מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים וחולשה בידיים כתוצאה מפתולוגיה בעמוד שדרה?נטע15/04/2018
שלום, אני בת 29 וכרגע בהריון שבוע 28. לפני כמספר חודשים התחילו לי כאבים ותחושה עמומה ולא ברורה בכפות הידיים, עם דגש על הזרתות. בהתחלה ביד שמאל ולאחרונה גם ביד ימין. לא תמיד הכאבים זהים בעוצמתם ואני לא יכולה לשייך אותם לפעילות גופנית מסויימת. התחושה העמומה בזרתות נשארת כמעט כל הזמן והכאב משתנה או שאני פשוט לא שמה לב אליו לפעמים, אך הוא ברובו קבוע. בנוסף יש לי חולשה בידיים, שוב עם דגש על כפות הידיים. אבל לפעמים גם לאורך היד כולה. היד שלי מתעייפת מהר יותר בפעילויות פשוטות שבעבר יכלתי לעשות. בנוסף אם אני מאמצת את היד (גם מעט) אז מתכווצים לי השרירים בכפות הידיים (זה גם היה במשך תקופה מסויימת לפני ההריון ועכשיו חזר להופיע).
הייתי בבירור נוירולוגי לאחרונה מכיוון ולפני הופעת הסימפטומים הנ"ל הופיע לי מעין רעד קל בסוף תנועה (ספציפית) בכף יד שמאל. הבירור הנוירולוגי כלל MRI מוח שיצא תקין, בדיקות נוירולוגיות שלא הראו רפלקסים ערים או פתולוגים (אולי מעט עליה בטונוס בכף יד שמאל אך אולי גם מולד), בדיקות דם תקינות, ובדיקת EMG לידיים ולרגליים שיצאה תקינה.
אני כל הזמן שאלתי את הרופאים שלי האם ייתכן שמדובר בבעיה צווארית אך לא קיבלתי מענה.
האם הסימפטומים נשמעים מתאימים לבעיה צווארית?
קראתי מעט ונלחצתי שאולי מדובר במנינגיומה צווארית, או בבלט דיסק. האם בדיקת ה-EMG שעשיתי שיצא תקינה יכלה לשלול את האבחנות הנ"ל?
האם יש כיוון למשהו נוסף שאוכל לבדוק?
אני מאוד חוששת ואשמח לכל תשובה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי לציין שאין לי כאבים בצוואר כלל.. כל האיזור מעט תפוס אך זה תמיד היה כך..
נטע15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהjחולשת ידיים
פרופ` אייל יצחיאק15/04/2018בהחלט יכול להיות ממקור צווארי.
יש לשקול ביצוע MRI של עמוד השדרה הצווארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמקור חייב להיות גידול או אופציות אחרות?
נטע15/04/2018ובדיקת EMG לא הייתה מראה ממצאים במקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשת ידיים
פרופ` אייל יצחיאק16/04/2018אפשרויות רבות אחרות טרם לגידול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?