כאבים ללא רקע!!! מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ללא רקע!!! מיואשת
    sima
    18/12/2010

שלום,

אני בת 24, כבר שנה וחצי סולת כאב בירך שמאל ובגב תחתון.
    אני סטודנטית עובדת במעבדות.
    עשיתי סריקה של המון בדיקות, צילומים וטיפולים:
    עשיתי בירור ריאמטולוגי (מקיף בדיקות דם, וצילום MRI), אורטופידי (מקיף, CT, מיפוי עצמות, MRI), ניורולוגי (בדיקה נוירולוגית בסיסית ללא בדיקות מקיפות), אפילו בדיקת קולונסקופיה לשלילת מחלת באוול.
    נשיתי תרופות נוגדי כאב, ותרופות אנטי-אינפלמטוריות כמו איתופן ואורקוקסיה (נראה לי). עשיתי טיפולי פיזוטרפיה והידרוטרפיה.

כל הרופאים מתפלאים שבגילי יש לי כאב נוראי כזה, ללא כל רקע טראומטי.
    עד היום לא נמצא כלום!!!!... אני לא בן אדם שמחפש צרות או צומת לב, אני סובלת מהכאב לבד ולא מתלוננת, אך הכאב משפיע על חיי, החיים שלי ממש השתנו לרעה בגלל הכאב.

שאלתי היא, האם יש צורך בהמשך טיפול נוירולוגי?
    אילו כיוונים אחרים אפשר לחשוב עליהם? כל מה שיעלה לכם בראש יכול לעזור לי, אני ממש מיואשת.

תודה מראש,
    סימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ללא רקע!!! מיואשת

הוספת תגובה

• תחפשי פסיכולוג טוב

ינון
    19/12/2010

חפשי פסיכולוג טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ללא רקע!!! מיואשת - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    20/12/2010

מצטער, אך בהעדר ממצאים אוביקטיבים בבדיקה- אין מה להציא בתחום שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את בפורום הלא נכון

אני
    24/12/2010

מדובר בפורום של ניתוחי עמוד שידרה כך שגם המנתח המוכשר בעולם לא יוכל לעזור אם הבדיקות תקינות (את מה ינתח?!).
    1. תבדקי את הכיוון הנוירולוגי. אם הכאב שלך הוא ממקור עצבי אזי קיימת תרופה בשם ליריקה שעשויה לעזור. מדובר בבתרופה לא ממכרת ודי בטוחה כך שאין לך מה להפסיד.
    2. אורח חיים בריא גם יכול להועיל. לאכול נכון (הרבה ירקות), משקל תקין, הליכה/אופניים/שחיה כ-4 פעמים בשבוע.
    3.יכולה לנסות ולהעזר בפיזיותרפיסט או כירופרקט על מנת להקל על הכאב ולקבל הדרכה כיצד לשבת נכון, להרים ציוד מבלי להעמיס על הגב וכו'.
    4. רפואה משלימה - קיימים אנשים שמבחינה מערבית אין להם ממצאים אך ברפואה סינית קיימים ממצאים שעשויים לשפר את מצבם.
    רכפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם

אני
    24/12/2010

תבדקי את הנעליים.. נשמע אולי שטחי אך שמעתי על מקרים של בעיות כשלך שנבעו מעמידה ממושכת עם נעל לא מתאימה. בהנחה שאת הרבה על הרגליים (במעבדות) אז לא להגיע עם נעלי עקב. נעל אורטופדית, אולי עם מדרסים, יכול להיות שתעזור. נעלי סקוני וניו-באלנס ממומלצות לעמידה. נייק שוקס לא מומלצת בכלל (מנסיון אישי אף מזיקה).
    כמו-כן אם את יושבת הרבה - כל חצי שעה לקום ולעשות סיבוב של 5 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל"אני"

sima
    25/12/2010

ל-"אני"

אני רואה שאתה/את נותן עיצות המראות בקיאות בנושא, האם אפשר לדעת איך אתה רלוונטי לנושא?
    יכול להיות שאני לא בפורום הנכון, אך זה נובע מעצם העובדה שהבעיה אצלי לא אותרה ואין לי כיוון וזה באמת מתסכל!
    בנוגע למה שהצעת:
    מבחינת נעליים, מאז שיש לי כאבים אני הולכת רק עם נעלי ניו-בלנס.
    מבחינת משקל, אני עומדת ב-BMI התקין, דווקא אוכלת אוכל בריא, עושה ספורט מדי פעם, לא בתדירות שהצעת, אך עושה ספורט.
    נשיתי לצערי פזוטרפיה וגם הידרו אך זה לא עזר.
    למי שהציעה רפואה משלימה, נסיתי דיקור, אך זה דווקא היה לא בסדר, כי במהלך הטיפול אני יושנת על הגב זמן מה, ותנוחה זו ממש מעצימה לי את הכאב.
    הכיוון היחיד שעדיין לא ממש סרקתי זה הנוירולוגי, פניתי פעם לנוירולוג, הוא קצת לעג לי!! לא לקח את תלונתי ברצינות ובצע את הבדיקות הנוירולוגיות הבסיסיות הסטנדרטיות (כל מני צורות של עמידה, ובדיקה עם הפטיש הזה)
    האם שווא להיבדק עוד פעם?

תודה, פעם נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסימה שלום

אני
    26/12/2010

יש לי ידע נרחב בתחום הנובע, לצערי, מנסיון אישי. חקרתי רבות את הנושא בין עם דרך קריאה, התייעצויות עם רופאים שונים, מטפלים שונים ואנשים עם בעיות גב תחתון. אצלי מצאו, בזמנו, בקע דיסק שמסביר את הכאב אך אינו בהכרח הסיבה לכך.. חשוב להבין ולהפנים שלא קיים פתרון קסם, בטח שלא במקרה שלך בו אין ממצאים חד משמעיים (ואז ניתוח היה יכול להיות אופציה אך גם ניתוח מוצלח לא מחזיר אדם למצב שהיה). לכן חשוב לשמור על הכללים הבסיסים כגון: תזונה, משקל, תנועתיות, נעליים טובות, ישיבה נכונה וכו' (ואני מבין ממך שאת עושה זאת וזה מצויין וחשוב להתמיד בכך).
    לגביי הדיקור - מדובר בתחום פרוץ ולכן יכולים להיות הבדלים משמעותיים בין מישהו טוב למישהו לא טוב. אני ממש לא מהתחום אבל אפילו אני יודע שהדיקור אמור להעשות בתנוחה שנוחה לך ולא בכזו שמכאיבה. כך שאולי כדאי לך לנסות מדקר יותר מנוסה. אגב בשביל לדעת אם הדיקור יעיל צריך לפחות 5 טיפולים.
    לגבי נוירולוגיה - כדאי באמת לפנות לנוירולוג אחר שיתייחס אליך יותר ברצינות. קיים תחום ניתוחי בנוירולוגיה (נוירוכירוגיה) אך כיון שכתבת שהMRI עמו"ש תקין אזי תחום זה לא יוכל לתת לך מענה.
    בגדול לרפואה מערבית ישנם שתי דרכים לטפל. 1. ניתוח. 2. תרופות. מכיון שאצלך אין ממצאים המצריכים או מאפשרים ניתוח (ואת צריכה לשמוח על כך) קיימת מבחינתך רק האופציה של טיפול תרופתי. כפי שציינתי קודם קיים כדור בשם ליריקה המטפל מבעיות ממקור עצבי. איני רופא אך סביר להניח שאם תלכי לנוירולוג זה הכדור שהוא יתן לך. לדעתי שווה לנסות.
    אם הכאב בלתי נסבל את יכולה לפנות למרפאת כאב על מנת לקבל זריקת אפידורל (קורטיזון).
    שחיה - מצויין !!! שמעתי על הרבה אנשים שזה פתר להם בעיות גב תחתון. (שחיית חתירה). במים יש פחות חיכוך מביבשה ושחיית חתירה גורמת להפחתת העומס בחוליות. בהקשר הזה גם פילאטיס עשוי להועיל.
    לסיכום: - 1.פני לנוירולוג. 2. תשקלי דיקור 3. אם זה אפשרי - תתחילי לשחות/פילאטיס.
    ומאוד חשוב - תוודאי שאת יושבת נכון. הן מבחינת הכסא והן מבחינת התנוחה. וגם: תבדקי את המזרון עליו את ישנה. תנסי אולי מזרון אחר ותראי אם יש שיפור. (אגב בהקשר זה - אין המלצה למזרון קשה או רך ומה שמומלץ זה מה שנוח).
    מקווה שעזרתי - רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אוכל לעזור

איריס
    03/01/2011

שמי איריס ואני עוסקת בטיפוח יציבה כמו כן מטפלת במכשיר חדש בשם elfcare מכשיר תרמואלקתרורפיה המשלב טיפול בקור חום וגלי חשמל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיריס

סימה
    21/01/2011

איריס שלום רב,

אשמח לדבר איתך ולשמוע במה תוכלי לעזור,
    כתבי לי אמצעי תקשורת ואתקשר אליך.

איפה את נמצאת? אני מהצפון.

תודה לך, וממש ממש אהיה אסירת תודה אם באמת תוכלי לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי אמרו בהתחלה שזה פסיכוסומטי

יובל
    05/01/2011

היו לי כאבי גב תחתון חזקים וירידה ביכולות למיניהם .
    נוירולוג לא האמין לי אורטופד לא האמין , בסוף הגעתי למישהו בשם שי שעובד בעיר כרמיאל בצפון אם את מכירה , בחור עם ידיים מדהימות שיודע לאבחן דברים בעזרת מגע בעצב בשריר באיברים בנקודות בקיצור בדעה שלי הוא קוסם כי מה שהיה לי זה סיוט מתמשך , בקיצר את יכולה גם לחפש מרפאת מומחים בת"א הבנתי יש שמתעסקים רק בגב תחתון ובבעיות לא מוגדרות . והעיקר אל תתני לרופאים לייאש אותך יש טיפול לכל דבר ולכל תופעה רק צריך להאמין וללכת גם לתחומים שאנשים מזלזלים בהם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליובל

סימה
    21/01/2011

שלום יובל,

אולי גם אתייאשתי מעזרה בפורום לכן רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך.
    אני דווקא גרה ליד כרמיאל אז אני כן מקירה את העיר.
    שי שספרת עליו, במה הוא מתמחה? רופא של מה בדיוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו