עצם הזנב מזדנבת מאחור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצם הזנב מזדנבת מאחור
    שלי
    31/12/2009

שלום
    לפני שלושה חודשים נפלתי על שתי רגלי מגובה נמוך, אך בכל זאת הרגשתי מכה בעצם הזנב. הכאב מהמכה הספציפית עבר מיד, אך בעקבות המכה התחילו כאבי גב תחתון בזמן ישיבה, שבעצם נמשכו עד עכשיו. הלכתי פעמיים לאורטופד ושלוש פעמים לכירופקט, והם כולם טוענים שהבעיה נעוצה בחולשה של שרירי הגב, וברגע שאחזק אותם, תפתר הבעיה. מה שמעניין זה שכשאני יושבת אני מרגישה את עצם הזנב שלי, דבר שלא היה פעם.

על מה דבר זה יכול להעיד? יכול להיות שעצם הזנב זזה למטה? אם כן, כיצד ייתכן שהכירופקט לא היה אפקטיבי במקרה שלי?

בנוסף, אם אכן מדובר בבעיה שרירית, כיצד ייתכן שמכה שנדמית תחילה כה זניחה, הופכת לכזה פיאסקו? האם ייתכן שהמצב אותו תיארת לך אכן מתבסס על בעיה שרירית, או שסביר להניח שקיימת בעיה נוספת?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצם הזנב מזדנבת מאחור

הוספת תגובה

• כאב גב אחרי חבלה לעצם הזנב

ד''ר גד ולן
    31/12/2009

ייתכן ונגרם שבר בעצם הזנב ולזה אי אפשר לעזור עם חיזוק שרירי גב.
    ניתן לאמת את האבחנה של שבר ע"י מיפוי עצם.
    אם יש שבר, הטיפול הוא פשוט ישיבה על גלגל ים ( כדי למנוע לחץ ישיר על עצם הזנב) למשך כמה שבועות או חודשים עד שהכאב חולף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו