלנריים בצילום הצדדי הצרות מרוח דיסקלי L5 -S1 .

2.בסריקת L5 - L4 -בלט דיסק היקפי מינמלי.מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולתיים.

3. בסריקת L5 - S1 -בלט דיסק אחורי הלוחץ מעט על השק. בלט דיסק קדמי. זיז לטרלי הנוגע בשורש העצב במוצאו מהנקב אשר נראה מעובה.הצרות הנקבים דו"צ ויותר מימין.מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית.
    בהדגמה מוגבלת של אברי האגן והבטן העליונה המודגמים בסריקה אין רואים ממצא חריג במגבלות העדר הזרקת דיו.

לאחר מכן נדרשתי לעשות בדיקת מיפוי עצמות ונכתב בתשובה: קליטה ב-L5 S1 .

הוצע לי ע"י הרופא לעבור צריבת דיסק אבל הייתי מבקשת לקבל את חוות דעתך מכיון שקראתי בפורום שלך שצריבת דיסק עושים רק עם תוצאות בדיקת MRI .

1. האם במקרה שלי (של CT ומיפוי עצמות) אפשר להגיע לאבחנה שצריבת דיסק יכולה להצליח .
    2. האם הצריבת דיסק משפיעה על ההצרות מרווח של L5 S1 ?(או רק על הבלט דיסק ?)
    3. אם הצריבת דיסק לא משפרת את מצבי, האם יכולה לגרום להחמרה במצב ? האם ישנו סיכון בפעולה זו כמו למשל פגיעה בעצב ושיתוק ?

מצטערת על אורך השאלה מקווה שתענה לי בפירוט.

גל כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריבת דיסק - חובה MRI ?

הוספת תגובה

• הודעה של: גל כהן

ד``ר ליאור מרום
    27/02/2008

באופן עקרוני , לפי ההדרכות של החברה שמפיצה את השיטה, צריבה תוצע על סמך בדיקת MRI משום שרק בדיקה זו יכולה לתת איכות אבחנה בכדי שהפרוצדורה תהיה יעילה, או לכל הפחות תוצע כאופציה .
    יתכן וישנם כאלו שמציעים צריבה על סמך CT, אולם זו אינה המלצת היצרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו