ישיבה ממושכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה ממושכת
    רן
    05/01/2009

שלום, לפני 4 שנים סבלתי מכאבים קשים בגב התחתון וברגל שמאל עקב בלט דיסק בL4-5. עם הזמן, הכאבים חלפו ובשנתיים האחרונות מצבי היה טוב מאוד. עם זאת, השנה התחלתי ללמוד לימודים אינטנסיביים ביותר שמצריכים שעות רבות של ישיבה רצופה בכיתה ובבית. בשבועיים האחרונים שמתי לב להחרפה של הכאבים עד למצב כיום בו הכאבים שהיו לי בעבר חזרו, וכבר בתחילת יום הלימודים אני מרגיש כאבים בגב התחתון וברגל שמאל שמקשים עליי את הלימודים. שאלתי: האם ישיבה ממושכת כשלעצמה יכולה להחריף את המצב של בלט הדיסק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה ממושכת

הוספת תגובה

• הודעה של: עופר

ד``ר ליאור מרום
    05/01/2009

ישיבה ממושכת היא אחד המצבים שגורמים ללחץ המירבי על הדיסקים בעמוד השדרה המתני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע אבל רציתי לדעת אם זה עלול

רן
    05/01/2009

להחריף את הבלט, כלומר להזיק למצב הפיזיולוגי חוץ מליצור כאבים? כלומר, האם הישיבה עצמה עלולה להזיק לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה

רן
    08/01/2009

חידדתי את השאלה שלי ולא קיבלתי תשובה. אודה לך אם תוכל להשיב: - האם הלחץ המופעל בזמן ישיבה ממושכת עלול להחמיר את הבליטה של הדיסק בL4-L5? או שהחמרה כזו היא רק עניין של לחץ מסיבי יותר כנגד הרמת משקל או התכופפות לא נכונה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: עופר

ד``ר ליאור מרום
    09/01/2009

זה לא מדע מדויק ולכן ואין על כך תשובה מדויקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו