כאבי גב תחתון צד ימין עם הקרנה לברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון צד ימין עם הקרנה לברך
    ענת
    02/12/2017

שלום, מזה 10 חודשים אני סובלת מכאבים בצד ימין של הגב התחתון. הכאבים מקרינים לעכוז, ירך ופנים הברך (הכל בצד ימין של הגוף). פניתי לאורטופד שרשם לי ארקוקסיה והפנה לפיזיותרפיה. הארקוקסיה הקלה אך משסיימתי, חזרו הכאבים. הפיזיותרפיה לא עזרה כלל. לאחר מספר חודשים פניתי לאורטופד אחר שגם רשם לי ארקוקוסיה ורוקסט פלוס. הייתה הקלה אך משסיימתי, שוב חזרו הכאבים. הכאבים לעיתים חלשים יחסית ולעיתים חזקים ואז אני לוקחת רוקסט פלוס ומורחת משחה הודית נגד כאבים, שמקלה על הכאב. חברה תארה שיש לה את אותן תופעות ושרופא משפחה חושב שמדובר אולי במשהו שקשור לכליות (גם עקב דלקות רבות בדרכי השתן). גם אני סובלת המון מדלקות בדרכי השתן. אם כן, מה סיבת הכאבים שיש לי? והאם יש טעם לקבוע שוב תור לאורטופד או לפנות לרופא משפחה כדי לנסות לבדוק אם הכאבים קשורים לבעיית כליות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    02/12/2017

כאבי גב תחתון הינם נפוצים ביותר, חלקם אף מערבים כאבים הקורנים לאחת או שתי הרגליים.
    טיפול נוגד דלקת - כפי שלקחת הינו סימפטומטי ולעיתים אף טיפולי. אך לאורך זמן - לאור הימשכות הכאבים והתלונות - יש להשלים בירור מלא למקור הכאב.
    במידה וקיימים כאבים שנמשכים, כפי שאת מתארת, נדרשת הערכה מסודרת של מצבך על ידי מומחה עמוד שדרה.
    בשיחה, בדיקה גופנית, והערכה הדמייתית ניתן להבדיל בין כאבים ממקור כלייתי, לכאבים הנובעים ממקור עמוד השדרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו