שריר תפוס באופן כרוני?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריר תפוס באופן כרוני?
    עומר
    07/08/2010

שלום,

אני סובל מבעיה די מוזרה.
    מדי פעם, שריר זוקף-הגב השמאלי שלי, באותה נקודה תמיד, נתפס למשך זמן ארוך של מספר שבועות. אפשר להגיד שזה קורה בערך פעם בשנה בחישוב גס...

ניתן להגיד שבבירור השריר תפוס (הוא מתקשח), אולם זה קרה לי גם בזמן שהתאמנתי (אז אולי יכולתי להאשים את זה באימון יתר), אבל גם עכשיו, כאשר אני ממש לא מתאמן.
    הכאב הוא בלתי-נסבל - זה פשוט מונע ממני להפעיל אותו כמעט לחלוטין, ומתמשך: כאמור אני כרגע כבר כשבועיים עם התופעה.
    כלום לא עוזר - לא מסז' ולא משחות למיניהן.

יכול להיות שזו דלקת כרונית מסוג כולשהו שאני מבלבל בשריר תפוס?
    יש משהו שאני יכול לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריר תפוס באופן כרוני?

הוספת תגובה

• שרירי תפוס

ד''ר גד ולן
    09/08/2010

ייתכן ויש לך טריגר פוינט בשריר שמדי פעם מתעורר וגורם להתכווצות. ניתן לטפל בזה ע"י הזרקה מקומית של קורטיזון כניסיון טיפולי ואבחנתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר תפוס כרוני או דלקת מוזרה

אורלי
    15/08/2010

שלום רב,
    אני בחורה בת 26 , שבועיים אחרי ניתוח מוצלח לשאיבת דיסק L4-5 (צד שמאל).
    לפני הניתוח ניסיתי כל טיפול שהוצע לי במשך שנתיים קשות בהם התקפי כאב חוזרים כל כמה חודשים.
    הרגל לא כואבת יותר, עדיין יש כאב גב תחתון שהבנתי שהוא צפוי להיות לאחר הניתוח ומשתנה בהתאם לתקופת ההחלמה האידיבידואלית , ותקן אותי אם אני טועה.

כרגע הבעיה שלי היא כאב מוזר בשכמה הימנית שאדגיש שהחל לפני התקף הכאב האחרון של הפריצה. לדעתי אין קשר בין השניים, וזו גם שאלה.
    הכאב הוא כאילו מאחורי העצם , מלווה לפעמים בהרגשה דומה לנימול, צריבה, וכאב די חזק ומטריד מאוד.
    הוא מופיע לסירוגין ועד כה כל המומחים המנתחים טענו שככל נראה זה תגובה לדיסק הפרוץ ולטראומה של הגוף. אני מדברת על כאב מ 02-2010 ועד היום נעלם וחוזר כל פעם.
    ההרגשה היא שהוא מופיע במאמץ מועט-עמידה, ישבה, שימוש בעכבר מול מחשב וכדומה...אין לי באמת מושג למה לשייך את זה.
    אבל הוסיף כי בזמן שכיבה, לאחר כ-10 דקות האיזור נרגע מהכאב. יש לי צורך בלחיצות חזקות או מכות בנקודת הכאב. אך הדבר לא באמת עוזר.

מה עושים? מה זה יכול להיות? האם צריך לשלול פריצה בגב עליון/צוואר? האם צריך להתנהג אחרת וזה הכי חשוב כדי למנוע נזק נוסף?
    האם אפשר לראות זאת בMRI שעשיתי בשביל ניתוח הדיסק המותני?
    איך מקלים על הכאב?

תודה רבה בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו