סובל מכאבים עזים בגב התחתון ותחושת נימול ברגל - ניתוח או טיפול שמרני?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מכאבים עזים בגב התחתון ותחושת נימול ברגל - ניתוח או טיפול שמרני?
    גילה
    13/09/2016

שלום רב בחודש ינואר אשתקד עברתי mri כתוצאה מכאבים עזים שהיו לי בגב התחתון ותחושת נימול והירדמות בחלק התחתון של הרגל ( מהשוק ומטה ) . בבדיקה שערכתי אצל פרופסור סלמה באיכילוב הוא קבע שעליי לעבור ניתוח וסאת מאחר והייתה לי חולשה בבוהן השמאלית של הרגל וחולשה לעמוד על העקבים . מיד לאחר אבחון זה התחלתי בטיפולי פיזותרפיה ודיקור סיני ששיפרו את המצב באופן משמעותי . לפני כחודש הכאב חזר והפעם בצורה קיצונית יותר . לא הייתי מסוגל לדרוך על הרגל כתוצאה מכאבים עזים שתקפו אותי בזמן ישיבה או עמידה ( שכיבה הרבה פחות אבל מידי פעם הכאב קיים) במצב זה נאלצתי להתפנות ע"י אמבולנס פעמיים לבית החולים ששם נתנו לי כל דבר כולל 3 מנות מרופיום וזריקה אפידוראלית לעמוד השדרה . מעבר לזה כדורים כגון ; ארקוקסיה , תרגין , זאלדיאר , אוקסיקונטין מיותר לציין שכול אלה לא עזרו . כרגע אני שוכב בבית לוקח תרגין ורוקסט פלוס וללא כל הטבה . הכאב הוא עצום אבל הרגל מתפקדת יש שליטה על הסוגרים , מצליח להזיז את כף הרגל והאצבעות , הכאב מתמקד רק ברגל שמאל מלמעלה למטה .
    שאלותיי ; 1. האם להמשיך ולנסות בטיפול השמרני או שמא עליי לפנות בדחיפות לקביעת מועד לניתוח . 2. האם מעבר למה שאני לוקח לשיכוך כאבים ולטיפול בדלקת , יש משהו חזק יותר שיכול להרגיע את הכאבים העזים 3. האם המצב בו אני נמצא ומטפל בכול קרך בצורה השמרנית עלול לגרום לנזק בלתי הפיך כתוצאה מהמתנה ומדרכי טיפול שעד כה לא נותנים את אותותיהם . 4. האם יש צורך לקרר את המקום עם קוביות קרח כדי לצמצם את הדלקת או לחמם אותו כדי להפשיט את הכאב 5.גם בפעמיים בהם הייתי בבית החולים המליצו על ניתוח כי אמרו שזו פריצת דיסק גדולה האם עליי להגיע בדחיפות לניתוח וכל דקה עוברת לרעתי או שהמצב הקיים הוא לא קריטי ונותן לי להמשיך לטפל בדרך שמרנית עד יעבור הכאב 6. האם יש דרכים נוספות לטיפול בכאב הקיצוני הזה למעט מה שציינתי ? האם אפשר לקחת מינון גבוה יותר של אוקסיקונטין או תרגין ( אוקסיקונטין נתנו לי 5 ותרגין 10 מג ) האם כדאי וצריך לעשות זריקת קורטיזון שהמליצו לי עליה ( אם כן מי עושה ומה הפרוצדורה כי אני ממש לא יכול לעמוד על הרגליים ) תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סובל מכאבים עזים בגב התחתון ותחושת נימול ברגל - ניתוח או טיפול שמרני? - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    13/09/2016

שאלותייך חורגות ממסגרת הפורום בכדי להשיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו