שאיבת דיסק כצעד לפני ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבת דיסק כצעד לפני ניתוח
    סולי
    12/04/2010

שלום רב,

אני בת 39, סובלת משלוש פריצות דיסק שהראשונה התחילה לפני כעשר שנים. לפני כארבע שנים היה לי התקף קשה שבעזרת שינוי אורח חיים, שחייה וטיפולים משלימים הצלחתי להתאושש ממנו. מזה כשנה הכאבים חזרו ובאז אוגוסט 2009 ישנה החמרה הכוללת כאבים חזקים עם הקרנה לרגל ימין וליסט חזק שמאלה. הכי נוח לי בישיבה. עמידה או הליכה אפשרית לדקות ספורות ואז אני חייבת לשבת. פריצות הדיסק הן ב- L3L4L5S1 כאשר L3L4L5 שתי פריצות גדולות שמהן L45 גדולה במיוחד. ניסיתי כבר פיזיותרפיה, תרופות, זריקות, טיפולים משלימים ללא שיפור. לפני כחודש עשיתי זריקת אפידורל בלוך שלדעתי הקלה אולי מעט את הזרמים ברגל אבל החמירה את הליסט שמאלה והתעקמתי הרבה יותר. בשתי חוות דעת שקיבלתי ממומחי גב אמרו לי שהפתרון היחיד הוא לעשות ניתוח (כיש להתלבט בין הוצאת דיסק אחד לבין ניתוח עם קיבוע בשני הדיסקים). בייעוץ מומחה שלישי שקיבלתי הומלץ לי לנסות שאיבת דיסק לפני כניסה לניתוח עם סיכויי הצלחה של 60% וכמעט ללא סיכונים.

האם באמת שאיבה יכולה לעזור במצב של פריצה גדולה ושווה לנסותה לפני ניתוח?

להתייחסותכם אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה של: סולי

ד``ר ליאור מרום
    12/04/2010

לא ניתן להתיחס לשאלתך ברצינות מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו