חשש לפריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לפריצת דיסק
    חן
    19/06/2010

לפני 3 חודשים לערך ביצעתי תרגילי מתיחות שאני חושד שהעמיסו על הגב התחתון, אח"כ רצתי על הדשא והרגל שלי נתקעה בבור קטן באדמה, באותו רגע פלג הגוף העליון כאילו התנתק מפלג הגוף התחתון (כך חשתי, אני יודע שזה סוביקטיבי ואולי אני מגזים בתאור...) במשך שבוע חשתי כאבים בגב התחתון ולא יכולתי לעמוד עם גב ישר, למעשה ביליתי חלק נכבד מהזמן בשכיבה על הרצפה.
    כעבור בערך 10 ימים הכאבים חלפו אך מאז נותרו מספר תופעות שלא חלפו:
    1) יש לי תחושת נימול (כמו זרם חשמלי קל) ברגל שמאל.
    2) כאשר אני מותח את שרירי הבטן (ובכך מכווץ את שרירי הגב) רגל שמאל שלי רועדת. לא כאבים רק רעידות לא נשלטות.
    3) כאשר אני הולך (וגם יושב) אני חש תחושה לא "נכונה וטבעית" בגב התחתון בצד שמאל ,כאשר אני מניע את רגל שמא, בניגוד לצד ימין.

מלבד הסימפטומים האלו אני יכול לנוע בקלות בכל קצב ללא הגבלה וללא כאב (ריצה מהירה וכו'.......)
    קיוויתי שהתופעות האלו יחלפו והגוף יתקן את עצמו אך לצערי זה לא קרה ופניתי לאורטופד. הוא שלח אותי לבצע סריקת EMGבגפיים התחתונות וטיפולי פיזיוטרפיה. השאלות שלי הן אלו:

1) למה לבצע בדיקת EMG בגפיים התחתונות ולא גב התחתון , שם אני בטוח המקור של הבעיה.
    2) האם אתה יכול להעריך מה מקור הבעיה? ,ומה דרכי הטיפול המומלצות ? ומה הם סיכויי ההחלמה.

אני בן 32 עם מבנה גוף אתלטי ופעיל ספורטיבית ומעולם לא היו לי עד הפציעה הזו בעיות רפואיות כלשהן והמצב החדש ממש מטריד אותי.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לפריצת דיסק

הוספת תגובה

• הודעה של: חן

ד``ר ליאור מרום
    20/06/2010

אין בדיקת EMG לגב תחתון- האורטופד שלך לא אדיוט !!!
    בדיקת הבחירה הינה CT עמ"ש מתני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו