גישה נתוחית וסוכונים לניתוח אגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גישה נתוחית וסוכונים לניתוח אגן
    שיר
    19/12/2017

שלום דר לדור, כבר שלאלתי בפורום, מאז החמירו ויש לע שאלה ברורה יותר, ברקע יש לי nf התבטא בגידולי nf ושוואנומות ע"ש וסקרום, מבצעת mti אחת לשנה, mri אגן סקרום אחרון בוצע עקב כאבים עזים באגן ימין המקרינים לירך, ההדמיה הראתה אכן שוואנומה חדשה שגדלה פי 3 מלפני עשרה חודשים וגודלה 3 סמ'.
    בפענוח מספר גידולים ללא שינוי משמעותי, אתייחס רק להנ"ל,
    בסקרום בגובה S4- תהליך תוך אגני אך עם קשר לנקב העצבי ימני , קוטרו כשלוש סמ'.
    רופא כירוג משולב רופא מומחה גב, המליצו לנתח עקב שהממצא גורם לכאבים ושגדל פי שלושה בעשרה חודשים ופעמיים היה לי תופעה של אי היכולת להתאפק בצואה רכה, הייתי בשני חוות דעת שהרופאים ציינו שאין ניסיון בכריתת גידול באיזור שיש לי וכן כך בכל הארץ, זהו גידול שגדל באיזור נדיר.
    1. האם אכן זהו איזור נדיר לגידול שוואנומה?
    2. גידול אחד שהוא יוצא מהסקרום לאגן,
    הרופים רוצים לנתח את הקטע שבאגן בגישה בטנית בשיטת שלושה חתכים ומצלמה, מה דעתך על שיטה זו? ומדוע לנתח מהבטן שהממצא באגן זה לא אחורה?
    ואחר כך להפוך לפתיחה אחורית בחלק של הסקרום
    3, מה הסיכונים שיש בכריתה באיזור הנל?
    אני בהרגשה שינתחו אותי בלי נסיון באיזור ושיעבור בשלום מאוד פוחדת מהסיכונים וגם לא לנתח מסוכן.
    אשמח להסבר דעתך בנושא
    למרות שאלו שאלות למנתח חשוב לי לדעת ממשהו אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    30/12/2017

שלום
    כחלק ממחלת ה NF קיימת שכיחות מוגברת להתפתחות תהליכים שונים, בניהם גידולים מסוף שוונומה,
    בנוסף ייתכנו תהליכים שאינם שפירים - ולכן נדרש מעקב רציף ובמידה וקיים חשש לתהליך שאינו שפיר - טיפול בהתאם.
    ככלל, תהליך שגדל/ בעל מראה מחשיד/ או תהליך המשפיע על תפקוד- בשל לחץ על איברים סמוכים או עצבים - מצריך התערבות.
    יש מס’ מצומצם של מרכזים בארץ בעלי נסיון רב במעקב וטיפול ב NF וגידולי השוונומה בפרט.
    עדיין , נכון לומר שקיימים סיכונים בהתערבות ניתוחית - ועל כך, יש לשוחח עם הרופא המנתח - כולל מידת הנסיון של הצוות במקרים כאלו.
    לגבי שיטות הכריתה - במידה וקיים חשד לתהליך שאינו שפיר- נדרשת בדרך כלל כריתה של כל התהליך במקשה אחת, וזאת במידת האפשר. הטכניקה הניתוחית שבה משתמשים פחות חשובה.
    מתאור מצבך, נשמע שנדרשת התייחסות של צוות מנוסה - כירורג עמוד שדרה, כירורג כללי , וצוות העוקב אחר מחלתך הבסיסית.
    נשמח לעזור באיכילוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו