פענוח צילום רנטגן בעקבות כאבי גב מותניים ואגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח צילום רנטגן בעקבות כאבי גב מותניים ואגן
    שלי
    05/02/2020

שלום פרופ', אני בת 32, מיזה שנתיים אני סובלת מכאבי גב תחתון, מותניים וכל איזור האגן, לאחרונה חלה החמרה בכאבים. ביצעתי צילום רנטגן.
    צילום אגן ופרקי ירכיים ועמוד שדרה מותני סקרלי:
    פענוח בשנת 2018 - שינויים OA בשני פרקים אילאוסקרלים

צילום זהה פענוח מהיום:
    שינויים ספונדילוטיים L4-S1
    מוקד סקלרוטי בפוביס משמאל- לקורולציה עם מיפוי עצמות

בפענוח נראה שלא בוצעה השוואה.
    1. האם הפענוח הקודם קשור לפענוח של עכשיו או ממצאים שונים,
    תוצאה של החמרת שחיקה?
    2. שינויים ספונדילוטיים L4-S1 - גורם לכאבים שתיארתי?
    3. מהו מוקד סקלרוטי בפוביס - גורם לכאבים?

אודה על הסבר הפענוח ומשמעותו.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המון מזל טוב ובריאות טובה

שרית
    12/02/2020

ראשית המון בריאות, אז ככה ייתכן מאוד שזה בגלל רמת צפיפות עצם נמוכה בגלל איבוד סידן כמו כן יכול להיות שיש איבוד סידן גדול יותר לאחר הריון או בזמן הנקה, בגלל שהגוף נותן עדיפות לתינוק. ממליצה בחום להתחיל ליטול את הסידן האמורפי - יש לו ספיגה יעילה פי 2 מהמתחרים.
    אצלינו אנו כבר 3 דורות נוטלים את הכדור ומרוצות מאוד (כל אחת כמובן בשל נסיבות אחרות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני ממליצה על סידן אמורפי

ניקול
    13/02/2020

גם אני כמו שרית נוטלת סידן אמורפי, אצלי יש התחלה של בריחת סידן - אסתופניה. אם ילדת לאחרונה באמת יכול להיות שצפיפות העצם ירדה כי התינוק צורך הרבה סידן שמופנה קודם כל אליו.
    בכל מקרה ממליצה ליטול את התוסף סידן ולראות איך משפיע. הוא ניספג פי 2-4 מסוגי סידן אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו