מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גישה נתוחית וסוכונים לניתוח אגןשיר19/12/2017
שלום דר לדור, כבר שלאלתי בפורום, מאז החמירו ויש לע שאלה ברורה יותר, ברקע יש לי nf התבטא בגידולי nf ושוואנומות ע"ש וסקרום, מבצעת mti אחת לשנה, mri אגן סקרום אחרון בוצע עקב כאבים עזים באגן ימין המקרינים לירך, ההדמיה הראתה אכן שוואנומה חדשה שגדלה פי 3 מלפני עשרה חודשים וגודלה 3 סמ'.
בפענוח מספר גידולים ללא שינוי משמעותי, אתייחס רק להנ"ל,
בסקרום בגובה S4- תהליך תוך אגני אך עם קשר לנקב העצבי ימני , קוטרו כשלוש סמ'.
רופא כירוג משולב רופא מומחה גב, המליצו לנתח עקב שהממצא גורם לכאבים ושגדל פי שלושה בעשרה חודשים ופעמיים היה לי תופעה של אי היכולת להתאפק בצואה רכה, הייתי בשני חוות דעת שהרופאים ציינו שאין ניסיון בכריתת גידול באיזור שיש לי וכן כך בכל הארץ, זהו גידול שגדל באיזור נדיר.
1. האם אכן זהו איזור נדיר לגידול שוואנומה?
2. גידול אחד שהוא יוצא מהסקרום לאגן,
הרופים רוצים לנתח את הקטע שבאגן בגישה בטנית בשיטת שלושה חתכים ומצלמה, מה דעתך על שיטה זו? ומדוע לנתח מהבטן שהממצא באגן זה לא אחורה?
ואחר כך להפוך לפתיחה אחורית בחלק של הסקרום
3, מה הסיכונים שיש בכריתה באיזור הנל?
אני בהרגשה שינתחו אותי בלי נסיון באיזור ושיעבור בשלום מאוד פוחדת מהסיכונים וגם לא לנתח מסוכן.
אשמח להסבר דעתך בנושא
למרות שאלו שאלות למנתח חשוב לי לדעת ממשהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רן לדור30/12/2017שלום
כחלק ממחלת ה NF קיימת שכיחות מוגברת להתפתחות תהליכים שונים, בניהם גידולים מסוף שוונומה,
בנוסף ייתכנו תהליכים שאינם שפירים - ולכן נדרש מעקב רציף ובמידה וקיים חשש לתהליך שאינו שפיר - טיפול בהתאם.
ככלל, תהליך שגדל/ בעל מראה מחשיד/ או תהליך המשפיע על תפקוד- בשל לחץ על איברים סמוכים או עצבים - מצריך התערבות.
יש מס’ מצומצם של מרכזים בארץ בעלי נסיון רב במעקב וטיפול ב NF וגידולי השוונומה בפרט.
עדיין , נכון לומר שקיימים סיכונים בהתערבות ניתוחית - ועל כך, יש לשוחח עם הרופא המנתח - כולל מידת הנסיון של הצוות במקרים כאלו.
לגבי שיטות הכריתה - במידה וקיים חשד לתהליך שאינו שפיר- נדרשת בדרך כלל כריתה של כל התהליך במקשה אחת, וזאת במידת האפשר. הטכניקה הניתוחית שבה משתמשים פחות חשובה.
מתאור מצבך, נשמע שנדרשת התייחסות של צוות מנוסה - כירורג עמוד שדרה, כירורג כללי , וצוות העוקב אחר מחלתך הבסיסית.
נשמח לעזור באיכילוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?