מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניוון דיסקאני13/05/2010
לפי MRI יש לי ניוון דיסק L5. (בצילום רואים את הדיסק שחור לגמרי)הומלץ לי לשקול ניתוח קיבוע בין-חולייתי. הבנתי שיש 2 סוגים לניתוח כזה
אודה לפירוט:
1. מהם סוגי ניתוח בין חולייתי.
2. % הצלחה.
3. סיכונים.
4. הבדל בין ניוון דיסק לפריצת דיסק לבקע דיסק ולבלט דיסק (כי לפי CT נאמר לי פעם בקע פעם בלט ופעם פריצה ולפי MRI נאמר לי ניוון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אבנר
ד``ר ליאור מרום13/05/2010השאלה הראשונה שיש לשאול- מדוע בכלל מנתחים ממצאים בהדמיה?
אם אין כאבים -לא מנתחים למרות ממצאים בהדמיה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...המשך
אני13/05/2010ברור שיש כאבים (אחרת לא הייתי מבצע בדיקת הדמיה..) בגב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל (עד כף הרגל).
אציין שאיני מוגבל בתנועה אך סובל 24/7 מכאב שפוגע באיכות החיים ובעיקר מקשה עליי להירדם.
בהתאם הומלץ (ע"י מנתח) לשקול קיבוע בין חולייתי. (אני מבין שישנם סוגים רבים של ניתוחים אך לטענתו למקרה של ניון צריבה לא תעזור אלא רק ניתוח זה).
הייתי מעוניין לקבל מעט פרטים על קיבוע בין חולייתי
ועוד שאלה:
טופלתי בהמון טיפולים שמרניים ולקחתי סוגים שונים של כדורים - קספו, אביטרן, ארקוקסיה, אטופן - שכמעט ולא הפחיתו את הכאב.
לאחרונה אני לוקח - אלטרטולט- שאמור לעזור להירדם אך להפתעתי גם מפחית את הכאב יותר מהכדורים הנ"ל.
האם, לדעתך יש בכך הגיון? והאם כדאי לפנות לנוירולוג (לפני אופציה ניתוחית).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...המשך
ד``ר ליאור מרום14/05/2010אלטרולט מתערב בפעילות העצבית, הוא בוודאי שאינו מחליף ניתוח- אם יש צורך בכך.
אנני יכול להכנס לשיקולי המנתח היות ולא נבדקת על ידי ולא ראיתי את בדיקת ה MRI
עקרונית- קיבוע מבוצע במידה ויש הוכחה (קלינית והדמיתית) לחוסר יציבות או שיש כאב מכני מוכח שמקורו בממצאים שציינת.
שיטות קיבוע, יש מגוון רחב: קדמי, אחורי פתוח בלי או עם CAGE ,אחורי זעיר פולשני עם ובלי CAGE, קיבוע בבורג בודד וכד'
לכל אחת היתרונות והחסרונות. הבחירה בשיטת הניתוח תלויה ביכולת המנתח והכרתו עם השיטות השונות, ומעל לכל- השיקול המקצועי מה נכון לעשות במקרה ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?