התייעצות לגבי כאבים חזקים-גב וירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי כאבים חזקים-גב וירך
    פולי
    04/08/2009

כבר 3 וחצי שנים יש לי כאבים בירך שמאל, ומלפני כחצי שנה התחילו כאבים בגב התחתון ,כאבים שמונעים ממני לעמוד על הרגלים וללכת. איני מסוגלת לעמוד יותר מכמה דקות ועם הזמן לאחר עמידה, הגב שלי מתחיל להתכופף. עשיתי טיפולים שונים במרפאות לטיפול בכאב -דיקור,פיזיותרפיה,מסז'ים ועוד, ודבר לא עוזר. כואב לי בזמן עמידה והליכה, לא כואב כלל בעת ישיבה או שכיבה. אני באופן מתמיד עושה יוגה (כבר שנה וחצי) שלרוב עוזרת לי.
    תוצאות סיטי: L4-L5: בלט דיסקי אחורי מרכזי עם לחץ על השק הדורלי
    L5-S1: היצרות של מרווח בין חולייתי,בקע דיסקלי אחורי ליטרלי משמאל עם לחץ על השק הדורלי.
    מומחה לכירורגיה כותב לאחר שראה את CT שלי: יש פריצה שמאלית גדולה L5-S1 עם הצרות תעלה ומבנה מוזר של חוליה L5 אולי מולד. אורטופד זה מציע לי דיסקקטומיה וקבוע TLIF או לפחות נוקלאופלסטיקה
    רופא במרפאת כאב מציע זריקה אפדורלית.
    מה מומלץ? מה נעשה בכל טיפול שכזה? מה הסיכונים, ההשלכות ואחוז ההצלחות בכל טיפול?
    תודה מראש
    פולי (אני בת 27 ועדיין אין לי ילדים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי כאבים חזקים-גב וירך

ד``ר ליאור מרום
    05/08/2009

המקרה שלך מורכב ואין אפשרות ליעוץ פרטי ברמה כזו דרך האינטרנט.
    הפורום,להזכירך, לא עונה על שאלות פרטניות ולא מחליף יעוץ פורמלי של מנתח עמוד שדרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בכל זאת אפשר להסביר

פולי
    05/08/2009

על כל אחד מהטיפולים הללו והשלכותיהן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בכל זאת אפשר להסביר

ד``ר ליאור מרום
    05/08/2009

כעקרון - לא מבצעים ניתוח TLIF בפריצת דיסק ראשונית !, ובוודאי שלא יוחלט על טיפול כזה ללא נסיון מינימלי בטיפול פחות אגרסיבי, וללא בדיקת MRI קודם לכן.
    לגבי זריקה אפידורלית- זה תלוי במשך הכאב, יעילותה פחותה אם הכאב ארוך טווח.
    צריבת דיסק- נקבעת רק לאחר בחינת MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו