כאבי גב בקימה מהמיטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב בקימה מהמיטה
    סקרן
    01/04/2008

אני בן 56. לפני כ15 שנה היתה לי פריצת דיסק בL4-L5, וסיאטיקה עם הקרנה לרגל, שעברה אחרי כחודשיים. מאז אני נזהר מהעמסת הגב - בשינה, ישיבה, הרמת משאות מעל הראש, נהיגה, ספורט וכו. אני גם משתדל לשחות כטיפול מונע, ומותח את הגב כל יום על מתח להפרדת החוליות. עוד לפני הפריצה היה לי לורדוסיס של S מודגש בגב התחתון. אני ישן על מזרון קפיצים עם 3 כריות. בחודש האחרון אני קם כל בוקר עם בעיה להזדקף, ובחצי שעה ראשונה אחרי הקימה אני חייב להתמתח על מתח אחרי כל ישיבה או התכופפות. אחרי הליכה ארוכה ושחרורי גב זה עובר עד למחרת.
    שאלתי - האם מצטבר נוזל בדיסק שנפרץ במשך הלילה, והוא אמור לצאת בשעת הפעילות הראשונה, או מה ההסבר לכאבי הגב כל בוקר שעוברים אחרי ההליכה ? האם להחליף מזרון או בדרך אחרת. כיוון שזה כרוני אני לא רוצה לקחת תרופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב בקימה מהמיטה

הוספת תגובה

• הודעה של: מתוסכל

ד``ר ליאור מרום
    01/04/2008

מציע לך להבדק על ידי אורטופד כללי , אין אפשרות לאבחן מרחוק ללא בדיקה,
    מזרון לא אמור להשפיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה למה הכאבים דוקא בבוקר

סקרן
    02/04/2008

תודה על התשובה, אבל אני מניח שכאבים בבוקר זה בעיה של הרבה אנשים עם פריצת דיסק (וגם בלעדיה). מה שאני מנסה להבין, זה האם התנוחה בלילה (אני ישן על הצד עם כרית בין הברכיים) מאפשרת את הבעיה בדיסק, ובתנוחה אחרת (למשל דוקא על הבטן שילחץ על הדיסק ולא יתן לו להתמלא בנוזל) זה אמור למנוע את הבעיה, או אולי להחמירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו