פריצת דיק גדולה C6-C7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיק גדולה C6-C7
    ניר
    09/07/2009

שלום

שמי ניר בן 32

אובחנה אצלי בבדיקת MRI פריצת דיסק ניכרת אקצנטרי לימין עם לחץ ניכר על השק והחוט הצרות הנקב מימין

ההמלצה של הרופאים המטפלים - ניתוח

אני מבוטח בביטוח פרטי דרך מקום העבודה שכולל גם ניתוחים

מהם האפשרוית שלי?

מהם שיטות הטיפול תקדמות ביותר ?

מיהו המנתח הכי "תותח" בארץ ומהו המקום המועדף?

מהם הסיכונים ,מה הסבירות להצלחה ?

מצורפת בדיקת MRI כתמונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיק גדולה C6-C7

הוספת תגובה

• ניתוח בקע דיסק צווארי

ד''ר גד ולן
    12/07/2009

במטופל בגיל 32 אני בד"כ מבצע ניתוח השתלת דיסק מלאכותי ולא קיבוע של החוליות, וזאת על מנת לשמור על טווחי תנועה תקינים של עמוד השדרה הצווארי.
    אני לא מכיר אף מנתח שמחלטר בארטילריה בשעות הפנאי, תצטרך לחפש לבד... לא כל בי"ח או מנתח בהכרח מבצע השתלות דיסק מלאכותי.
    הסיכונים העיקריים הם: זיהום, צרידות, קשיי בליעה, הוצאה לא שלמה של הדיסק, פגיעה נוירולוגית ( זה מאד נדיר ובטח אם המנתח משתמש בניטור חוט שדרה במהלך הניתוח), ואי שביעות רצון מדרגת שיכוך הכאב שהושגה. סה"כ מדובר בניתוח שיגרתי, בטוח ואין סיבה לא לעשות אותו כי כ-90% מהמנותחים מרוצים מהתוצאה בסופו של דבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה הקודמת-פריצת דיסק

ניר
    12/07/2009

האם יש אלטרנטיבות אחרות/ נוספות במקום ניתוח?
    העדיפות האחרונה שלי היא ניתוח!
    האם הכרחי הדבר??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לא ניתוחי בפריצת דיסק

ד''ר גד ולן
    20/07/2009

בעיקרון אפשר לטפל במשככי כאב ופיזיוטרפיה ואם זה עוזר אז בד"כ אפשר להמנע מניתוח. אם למרות טיפול תרופתי מיטבי הכאב לא עובר, או שהחלו פגיעות עצביות, הטיפול ההגיוני היחידי הוא ניתוח. כמובן שכל עוד מדובר בכאב בלבד אפשר להימנע מניתוח ולסבול את הכאב....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחשוב טוב לפני שאתה משאיר את הדיסק

ד''ר גד ולן
    20/07/2009

עם פריצה כה חמורה, זה לא כל כך בריא להימנע מניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה הקודמת-פריצת דיסק

ניר
    22/07/2009

למה - מה עלול לקרות אם לא אעשה את הניתוח?
    אני מרגיש שיפור משמעותי - הגב לא כואב לי הנימול באצבעות "התעורר" משמעותית ואין לי הגבלה בתנועה

עוד שאלה ברשותך --
    אם אעבור ניתוח דיסקוטומיה + השתלת דיק מלאכותי
    האם ההחלמה מלאה - אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה? לשחק כדורגל /כדורסל ? להרים דברים כבדים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה בסיכון לפגיעה בחוט

ד''ר גד ולן
    24/07/2009

השדרה, כי עקב בקע הדיסק חלל התעלה חסום ואין לחוט רזרבה במקרה פגיעה.
    לגבי תפקוד אחרי השתלת דיסק מלאכותי הרי שזה הכל תלוי בך. יש לי מנותחים שבקושי סוחבים עיתון ויש לי מנותח שחזר לריצות ארוכות ושחייה. הכל תלוי בך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו