בלט דיסק והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט דיסק והריון
    עינת
    25/08/2013

לד"ר שלום,
    אני בת 41 ולפני כ 7 חודשים ילדתי את בתי הבכורה. בהמלך ההריון התחלתי לסבול מכאבי גב שהלכו וגברו. לאחר הלידה עוצמת הכאבים פחתה אך עדין יש לי כאבים על בסיס קבוע, מטרידים אך נסבלים בד"כ.
    עשיתי CT ואלו הממצאים: L3-4 וגם L4-5 - בלט דיסק נושק לשק התקאלי וגורם להצרות פורמנלית דו"צ.
    השאלות שלי:
    1. מה המשמעות של הממצאים ומה השלכותיהן?
    2. ברצוני לנסות להכנס להריון נוסף. האם ניתן במצב זה ללא גרימת נזק נוסף לגב? מה הסיכונים מבחינת הגב?
    3. התחלתי לעשות פעילות ספורטיבית לפני כ3 חודשים: פילאטיס ושחית גב כפעמיים בשבוע. בנתיים אני לא מרגישה בשיפור ולפעמים אפילו יש לי כאבים חזקים יותר אחרי הפילאטיס/שחיה. האם יש דברים נוספים/ אחרים שיכולים לעזור לי?
    4. האורטופד נתן לי לפני כחודש ארקוקסיה 90 מ"ג שלא עזרו. הרופא אמר לי להמשיך לקחת אותם אך אני חוששת לקחת את התרופה הזו שוב, בעיקר אם לא עזרה. האם ניתן לקחת אותן שוב והאם יש טעם אם לא עזרו לפני חודש?
    5. איזה משככי כאבים מומלץ לקחת כשהכאבים הופכים לבלתי נסבלים (בעיקר בלילה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק והריון

הוספת תגובה

• בלט דיסק והריון - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    29/08/2013

ענת שלום.
    שאלותייך חורגות מהמקובל למענה בפורום. לא ניתן לבצע יעוץ וירטואלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק והריון

עינת
    03/09/2013

שלום,
    אני סובלת מכאבים בגב תחתון ואגן עקב 2 בלטי דיסק (ואלו הממצאים: L3-4 וגם L4-5 - בלט דיסק נושק לשק התקאלי וגורם להצרות פורמנלית דו"צ).הכאב התחיל מההריון (לפני כשנה) ונמשך עד עתה.
    ברצוני להכנס להריון. האם יש בכך סיכון להחמרה בגב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק והריון - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    12/09/2013

הריון באופן כללי מגביר את העקומה של עמ"ש המתני- על כל המשמעויות של זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו