דרופ פוט בן חודש וחצי - לנתח או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרופ פוט בן חודש וחצי - לנתח או לא?
    יאיר שורץ
    10/05/2018

פרופ' אייל יצחיאק שלום,
    אני בן 61 לפני כ10 שנים ניתוח קיבוע בעש צווארי, לפני כחודש וחצי פריצת דיסק L45 עם לחץ על העצב שגרמה לדרופ פוט מלא בכף רגל שמאל,
    שהי מנהלי מחלקות בבית חולים אחד אורתופד והשני נוירוכרורג ממליצים לא לנתח, אומרים שמכוון שעבר פרק זמן של 72 שעות אחוז האפשרות שניתוח יעזור לשיקום העצב/החזרת תפקוד כף הרגל הוא מזערי עד לא קיים, מנהל מחלקה נוסף שהתייעצתי איתו בבית חולים במרכז הגדיר זאת כ"סיכוי נמוך מאוד לשיפור מוטורי בניתוח" וכשניגשתי מבולבל למנהל מחלקה רביעי בבית חולים במרכז אמר שכדאי לנתח "לאפשר התאוששות עצבית בסיכוי גבוה יותר".
    1. מה לעשות? לנתח? במידה ולא אנתח יכול להיות שהדיסק הלוחץ ימס ויעלם והלחץ על העצב ירד? יכול להיות שהדיסק הלוחץ לא יספג ואז מה קורה? אני צריך לעשות סדר ולקבל החלטות והמידע שיש לי סותר, תודה מראש.

יאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי יאיר

פרופ` אייל יצחיאק
    12/05/2018

ישנם מספר שיקולים כגון האם יש או אין כאב. האם יש שארית תנועה. האם הכאב שורף או לא. האם יש תחושה.
    בכל מקרה לאחר ניתוח הסיכוי קטן מאוד להתאוששות יש כאלו שיאמרו שאין מה להפסיד. הניתוח לא גדול קל למעבר ואולי ישיג שיפור ויש כאלו שיאמרו שהסיכויים הקטנים לא מצדיקים מעבר של ניתוח.
    ההחלטה אישית לפי המנתח והמנותח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו