לחץ משמעותי על חוט השידרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ משמעותי על חוט השידרה
    אור-טל
    11/08/2008

שלום עברתי תאונת דרכים לפני כ-10 שנים נפגעתי קשה בגב אמנם פגיעה חלקית incomplit חוט השדרה לא נקרע אך יש עליו לחץ משמעותי לאחרונה עשיתי בדיקת M.R.I חדשה והתוצאות קצת מדאיגות אותי שבר דחיסה של גוף חוליה d7 עם הנמכת גוף החוליה ודחיסת הפנים האחוריים לאחור אל תוך תעלת השדרה תוך היצרות הקוטר המדיסגיטלי מכ-15 מ"מ בגובה d6 ועד 6.5 מ"מ בגובה d7 הדחוסה. קיים לחץ משמעותי על השק הדורלי וחוט השדרה ,העלמות המבנה והמרקם התקין לאורך כ-4.5 ס"מ הנראים בזמני שיחרור t1 -ו- t2 מארכים ונראים מעוותים ורחבים. סיכום: אחר שבר דחיסה d7 עם לחץ על השק- מילומלציה קשה לאורך כ-4.5 ס"מ כמתואר דחיסה יתדית של l1 עם בלט הדיסק שמעליה לאחור תוך לחץ על השק הדורלי ואולי על קצה הקונוס. השאלה שלי היא האם כדאי לנתח ולהוריד את הלחץ בכדי שלא תהיה הידרדרות נוספת ואולי לשפר את מצבי הקיים? הפחד שלי הוא לאבד את התחושה והתזוזה ושליטה בסוגרים מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ משמעותי על חוט השידרה

הוספת תגובה

• לחץ משמעותי על חוט השידרה

ד``ר ליאור מרום
    11/08/2008

התשובה של הבדיקה שעשית מראה התפתחות טבעית של חבלה בחוט השדרה שנים לאחר פגיעה.
    אין שום התוויה לניתוח במידה ובדיקתך הקלינית היא ללא שינוי משנים שעברו.
    היות ושברים מתאחים, הסכנה למה שאת חוששת מינימלית, כל זאת בסייג שלא ראיתי את ההדמיה ולא בדקתי אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו