כאבים בגב התחתון+יתכן עקמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב התחתון+יתכן עקמת
    חן
    14/07/2010

שלום רב.
    אני בת 20, בשנתיים האחרונות משרתת בשירות שדורש ממני עבודה מול מחשב כ-10 שעות ביום.
    בשנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון באים והולכים ופניתי לאורטופד ולאחר מכן לצילום גב (מותני-ישר וצדדי וגבי).
    באבחון הכתוב נרשם: צילום עמוד שדרה גבי- שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים וצדדיים בגובה D9-10. קיפוזה בולטת.
    עמוד שדרה מותני ישר וצדדי-תקין.
    אציין שעוד בהיותי קטנה נאמר לי כי יש לי עקמת קלה.

האורטופד הסביר שמדובר בשחיקה של גב תחתון והפנה לפיזיוטרפיה.
    לא אמר דבר על עקמת לא בצילום ולא בבדיקה שקדמה לה.

כשהסתכלתי על הצילום היה נראה שאכן יש עקמת ואני בספק אם היא נראית קלה - האם זו הכוונה בקיפוזה מודגשת?

אשמח לדעת האם המצב ניתן לתיקון בעזרת פיזיותרפיה או פעילות גופנית או שמא רק לשימור..?
    בנוסף אם יש משהו שאוכל לעשות על מנת למנוע מהישיבה הממושכת מול מחשב לתרום להמשך השחיקה? אולי חגורת גב מיוחדת?
    אני מאוד מפחדת להתחיל עם בעיות בגיל כה צעיר ואשמח לחוות דעתכם המקצועית.

ערב נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בגב התחתון+ יתכן עקמת- חן

שי
    15/07/2010

תבקשי מהרופא יחידה שלך הפניה לאורטופד ומהאורטופד תבקשי ספח לחגורת גב צנחנים תוכלי לקבל אותה בחר"פ צריפין זה יעזור לך בישיבה מול מחשב וזה מחזיק את הגב ממש טוב רק אל תשימי אותה יותר מידי שלא יהיה לך ניוון בשרירים בגב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הייתי מנסח את זה טוב יותר...

ד''ר גד ולן
    15/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתכן שהליכה עים רולטור משפיעה על

אני
    18/07/2010

השרירים בגב, ובגלל זה אני נופל הרבה וגם כואב לי מאוד גב תחתון ויש לי מיגבלות קשות עקב כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

ד''ר גד ולן
    15/07/2010

כנראה אין לך עקמת אך יש לך כיפוף מוגבר בעמוד שדרה גבי. מעבר לכך איני יכול להוסיף מבלי שבדקתי אותך וראיתי את צילומי הרנטגן האמורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו