פריצות דיסק צווארי c5-6 ,c6-7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצות דיסק צווארי c5-6 ,c6-7
    שי
    22/06/2010

שלום ,

לפני כשלוש שנים נשלחתי לבדיקת CT והתגלה שיש לי פריצות דיסק צווארי c5-6 ,c6-7
    בשנתיים הראשונות הכאבים נמשכו כחודשיים ונעלמו לכל אורך השנה.
    באוקטובר שנה שעברה התחילו כאבים שלא עוזבים אותי עד רגע כתיבת שורות אלו , כאשר בחודשיים האחרונים חלה עלייה די משמעותית ברמת הכאב.

הרופא האחרון אליו נשלחתי הסתכל בתקליטור של בדיקת ה CT ואמר לי שיש לי "דיסק גדול" ושככל הנראה אצטרך לעבור ניתוח. הוא שלח אותי לבדיקת MRI וגם לבדיקת דם שבודקת את רמת הקריאטנין.

שאלותי הנן:, האם ניתוח הוא מחוייב המציאות , ובעיקר מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה.
    כמו כן , האם יכול להגרם נזק בלתי הפיך במידה ואחליט להשאיר את המצב על כנו ולא לעבור ניתוח. ובמידה וכן , מהו אותו "נזק בלתי הפיך" וכיצד הוא מתבטא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצות דיסק צווארי c5-6 ,c6-7

הוספת תגובה

• הניתוח אינו מחויב

ד''ר גד ולן
    22/06/2010

המציאות אבל נראה שללא ניתוח תימשך הפגיעה המשמעותית באיכות חייך.
    הניתוח אינו מסוכן בהיבט של סכנת חיים או סיכון לא סביר לפגיעה עצבית, מדובר בניתוח בטוח יחסית המתבצע מעל ל-300 פעם בשנה במדינה ישראל עם סיכויי הצלחה גבוהים.
    ללא ניתוח אתה מסתכן בהתקדמות איטית או מהירה של תפקוד חוט השדרה הצווארי שתתבטא באובדן מוטוריקה עדינה בידיים והפרעה ביכולת ההליכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו