פריצת דיסק צווארית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק צווארית
    הדס
    22/03/2008

אני בת 20 ואני סובלת כמעט שנתיים מפריצת דיסק בחוליות c5-c6 שמתבטאת בקושי תפקודי בידי השמאלית, עם קושי רב בהנעתה, תחושת נימול וזרמים בידיים..עברתי פיזיותרפיה, דיקור סיני ושיאצו ושום דבר לא הקל על הכאבים הנוראיים..עברתי סיטי ושני mri שהאחרון הצביע על לחץ על עמוד השדרה אבל הוא לא משמעותי, והרופא המטפל טען שרצוי להימנע מניתוח בשלב הזה בגלל גילי הצעיר..במקום זה הוא המליץ על חזרה לכושר והתעמלות גופנית..
    השאלה שלי היא קודם כל אם זה כדאי? הרי אני מתקשה לבצע פעילות יומיומיות פשוטות כמו לחפוף או להחזיק כוס..אז איך חוזרים לסוג של כושר? מהם התרגילים?
    בנוסף, אם קיים לחץ כרגע אבל הוא לא משמעותי והוא פגע רק בעצבים בידיים, זה עשוי להחמיר? לפגוע באיברים נוספים?
    אני ממש מודאגת כי כביכול ניסיתי את הטיפול הפשוט ומניתוח מנסים להרחיק אותי..ואני כרגע נשארת תלויה באויר והפריצה פוגעת לי באיכות החיים
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא,
    חג פורים שמח,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק צווארית

הוספת תגובה

• הודעה של: הדס

ד``ר ליאור מרום
    22/03/2008

לפי תאורך, הרי שמוצו כל האפשרויות השמרניות. ובנוסף ישנה פגיעה באיכות החיים.
    ממצאים מסוג שאת מתארת, עשויים אף להחמיר , תלוי במיקומו ל הדיסק הפרוץ ,שאצל אנשים צעירים מלא בתכולה ואינו מיובש.
    לנוכח הממצאים הללו, אולם בסייג חשוב שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את בדיקת ה MRI, הרי שניתוח הוא המוצא היחידי.
    דרך אגב- אנשים לאחר ניתוח צווארי, ובמקרה כמו שלך ,נראה שניתן לבצע החלפת דיסק מלאכותי, חוזרים לתפקוד מלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו