בקע מרכזי בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מרכזי בצוואר
    שלום
    24/08/2010

שלום עשיתי MRI לאחר שהרמתי 4 ימים דלים ומיכל של 25 קילו ועמדתי בתנוחה מכופפת עם מקל קצר יותר, כמו של מטאטא, ומאז אני עם זרמים נימול כאבים ביידים, תחושה של משהו חם נוזל ביד ואף כאילו היא רטובה סחרחורות כאב חזה גב
    גילי 28

תשובת ה-MRI הינה:
    C5-6 בקע מרכזי מלווה אמפרסיה בינונית על השק, ללא השפעה משמעותית על החוט או הנקבים.
    מרכיב של שינויים דסקוגנים. שינוי מרקמי מועט בגוף C5, כנראה חלק מהספקטום הספונידילוטי.
    ללא ממצא בולט במרווחים האחרים.
    אין רואים השפעה מסננת במרקם הגרמי.

עשיתי בנוסף בדיקת ה- EMG והיא תקינה האם היא מקיפה את כל העצבים מכיוון שהזרמים ביידים הסחרחורות כל הזמן אף ולפעמים זה אף מפריעים לישון חזה גב
    האם יכול להיות שבתזוזות מסוימות יש לחץ על עצב שגורם לזרמים ועל כן יש לחזור על ה- EMG
    כי איך זה הגיוני שאני מרגישה כל הזמן זרמים משיכות שהבנתי שבבדיקה היו צריכים לראות את זה

האם זה פריצת דיסק

אודה על מענה לכל שאלותי

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע מרכזי בצוואר

הוספת תגובה

• תשובה לשלום

ד``ר ליאור מרום
    24/08/2010

שאלותיך טובות, רק שלא ניתן לענות עליהן ללא בדיקתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה חלקית לשאלותיך!

כפיר
    01/02/2011

היי שלום.
    שמי כפיר ,אני לא רופא ,אך בעל ידע ונסיון רב בתחום פגיעות עמוד שדרה כולו!
    אני תמיד שמח לתרום לאחרים מהידע והנסיון האישי שרכשתי לצערי שנים רבות בתחום
    לגבי הבדיקה שעשית והדגימה את הממצאים הנ"ל - חובתי לציין שמלבד בדיקה זו שאמנם נותנת מידע לגבי עמוד שדרה צווארי ,אין בכוחה לתת מידע מקיף יותר ממה שהיא אמורה ,ולכן טוב הדבר אם תעמוד על שלך לקבל הפניות לבדיקות הדמיה שנעשות בשקלולים שונים ומדגימות גם יותר בפירוט מידע לגבי היצרות עמ"ש צווארי+טווחים+ועוד... ,בדיקת CT צוואר חובה אף היא ומשלימה את בדיקת MRI - ויש להבדיל בין שתי בדיקות אלו שתפקידם וייעודם שונה אחת מהשנייה! כדאי ללכת להתייעץ עם יותר מרופא מומחה אחד שגם יפענח את ההדמייה עצמה - אל תסתמך על הרדיולוג שפיענח את הבדיקה ורשם את הממצאים שלו בהתאם -נסיוני לימדני לקח טוב
    הזכרת את בדיקת הEMG שיצאה תקינה והבעת חששות ושאלות רבות על כך... - ובכן קראתי מאמר של ד"ר רנד מאסותא נודע בתחום הזה שכותב שבדיקה זו לחלוטין לא רלוונטית למיאלופתיה צווארית (בלט דיסק או פריצת דיסק הלוחץ על חוט השדרה) או לנזק אלונרי...,הבדיקה יכולה לאבחן נזק לעצבים ההיקפיים ולא לחוט השדרה! חזרה על בדיקה נוספת לא תשנה שום דבר! מה שאתה מזכיר לגבי הסימפטומים של הזרמים ואולי גם יתפתח לך חולשה בידיים בהמשך+עוד תסמינים לא עלינו במשך הזמן באם לא תטפל בממצא הצווארי - מוכר לי היטב ומלווה אותי שנים רבות ,גם אצלי בהתחלה בדיקת EMG תמיד הייתה תקינה וגם אני ייחסתי אליה יותר מידי חשיבות עד שקראתי את המאמר המדובר,אבל קודם כל תיגש להתייעץ עם ניורוכירוג,תבקש לעשות בדיקות שציינתי להשלמת התמונה,תחזור שוב להתייעץ ואפילו עם רופא נוסף אחר,ואז תדע כבר מה לעשות לפי הייעוץ שלו - אבל אני נותן לך עצת חכמים מנסיון... ,אולי יגידו לך שאתה יכול לחיות עם זה ואין מה לעשות...ויציעו לך טיפול שמרני ותרופתי -אבל ידידי תזכור דבר חשוב מאוד - סביר להניח שהממצא בצוואר יחמיר עם הזמן עד שהוא ילחץ על חוט השדרה ,וזה מה שלא רצוי בכלל -רק ניתוח צווארי יכול לפתור את הבעייה,אבל זה במידה שעשית אותו לפני לחץ על חוט השדרה או בראשית לחץ קל על חוט השדרה - אם הלחץ ממושך על החוט ,ומסיבה זאת או אחרת לא עלו על כך או פיספסו...-הנזק שייגרם לך יכול להיות לעיתים בלתי הפיך וגם כשתעשה ניתוח -הניתוח אמור רק לעצור את ההחמרה ,אבל מה שנגרם בעקבות הלחץ הממושך יישאר! אני ממליץ גם לקרוא לגבי פגיעות צוואריות ומונחים באינטרנט כל מה שתמצא בנידון - ותאמין לי שתרכוש המון ידע ,וידע הוא גם כוח להתנהל יותר נכון בדברים -שיהיה בהצלחה עם הסיפור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו